Svenska-novellen

Hej allihopa! :)

Sorry, sorry, sorry att jag inte uppdaterat på några evigheter! Men om man redan simmar i läxor och inte har en egen dator så är det lite krångligt att hålla en blogg väl uppdaterad exakt hela tiden... :(

Jag hade någon allergireaktion i helgen tror jag, min näsa rann exakt hela tiden! Det har blivit bättre nu åtminstone, men det är ändå lite jobbigt...

I förrgår hade vi engelskaprov första lektionen, det gick rätt så bra. Några få saker som jag glömde bort, men annars borde det ha gått rätt så bra! :)
Igår däremot höll jag föredrag om första världskriget, eller tja vi klassen delades in i ett par grupper och sedan skulle vi beskriva första världskriget med tio bilder. Jag var ganska nöjd med vår, fast sista bilden var lite fel...(skulle varit när de hade fredsmöte i Versailles, men det var en bild på något massmöte i Petrograd...)

På kemin tittade vi på en lite äldre film om kol, måttligt intressant. Vi ska visst dessutom hålla på med det nästan hela terminen!
Sedan fortsatte vi med att spela gitarr på musiken, jag har förresten fått nya strängar på min gitarr! :D Så nu vågar jag pröva stämma den, förut så började strängarna knaka läskigt om man vred lite på stämskruvarna. Fast jag har bara de tre första bytta, enligt mamma så ska jag inte behövas byta strängarna i plast... :S
På musiken fick två till pröva spela bas, inte jag som tur var. Jag vill inte spela bas, jag håller hellre på med accord än att spela bara en sträng åt gången. Dessutom låter basen alldeles för mycket, man får nästan ont i öronen!

Idag var dagen över lag ganska okej, jag fick dessutom veta att jag fått en åtta i engelskaprovet! :) (det högsta är tio)
Min svenskanovell skulle jag jättegärna vilja lägga upp på bloggen, men jag har sedan tidigare märkt att alla inte tycker det är intressant med att sitta och läsa noveller och liknande. Så min fråga är: Vill ni att jag lägger upp min fantasynovell? :o


//Amber_sweet


Bokrecension: I taket lyser stjärnorna

Hej allihopa! :)

Nå, efter den här ska jag börja på en tjockare bok så jag antar att vi boklusar får njuta med de här för ett tag fram över! ;)

Bokrecension:

Namn: I taket lyser stjärnorna
Handlar om: Trettonåriga Jenna har alltid räknats som en av töntarna, men hon är tacksam för att hon har sin bästis Susanna. I klassen är hon och Susanna ganska ensamma och inte blir det bättre av hon där Ullis i klassen. Hemma har Jenna det väldigt jobbigt, hennes mamma har cancer och är för tillfället i en period där hon mår väldigt dåligt. Jenna har ju Sakke, om han nu bara skulle lägga märke till henne...
Antal sidor: 222 st. i det bokformatet jag läste den.
Lite om boken över lag: Den ska visst finnas som film, men efter att ha läst boken undrar jag hur den nu riktigt är eftersom det är så mycket tankar och känslor i boken... :s
Kommentarer: Jag gillar verkligen den här, men ändå inte... Den är så sorglig, men efter att ha läst den så blir man liksom... Glad... Nå, det är väldigt lätt att man sugs med i boken. Jag nästan sträckläste den! :)
Grupp: Vänskap, popularitet, dramatik och romantik.
Ålder: ca. 13+
Betyg: Oh, nu kommer vi till det svåraste... :S ♥♥♥♥½
Boken är skriven av: Johanna Thydell


//Amber_sweet


Bokrecension: Tillsammans, tredje boken

Hej allihopa! :)

Uppdaterar visst bara med nya bokrecensioner nu för tiden, känns det som... Men jag har helt enkelt kommit till en del av högen med "böcker-som-ska-läsas" där det är lite tunnare böcker! (skratt)

Bokrecension:

Namn: Tillsammans, tredje boken
Handlar om: Theresa, Jakob och Alexander har åkt iväg till Frankrike för att bo över sommaren i ett sommarhus som Alexanders familj äger. Jakob bekymmrar sig för sin mamma Cocco som befinner sig i London på grund av jobbet. Visst har han ju pappa Olle med, men han saknar faktiskt sin mamma! Theresa i sin tur har det bara bra till en början, men börjar sedan märka att hon känner sig illamående... Hon brukar ju nästan aldrig bli sjuk? Alexander är glad över att behöva slippa tänka på allt det jobbiga med Fabian och försöker koncentrera sig på Theresa och Jakob, men han har börjat märka att lillasystern Andrea verkar surmulen på sista tiden...
Antal sidor: 150 st.
Bokserien: Tillsammans, tredje boken är sista boken i trilogin Tillsammans. De andra böckerna i serien heter Tillsammans, första boken och Tillsammans, andra boken.
Kommentarer: Jag gillar helt klar den här serien, men den allra bästa boken i serien är nog ettan... :s Trean var något bättre än tvåan åtminstone!
Grupp: Romantik, vänskap, humor och lite drama.
Ålder: ca. 12-13+
Betyg: ♥♥♥♥
Boken är skriven av: Denise Rudberg 


//Amber_sweet


Bokrecension: Ingenting är omöjligt

Hej allihopa! :)

Det går undan det här... (skratt)

Bokrecension:

Namn: Ingenting är omöjligt

Handlar om: En dag börjar Victoria i sjundeklassaren Cassidys klass. De blir snabbt goda vänner, till Cassidys stora förvåning. Hon är ju skolans stora tönt, "Cathidy"... Men Victoria verkar inte bry sig, dessutom får Victoria på något vis deras klasslärare McMaran, eller McMonster som han också kallas, att försvinna. Inte försvinna då, men de får i vilket fall som helst en vikarie under tiden han är borta. En snäll vikarie. Victoria berättar en hemlighet för Cassidy som hon knappt vågar tro på, efter ett tag kommer hon faktiskt fram till en sak. Om det är sant så kanske Victoria kan hjälpa Cassidys överbegåvade lillebror som bli mobbad?
Antal sidor: 154 st.

Lite om boken överlag: Ingenting är omöjligt är från en bokklubb vid namn Tl-klubben och kan vara lite svår att få tag i eftersom det var ett tag sedan den kom ut...
Kommentarer: Ingenting är omöjligt är helt klart en bra bok, men det känns som om författaren skulle ha kunna gjort det till något mer... Nå, den är helt klart läsvärd bok och Cassidy är en intressant karaktär, särskilt med sin coola "loppis-stil"!
Grupp: Vänskap, lite popularitet och dramatik.
Ålder: ca. 9+

Betyg: ♥♥♥
Boken är skriven av: Robin Stevenson



//Amber_sweet


Men snälla nån?!

Hej allihopa! :)

Det blev en del bokrecensioner ganska just, som ni säkert märkt. :D (*host*boklus*host*)

Till att börja med vill jag klaga på alla som skriver något i stil med "Fin blogg, snälla läs min blogg! <333 " Jag kollar aldrig på folks bloggar när de skriver så, det är faktiskt mycket större chans att jag kollar på er blogg om ni skriver en rolig eller intressant kommentar som har med blogginlägget att göra. Om ni vill ha fler läsare så råder jag er att skriva intressanta och roliga kommentarer på folks bloggar, istället för att bara vara allmänt irriterande! :S

I dag sydde vi på våra baskers som vi ska ha på oss på geografin när vi har föredraget om Paris. Bara kant och den där grejen som är ska vara uppe på kvar skulle jag tro! :)
Därefter hade vi matte, jag rättade diagnosen jag gjort. (vi har det som en övning man gör inför provet, man rättar sedan diagnosen själv och ser vad man behöver plugga på) Det mesta jag hade fel på var bara slarvfel, saker jag glömt lägga kommatecken på och liknande. (ytterst irriterande! ) Matteläraren skrattade och sa att vi kunnde strunta i det och jag fick plugga lite extra på det jag faktiskt hade fel på.

På biologin var det dags för Östersjön-förhör. Jag gjorde det rätt så bra, det är ganska lätt bara man har övat så! Efteråt fick vi sitta och bläddra i någon vetenskapstidning medan vi väntade på att timmen skulle ta slut. (vi som var klara då alltså)
Alltså, jag är ganska duktig! Jag har lyckats glömma hissaboken, båda engelskaböckerna och nu ett par engelskapapper! Jag har ju kommit undan anmärkningar hittills, men om det fortsätter så här så är det ju inte säkert... :s


//Amber_sweet


Bokrecension: I drömmarnas värld

Hej allihopa! :) 

Jag läste en till bok ganska på störten efter Magi, så här kommer den!

Bokrecension:

Namn: I drömmarnas värld
Handlar om: Elvaåriga Elma suckar tungt när deras klasslärare förklarar att hon har en god vän som också är lärare och hennes klass vill så gärna vara brevkompis. De drar lott om vem som får skicka brev till vem och givetvis får Elma upp någon killes namn, hon hade hoppats på en trevlig tjej att bli kompis med ju... Lukas i sin tur är med om samma sak, bara att han råkar bli brevvän med någon löjlig tjej vid namn Elma... De börjar växla brev, men de anser att sanningen om sina vänner om familj inte är något som behöver berättas och plötsligt börjar de båda hitta på en massa. Snart börjar de inse att deras liv faktiskt kanske är ganska lika och att de skulle kunna hjälpa varandra, men hur ska de kunna avslöja att allt bara är lögner?
Antal sidor: 155 st.
Lite om boken överlag: I drömmarnas värld är från en bokklubb vid namn Tl-klubben och kan vara lite svår att få tag i eftersom det var ett tag sedan den kom ut...
Kommentarer: Elma och Luke verkar äldre än de är tycker jag... Men det kanske är för att de tampas med så mycket problem i varadagen att de är lite mognare än vad de egentligen skulle vara annars. Jag gillar storyn helt klart, den är spännande och det blir väldigt lätt att man fastnat och bara vill läsa mera.
Grupp: dramatik, vänskap och lite popularitet.
Ålder: ca. 9-10+
Betyg: ♥♥♥½
Boken är skriven av: Judy May


//Amber_sweet


Bokrecension: Magi

Hej allihopa! :)

Jag fick låna den här boken av en kompis, hon ansåg att det var något jag borde läsa. Jag håller med henne, vi ska se om hon hittar hit och kan läsa recensionen sedan också. ;)

Bokrecension:

Namn: Magi
Handlar om: Silas, en undermagiker, har fått en sjunde son och den sjunde sonen av en sjunde son är alltid något väldigt speciellt. På vägen hem hittar han ett litet bylte i snön och det visar sig vara en liten flickbaby. När Sillas kommer hem med byltet får han höra av sin fru Sarah att den sjunde sonen Septimus är död. Efter tio år har flickan fått namnet Jenna och är en av de många familjemedlemarna, men Sarah har anat sedan Jenna kom till familjen att något inte står till. Från hennes goda vän hade hon för tio år sedan fått höra att drottningen mördats och prinsessan försvunnit spårlöst... Men är Septimus verkligen död? Och hur ska de klara sig undan den fruktansvärde DomDaniel?
Antal sidor: 478 st.
Bokserien: Magi är första boken i serien Septimus Heap.
Kommentarer: På något vis är den här storyn väldigt enkel, till skillnad från andra fantasyböcker känns det som åtminstone. Skämten är trevliga och man drar på mungiporna ganska ofta. :)
Grupp: fantasy, humor

Ålder: ca. 9+

Betyg: ♥♥♥♥

Boken är skriven av: Angie Sage


//Amber_sweet


Dagsverket

Hej allihopa! :)

Idag har jag städat, diskat, vikt tvätt och dammsugit bl.a. Någon sovmorgon blev det tyvärr inte av, måste se till att lillasyrran kom iväg till skolan. Sedan fick jag diska en del disk. Jag höll på ett tag med en envis gryta, mannagrynsgröten ville inte släppa... (skratt)
Senare vikte jag tvätt, städade i vardagsrummet, på mitt skrivbord, lite i mamma och pappas rum och bäddade min säng. Inte särskilt intressant dag, men, men... :s

Mödde, en av kattungarna (kolla in förra inlägget), ville mitt i allt att jag skulle ta upp henne (hon piper och tittar på en, hon är ganska social av sig! :) ) och jag lyfte upp henne i famnen. Plötsligt började hon klätta upp till axeln och jag släppte greppet om henne. Jag satt mig ner och tänkte att hon kanske inte ville sitta i famnen ändå och ville hoppa ner igen, men då satte hon sig bara tilllrätta på min nacke... (skratt)

Nu till kvällen ska jag väl skriva klart min planering till fantasynovellen som vi ska visa för svenskaläraren imorgon efter att jag hjälpt lillasyrran med lite läxor, som mamma bad mig göra, och tvättat håret. :s


//Amber_sweet

Snart dagsverket

Hej allihopa! :)

Jag låg och somnade om där ett tag nu igen, men jag gick sedan upp där vid nio-tiden.
Imorgon är det alltså dagsverket, vi ska jobba ihop pengar och jag tänkte vara hemma och städa och diska... :s Det skulle inte förvåna mig om vissa bara tar lite pengar ur plånboken och sedan bara ligger och latar sig hela måndagen då vi är lediga för att ha tid att jobba... (skratt) Men jag kan inte gör det vare sig jag vill det eller inte eftersom jag är pank. :(

Tänkte visa lite bilder på kattungarna, de är ju rätt söta... :)

 Svansen går igenom kattungen! :o
 På väg till stormattes fötter
 Myser i famnen :)
 Sover

//Amber_sweet


Lördag och busiga kattungar

Hej allihopa! :)

I morse vaknade jag ganska tidigt, men sedan somnade jag ett par gånger och vips var klockan runt nio-tio! :o
Till alla andra boklusar kan jag meddela er att det borde komma en bokrecension inom kort om det fortsätter i den här takten för mig med boken jag håller på med. Ni kan nöja er med att läsa lite gamla bokrecensioner här om ni får tråkigt! ;)

Dagen har varit lite allmänt slö och det finns egentligen inte så mycket att berätta.... :S Tja, igår kväll så höll kattungarna på att vara lite allmänt busiga. (har ett halvt dussin kattor och vi har två kattungar här för tillfället. Vi har hittat hem åt den ena, men den andre är ännu inte bokad... :s ) Först schasade jag ner dem från bordet ( de hade visst någon "följa-brorsan/syrran-fundering") Sedan när jag skulle gå och hämta ett glas sprang de förbi mig och det var nära att de lade krokben för mig. Jag fick snart balansen igen som tur var! (skratt) Sedan när jag hade rostbröd och ett glas färdigt så hoppade en av dem upp på bordet mellan glaset och rostbrödet... (skratt)

Jag tänkte göra det här till ett musikinlägg:
K-On! - Listen!!


//Amber_sweet


Novell och gymnastik

Hej allihopa! :)

Som alla andra fredagar så inleddes fredagen med två lektioner gymnastik, vilket jag anser är något man inte vill inleda en sömnig fredag med. Nå, vår gymnastiklärare var sjuk så vi hade bibliotekarien som vikarie. (hon brukar vara vikarie ibland) Vi skulle jogga en runda i skogen, men de flesta promenerade bara. Vilket vi får göra, det är en sak jag gillar med "högstadie-gympan"! :) Jag och en kompis gick och pratade, hon förklarade att hon tyckte att man skulle kunna bygga ett hus där vid stigen, det var nära skolan sade hon och tyckte att det lät jättepraktiskt att inte behöva krångla med någon buss. Jag kunde ganska klart tänka mig henne vakna tio minuter innan skolan börjar och sedan springa ut ur sitt lilla hus där med en smörgås i munnen... (skratt)

Sedan skulle vi hålla på med någon stafett, vilket är lite svårt att förklara. Sedan de sista fem minuterna spelade vi fotboll, jag gillar att spela fotboll med min klass! De flesta är lite bollrädda precis som jag och nästan ingen sparkar så där hårt på bollen så man bara vill ducka eller använda hjälm på gympan.
På slutet av "fotbolls-minuterna" tog plötsligt en tjej i motståndarlaget bollen och sprang iväg på den långa banan. Jag och några andra i laget sprang efter så gott vi kunde och eftersom ingen var vid målet och ingen hade fått ha målvakt så fick tjejen bollen i vårt mål. Om jag räknade rätt så blev det alltså oavgjort! :o

På svenskan började vi skriva på novellerna och jag fick inte fram något alls. Kom åtminstone fram till att det skulle bli en fantasynovell, men sedan är problemet hur jag ska få det hela till max tre sidor... :s
Jag hann rita över all färg med svart på bilden! (halvvägs klar med teckningen alltså, förlåt, svårt att förklara hur det ska bli. Men jag får försöka få med pärmen hem någon gång så kanske jag kan visa någon bild på teckningen så att det blir lättare att förklara!)

Därefter på bonusen tänkte jag skriva på planeringen till novellen, först stod det väldigt still. Sedan ploppade det upp en massa bra idéer till myyyycket längre berättelser än vi skulle få skriva. Till slut kom jag på en riktigt bra och rätt så kort story om en kringresande ung häxa. :)

Förlåt att uppdateringen är så dålig, men jag har haft en del för mig och inte varit så skrivsugen den senaste tiden! D:




//Amber_sweet

Åh, det där ser riktigt bra ut!

Hej allihopa! :)

Min musiklärare sade så till mig på musiken när vi skulle försöka oss på låten "Vem kan segla förutan vind?", mer om det senare! (skratt)

På historian ska vi skriva en uppsats om något vapen som uppfanns och användes vid första världskriget, jag valde ubåt eftersom jag tyckte att det lät intressant. Däremot hittade jag inte särskilt mycket fakta, men jag ska se vad jag hittar tills nästa gång.
Matten därefter stod jag och några andra vid klassrummet där vi trodde att vi skulle vara, men en i klassen kom och hämtade oss och sa att vi skulle vara i ett annat klassrum efter en stund.
Alltså varför får jag alltid hicka vid så konstiga tillfällen?! Jag fick det nu när jag började skriva om matten... :S

Bonusen (har det istället för finska, man gör läxor och liknande med en lärare i klassrummet om man behöver hjälp) därefter flöt på och jag gjorde matteläxan och kollade lite igenom fysikläxan.
Min kemilärare byggde ihop lite olika atomer, kolväte-atomer eller vad de nu heter. Det var något intressant, men en bra sak var att det tog upp hela lektionen!

Nu kommer vi till musiken! Vi hade haft i läxa att skriva hur man stämmer en gitarr och jag blev väldigt nöjd med min förklaring:

Hur man stämmer en gitarr!

Först ska man stämma musikläraren för att ge jobbiga läxor. Sedan stämmer man gitarren. Men se till att man har en bra advokat på sin sida, annars kan det gå tokigt.
Om man inte har en bra advokat på sin sida kan man däremot t.ex. be sin kompis spela tonen E (man spelar på den tjockaste strängen och som är närmast en) på sin stämda gitarr. Man vrider på (nu säger vi att man har en högersträngad gitarr) stämskruven som är närmast en själv på övre sidan av gitarren medan man spelar E tills det låter som kompisens E.
När man ska stämma strängen under som heter A trycker man in E-strängen på det femte bandet. (banden är fyrkanterna som är uppdelade på gitarrens hals) Man spelar på A strängen och snurrar på stämskruven som är i mitten på övre sidan av huvudet.
Sedan ska man stämma strängen under A som heter D och då trycker man in A-strängen på det femte bandet. Man vrider på stämskruven på övre sidan av gitarrens huvud och spelar på D-strängen tills det låter rätt.
Strängen under D-strängen heter G och när man ska stämma den trycker man in D-strängen på det femte bandet. Nu däremot vrider man på stämskruven längst bort från sig på den nedre delen av gitarrens huvud.
H heter strängen under G-strängen och när man ska stämma den trycker man in G-strängen på fjärde bandet. Man vrider på stämskruven näst längst bort från sig på nedre delen av gitarrens huvud.
Och nu kommer vi till den sista strängen som heter likadant som den första, nämligen E. Nu trycker man in H-strängen på femte bandet. Man vrider på stämskruven som är närmast sig på nedre delen av gitarrens huvud tills det låter som det ska.

Musikläraren läste tyvärr inte dem, så jag blev lite besviken... :( Sedan skulle vi två och två pröva att stämma en gitarr med en stämmare. (liten apparat som visar vad det är för ton man spelar) Det gick inte alls bra och jag hoppas att jag inte behöver använda en sådan igen... (föredrar när man spelar på gitarren istället)
Sedan prövade vi oss på att spela "Vem kan segla förutan vind?". Vi fick ju givetvis ett papper med noter då. Vissa klagade på att det var krångligt att spela ackordet Dm, (man ska hålla fingrarna ganska långt bort från varandra) men jag var konstigt nog inte en av dem. Jag vet inte riktigt varför, men jag tyckte det gick riktigt bra! Mitt mål för tillfället är att lära mig spela gitarr riktigt bra, skulle vara lite coolt om man sedan skulle kunna skryta med att kunna spela en K-On! låt... (har lite höga förväntningar)



//Amber_sweet


Ojsan...

Hej allihopa! :)

Ja, ojsan. Jag har inte uppdaterat bloggen på hela helgen! :o Men det beror på att jag har varit så upptagen, på lördagen var jag på resande fot och inhandlade bland annat mat, godis och ett par mangaböcker. På söndagen hos en kompis över dagen. En till kompis kom också och vi hälsade på kattorna där, spelade keyboard (tänk att de två glömt hur man spelar lilla blinka stjärna, men jag kommer ihåg det och lite till! :o )

Nåja, i vilket fall som helst så diskuterade vi mer om klassresan på klasstimmen. Vissa ansåg att vi skulle plocka kantareller eller fiska kräftor och sedan sälja, andra tyckte att vi skulle göra på det gamla hederliga viset och baka. (skratt) Jag själv håller mig nog till bakning, fast i så fall vill jag stå i kassan och inte baka.
På geografin därefter kollade vi på någon uråldrig film. Det visades antingen tecknade klipp med hur moln rörde sig eller en del filmade klipp som såg ganska gamla och suddiga ut... :S Den som pratade i filmen tystnade en stund efter varje grej han förklarade och man fick stirra på skärmen i tysthet i sisådär tio sekunder innan han började snacka igen... (mysko film helt klart)

Min analys av novellen vi läst på svenskan blev klar idag och jag var ganska nöjd med den. Tyvärr misstänker jag att det kanske är lite grammatikfel och liknande i den, men, men...
På franskan kom jag in i klassrummet och där satt bara franskaläraren och två andra i gruppen. Vi fick vänta en stund, men sedan bad min franskalärare mig att gå och se vart alla tagit vägen. Jag gick ut i korridoren och såg att de satt och diskuterade och inte sett att lektionen börjat. Snart satt alla inne i klassrummet och vi började på ett nytt kapitel.

Matten och engelskan flöt på och jag vet inte riktigt om det finns så mycket att säga om det.... :S

Innan jag avslutar inlägget vill jag gratta min mamma som fyller år idag! Så grattis till henne! ^^
(måste ju givetvis ha med Johnny Depp i så fall! (skratt))


//Amber_sweet


Allmänt underlig dag

Hej allihopa! :)

De två första lektionerna hade vi gymnastik och vi skulle vara ute och hålla på med friidrott, huga! Nå, jag hängde med tre klasskompisar och när vi sprungit 600 meter, eller vad det nu var, så kände jag mig verkligen inget vidare. Jag hade gått för det mesta, men kände mig allmänt konstig ändå. Efter en stund så gick jag in via omklädningsrummet för att dricka lite vatten och se om jag mådde bättre av det. Hjälpte inte kan jag meddela. Sedan när jag förklarade för gympaläraren att jag kände mig lite allmänt yr och konstig (var faktiskt lite rädd att jag skulle svimma, eller något i den stilen eftersom jag hört av någon i klassen att innan den hade svimmat så kände den sig yr (var ju i och för sig ett tag sedan, men, men...)) skickade hon iväg mig till köket för att ta mig en smörgås.  Jag hade nog minsann ätit frukost, men jag tänkte inte säga emot åtminstone så jag struttade iväg till köket. De som jobbar i köket satt och "morgon-fikade", eller vad man nu ska kalla det. De bjöd mig på ett glas mjölk och en ostmacka och var väldigt förstående. De kommenterade att jag nog såg lite blek ut. När jag gick fick jag med mig en banan också! :D Sedan mådde jag lite bättre så jag fick promenera lite med några som var lite krassligare och skulle ta det lugnare den lektionen.

Innan lektionen efteråt piggnade jag till efter att ha varit lite med en kompis från parallellklassen så det hela ordnade sig ju som tur var.
På svenskan fortsatte vi att analysera novellen som vi läst. Det går en aningen trögt, men jag tycker att det jag skriver är rätt så lyckat.

På lunchen fick vi tacos med ganska stark köttfärs till. Jag vet inte om de vill öka drickandet av vatten och mjölk på lunchen eller kanske försäljningen av trip och glass på lunchrasten när de gör så stark köttfärs! :S Jag fick dessutom lite ont i magen av all mjölk jag hävde i mig när den starka smaken brände som värst...

På lunchrasten fick jag lite pengar av parallellklass-kompisen för att köpa en trip. (var ju en aning törstig efter den där köttfärsen...) En som stod i kassan råkade ställa sig i vägen när jag skulle välja och jag sa att hon stod en aningen i vägen. Till svar kom ett: "Vaa?" Den andre som satt i kassan hade åtminstone hört så hon drog undan henne med en irriterad suck. När jag valt färg skulle hon kasta den till mig, men jag vra ganska okoncentrerad på den just då och höll på med växeln, i sin tur så kastade hon den för lågt. Jag fick den rätt i magen och hon i kassan gnällde på att först stod den andre i vägen och sedan skadade kunderna... (skratt)

På bilden färglade vi ett papper med en massa olika färger ("Inget vitt!" meddelade bildläraren) med kritor. Pappret var ganska stort så jag fick paousa ibland för att röra lite på fingrarna för att inte få för ont i dem. :S
Vi fortsatte med våra projekt på geografin, det går helt klart framåt!


//Amber_sweet

Gitarr och fysikvirrandet bl.a

Hej allihopa! :)

Igår innleddes dagen med att jag vaknade upp ur en mardröm. Eftersom jag inte kunde somna om så låg jag och läste en liten stund innan mobilens alarm ringde.
Fysikvirrandet, musiken och kemin var nästan det viktigaste som hände igår och eftersom jag vill ha rum med vad som hände idag (hade några kilo läxor igår och hade inte tid att skriva inlägg) så hoppar jag över en del... :S

För någon vecka sedan gjordes en del ändringar i schemat eftersom det visst hade blivit lite problem för en klass i nian. Så för vissa bytte vissa ämnen plats med varandra i schemat. Vi hade inte märkt något på vårat, men igår märkte vi det helt klart. Vi hade fysik och stod och väntade på läraren utanför klassrummet. Då kom plötsligt kemiläraren gående och vi blev lite förvånade. Hon sa att vi minnsann hade kemi och inte fysik så vi gick lite fundersamt med in i kemisalen. De flesta av oss hade med oss fysikböckerna, men vi behövde dem inte i början av lektionen så vi fick vänta lite med att springa och hämta dem. När vi var mitt i ett experiment gick vi och hämtade kemiböckerna däremot, iförd labbrockarna såklart! (skratt) Hörde till och med av en i klassen att hon gått förbi sjuornas korridor och hört att en sjua sa till sin kompis något i stil med: "Oj, vem är det där???"

Nästa lektionen tänkte vi att "Nämen, nu måste väl fysiken ändå vara?" Men det visade sig att vi visst hade musik! Musikläraren var inte heller informerad om det hela så han måste gå via fysikläraren för att fråga vad som riktigt hänt. Så vi missade lite av musiken... :D När vi kom in i musikklassrummet fick vi sätta oss i en ring med var sin "skol-gitarr" i famnen. Musikläraren visade oss hur man skulle stämma en gitarr och vi fick då repetera lite strängarnas namn också.

Sedan sist och slutligen hade vi fysik som tur var... (skratt)
Efter att jag varit hemma en stund kom mamma och pappa hem med gitarren! :D (ska ju spela gitarr på musiken och man ska ha en hemma att öva på, jag fick låna den av min moster)

Idag var min kompis frisk igen, men hon missade tyvärr första lektionen och då hade jag behövt henne till projektet med Paris. Jag började åtminstone på våra baskrar som vi ska ha på oss när vi har föredraget.
Nästan hela bonuslektionen gick åt att göra matteläxan och ändå hann jag inte klart med de sista uppgifterna! Usch, vi fick verkligen stor läxa... D:

Sista lektionen hade vi engelskaförhör, det gick riktigt bra! (engelska är ganska enkelt...) Det tog inte heller särskilt lång tid då vi kunde fortsätta på kapitlet när alla var klara med förhöret.


//Amber_sweet

Hemkunskap och glömd historiabok

Hej allihopa! :)

Idag när jag vaknade hade jag lite ont i halsen... Vi hade vi engelska första lektionen, fattar inte att de sätter sådana ämnen som den första lektionen. :S Vi gick igenom läxan och gick sedan igenom ett nytt kapitel. Ville helst inte prata så mycket den lektionen, men det är inte så många som brukar räcka upp handen och engelskaläraren gnällde lite över det så jag uppoffrade mig några gånger. (skratt)

På geografin fortsatte vi med lågtryck och högtyck, hur vindar uppstår över lag alltså.
Historieboken, inklusive häftet, blev hemma idag. Vilket blev lite problematiskt på historian. Jag fick låna historiebok av en kompis, men eftersom vi haft läxa att skriva ner svar i en del häften blev det lite komplicerat... Nå, min historielärare sa att jag får ta med häftet och visa det i morgon istället. För jag har ju faktiskt gjort läxan!

Efter lunchen skulle ju jag och klasskamrat skura bord (läs mera om det i förra inlägget), men hon var visst sjuk idag så jag fick gå med en annan i klassen. Vi gick i slutet av första hemkunskapstimmen. Min grupp blev klar med projektet att planera en måltid från en viss matkultur före vi gick som tur var.
Nästa lektion samlades vi i hemkunskapssalen (vi har tre lektioner med hemkunskap i rad den här terminen, sedan råkar salen vara under renovering den här terminen så det är ju lite taskig planering...) och fick höra att vi skulle försöka oss på att göra något tortillasaktigt med vanilj-cheesecake som efterätt! Eftersom ugnarna och diskmaskinen är borta på grund av renoveringen så fick vi steka tortillaserna på någon grej som vikarien ("riktiga" läraren är på mammaledigt) satt på. I tortillasbröden, ni vet sånadär tunna, satte vi ost och skinka. Sedan fick man valfritt sätta till någon chilli-aktig sak. (minns inte vad den heter, men något på j var det...) Cheesecaken gjorde vi av vispad grädde, smulade digestivkex och vaniljkesseler.

På rasten till tredje hemkunskapslektionen stack en av mina kompisar iväg på resa med sin språkklass, trevlig resa till henne! :D
Sista hemkunskapslektionen stekte vi tortillasbröden och när de var klara satt vi och åt på dem. Cheesecaken blev riktigt lyckad, även om vi inte tagit med exakt allt i receptet.




//Amber_sweet

Relativt bra dag

Hej allihopa! :)

Dagen började med att jag insåg att det mesta av mina kläder var i tvätten. Fick verkligen panik där ett tag, fast sedan fick jag ta på mig mina "nödfalls-byxor" och en tröja med armbågslånga ärmar. ( hittade tyvärr ingen "vettig" tröja att sätta över den... :S ) Sedan fick jag snabbt borsta tänderna och håret innan jag skyndade iväg till busshållsplatsen.
En av mina kompisar var inte i skolan idag, hon var visst förkyld igen. Fast i och för sig går det ju en del förkylningar för tillfället.

På klasstimmen fortsatte vi diskutera klassresa, fast något London blir det knappast.
På svenskan hade vi dubbeltimme istället för att ha först en lektion svenska och sedan historia. (vi har samma lärare i de två, så det är ganska praktiskt om vi ska göra något särskilt) Den här gången började vi analysera skräcknovellen vi läst, vi ska visst göra en recension om den sedan... Förstår verkligen vad svenskaläraren menade med att vi antagligen skulle hinna bli ganska trötta på den innan vi var klara... :S

Franskan gick rätt så bra, men jag måste gå på slutet eftersom klassen visst ska hjälpa till i skolan den här veckan också. Jag och en klasskompis skulle skura bord i matsalen, men hon syntes inte till så en från köket kom och hjälpte mig med några bord. Till på köpet råkade jag få lite vatten på tröjan...
Hon lovade att komma ihåg att hjälpa mig i morgon, då vi ska göra det igen samma tid, strax före matten.

Jag hade visst missuppfattat engelskaläxan och gjort fel uppgift. Men det var fler som missuppfattat eller glömt så engelskaläraren tog det ganska varligt. Vi bestämde den lektionen att engelskaförhöret skulle bli på torsdag. (perfekt, har bonus lektionen före! :D )




//Amber_sweet

Lördag!

Hej allihopa! :)

Ja, helt plötsligt var det helg! igår ställde jag mig till och med farmför mitt schema på skafferidörren för att kolla vad jag skulle ha för lektioner nästa dag... (skratt) Skolan är helt klart ganska hjärntvättande.
Ikväll blir det nog filmkväll och jag tyckte mamma pratade om att grilla marshmallows. (mums)
Nå, jag tänkte i vilket fall som helst att det här skulle bli ett musik-inlägg!

Selena Gomez - Naturally




//Amber_sweet


Äntligen fredag

Hej allihopa! :)

Idag har det regnat ännu mera! Fast i morse blåste det bara väldigt mycket... I vilket fall som helst så har jag hittat min skåpnyckel. Eller, tja. Min lillasyster hittade den! (skratt)
De två första lektionerna hade vi gymnastik och alla blev riktigt irriterade när vi fick höra att vi skulle vara ute i blåsten! Det var dessutom flera i klassen som var lite halvt förkylda, skulle inte förvåna mig om en del inte kommer till skolan på måndag... :( Vi hade några lekar först, sedan skulle vi hoppa längd och sedan spela fotboll. När vi ställde oss på fotbollsplanen frös jag riktigt ordentligt. Jag tror läraren märkte det där på slutet och lät mig gå tidigare. Jag hade på mig en t-shirt, övertröja, vindtät jacka och vanliga mjukisbyxor. Sedan skyller läraren på att man har för lite kläder på sig... :S

På svenskan fortsatte vi med den där berättelsen. Läraren varnade om att vi kommer bli ganska trötta på texten och jag börjar fatta vad hon menar... (vi har hållit på med en massa frågor, ska sedan gå igenom dem och analysera texten!)
Jag och klasskompisen skulle sälja glass igen så vi åt med niorna. Den här gången var det ganska många som ville köpa glass. Fast vi fick lite problem med växeln, fanns inte tillräckligt nämligen.

På bilden därefter hann jag klart med de lila och gula rutorna på ena sidan! Nu är bara frågan vad rutorna på den andra sidan ska ha för färger... :S Mera om mitt bildprojekt kan du läsa om här.
Sedan hade vi bonus, vilket jag är glad för. Lektionen därefter hade vi nämligen geografi-förhör! Tack vare det tror jag faktiskt att jag fick nästan alla rätt. Resten av geografilektionen fortsatte vi med våra projekt. Jag och min kompis har kollat igenom planeringen, fixat lite på en faktatext och börjat på ett power-point dokument.




//Amber_sweet


Snart fredag!

Hej allihopa! :)

Jag började undra om dagen skulle bli riktigt vettig när jag bytt om och insett att klockan redan var åtta. Jag hade gjort allt i normal tid så jag fattar verkligen inte vad som gick snett där. Jag fick rusa ut i regnet utan varken paraply eller skåpnyckel... :S
Väl i skolan gick jag via vaktmästaren för att få låna extranyckeln till skåpet. Sedan gick jag och en klasskamrat iväg till geografin. Vi skulle fortsätta på våra baskers och på samma gång kom vi också fram till vad vi skulle ha på oss annars när vi hade föredraget. Vi visste båda att vi hade svarta byxor, så det var snabbt fixat. En svart-vit randig tröja sa min klasskompis att hon nog hade, men jag tror inte jag har någon... Kanske kan jag få låna någon? :S Sedan funderade vi på om vi skulle ha någon halsduk och min klasskompis förklarade att hon hade en souvernir-halsduk från Paris som skulle kunna passa.

Nästa lektion hade jag matte och vi fortsatte med division med små tal. Saker som 0,2 delat på 5 o.s.v. alltså! (skratt)
På franskan fortsatte vi med kapitlet vi har. Vi hade visst franskaläxa, men nästan alla i klassen hade glömt! Jag hade försökt plugga lite grand, men haft ont om tid igår kväll... :S (vi fick inga anmärkningar och vår franskalärare är väldigt snäll så det var inte så fasligt, men, men...)

Det är min klass tur att hjälpa till i skolan. (alla klasser turas om att hjälpa till en vecka. Som att städa, torka bord och sälja glass eller smörgåsar) Jag och en tjej i klassen skulle sälja glass på lunchrasten så vi fick äta lunch med niorna för att hinna med det. (har en kompis i nian som tur var så jag hade någon att sitta med förutom klasskompisen)
Det gick ganska bra att sälja glass, jag satt i kassan och klasskompisen sprang hit och dit efter glassen som folk bad om. Vi kom överens om att jag skulle sitta i kassan idag och hon imorgon, men det var ganska kul så jag funderar på att erbjuda mig att sitta där imorgon också... (skratt)

Biologin och bonusen flög förbi och plötsligt var det engelska och sista lektionen den här dagen. Inte hände det särskilt mycket då heller... :S
Imorgon har jag geografi-förhör så jag hoppas på att det ska gå någorlunda. :o




//Amber_sweet

Friluftsdag

Hej allihopa! :)

För någon vecka sedan fick vi bestämma oss vad vi ville göra på friluftsdagen. Jag valde att promenera vid Norrhavet, Norrhavet lät intressant ansåg jag.
Så idag packade jag en liten ryggsäck med vattenflaska, två mackor och en extra tröja innan jag stack iväg till busshållspaltsen. Vi hade nämligen friluftsdag!

De två kompisarna som var borta igår var borta idag med och de hade också valt att promenera däromkring så de missade en massa! :(
Efter ett tag kom taxibilarna vi skulle åka med och jag hade hoppats på att få åka med min kompis som också var med i samma grupp, men jag fick åka med någon som gått i samma skola som mig, men som jag inte kännde särskilt bra. Taxibilen hämtade också upp några som bodde på vägen dit.

När vi väl var framme stannade vi på en grusväg och vi fick gå en bit. Sedan kom vi fram till en liten stuga där vi pausade. Efter att gått i skogen ett tag i började det bli bergigt och vi delade lite mera på oss i gruppen. En gång måste vi stiga över en myrstack eftersom vi klättrade ner för ett berg och det inte fanns någon annan väg... D: (ogillar myror) Snart började det bli mer i den här stilen, går helt enkelt inte att förklara det vettigt i bara text! :) Så vi klättrade hit och dit på de där klipporna, ganska kul! Men ibland blev det lite krångligt och man måste hoppa ibland. (jag är inte bra på att hoppa längre bitar)

Efter ett tag stötte vi på den andra guppen som gick samma sträcka fast åt andra hållet. Vi åt ganska samtidigt och fick höra vad de andra haft för sig, det hade visst gått ganska bra för dem. De varnade om en död säl som låg längre ner en bit bakom klipporna eftersom en i deras grupp varit nära att gå på den... :S
Jag hittade en fin sten i närheten där vi pausat och ätit. Den var svart och konstigt len. (svårt att förklara, men den var i vilket fall som helst konstigt len för att vara en sten)

Vi klättrade lite mera och jag snubblade omkull! Jag slog mig inte särskilt illa och jag föll inte ner någonstans som tur var. (såg läskigt stora och djupa sprickor lite här och mellan olika bergdelar var när vi klättrade... :S )
Efter ett tag kom vi till ett ställe där man måste hoppa en bit för att komma ner. Det var inget vidare att landa på andra sidan och det var för långt ner när att försöka ta sig ner via där man måste hoppa över. En av lärarna som var med min grupp var snäll och gick över till andra sidan för att hjälpa oss andra över.

När vi gått en bit hade vissa visst tänkt sig bada, det blåste ganska mycket och det var ganska kallt så jag förstod mig verkligen inte på dem. Nå, de hoppade i och jag och min kompis satt och kollade efter intressanta stenar. Min kompis hittade några ganska coola och jag hittade en som såg ut som en halv (och lite till) kakbit. (skratt)

När vi kom fram sjönk de flesta ner på marken för att vila och halade upp sin vattenflaska. När vi suttit där en stund kom en av taxibilarna. Nu fick jag faktiskt åka i samma taxi som min kompis, men då var båda så trötta så ingen orkade prata... (skratt)

//Amber_sweet


RSS 2.0