Gott nytt år!

Hej allihopa! :)

Jepp, plötsligt var det visst nyårsafton också till på köpet... Nå, ikväll hade vi tänkt hålla på med Kinesiska himmelslyktor (visar bilder på det imorgon) och mumsa på kräftor. Grannarna skjuter annars en massa raketer så man klarar sig nog väldigt bra på att kolla på deras. Är lite bekymrad hur kattorna ska ta det i år, de brukar inte vara så där jätteförtjusta över det här med raketer. Minns från förra året att en katt gömde sig och vägrade komma fram efteråt eftersom den var så rädd... :(
Ska kanske kolla på Mama Mia sedan också, minns inte vilken kanal eller tid, men, men... (skratt)

Nå, gott nytt år allihopa och hoppas ni får det trevligt ikväll! :D
Gott nytt år!

//Amber_sweet


Tråååkigt

Hej allihopa! :)

Har tråkigt idag, det där med slö dag håller fortfarande i sig... (suck)
Nå, jag ville visa den här überfina hemsidan där jag förälskat mig i en del plagg! (hittade hemsidan via hello's blogg)
Med Under vingarnas skugga går det bara framåt, har nämligen mindre än hälften kvar! :D
Oj, oj... Kort inlägg! :S 
 

//Amber_sweet

Slö dag och musik

Hej allihopa! :)

Dagen känns lite slö, fast den knappt börjat. Jag har bara varit vaken ett fåtal timmar nu när jag skriver det här! Jag vaknade först runt halv tolv och då undrade jag vart alla tagit vägen, det visade sig att de var ute eller satt och kollade på tv i nedervåningen... Hrm...

Nå, ska nog inte ha för mig så mycket idag, ska väl försöka läsa på Under vingarnas skugga. (står på tur att läsas på boklistan)

Jag insåg just att det var ett ganska bra tag sedan jag hade ett vettigt musikinlägg:

ATC - It's so magical



Gillar melodin i den här låten, de har ganska bra låtar över lag den här gruppen också! :)

//Amber_sweet

Bokrecensioner: Arvtagaren (Eragon)

Hej allihopa! :)

Jag läste ut näst sista boken i bokserien Arvtagaren, men jag har ju inte recenserat de två första så... Jag tar och gör ett par lite kortare recensioner av alla tre! :)

Bokrecensioner:

Namn:
Eragon
Handlar om: Bondpojken Eragon är en helt vanlig sjuttonåring som lever i imperiet Alagaësia där den onda kungen Galbatorix härskar. Eragon har alltid gillat sagoberättaren Broms berättelser om drakryttare och deras makalösa drakar, men aldrig trodde han att de skulle bli verklighet. En dag när han är ute på jakt stöter han på en underlig sten, han för med den hem till byn Carvahall och håller den gömd i sitt hem utan att en enda själ vet om det. Vad är det för sten? Och har Brom någonting med det hela att göra?
Antal sidor: 560 st. i pocketformat
Kommentarer: Jag gillar nästan Eragon bäst av alla tre, den har liksom inte samma trevliga stämning som de andra. Sedan gillar jag Brom som karaktär också, senare i berättelsen kan jag avslöja att han har en mycket viktigare roll än man först anade.
Betyg: ♥♥♥♥♥
Eragon

Namn: Den äldste
Handlar om: Eragon måste nu ta sig till alvernas undangömda rike, Ellesméra. Där han ska få sin utbildning till drakryttare. Med sig till hjälp har han åtminstone Arya, men han anade aldrig att alvernas seder skulle vara så komplicerade. Samtidigt tvingas han kusin Roran strida hemma i Carvahall för sitt hem. Hur går resan till alverna, vem är Oromis och kommer Roran någonsin få sin Katrina med alla dessa motgångar?
Antal sidor: 687 st. i det formatet jag läste den
Kommenater: Den är inte riktigt lika bra som Eragon, men jag gillar den ändå. Jag blev lite frustrerad när den byter huvudkaraktär med jämna mellanrum. Man läser ett par kapitel med Eragon och när de blir som mest spännande så byter det kapitel och Roran är plötsligt huvudperson. Så när det är som mest spännande så byter det tillbaka, hrm... (skratt)
Betyg: ♥♥♥♥
Den äldste

Namn: Brisingr
Handlar om: Eragon och Roran är äntligen återförenade igen och det är dags att rädda Katrina, precis som Eragon lovat Roran. Men kommer de lyckas? Vem är det som Eragon träffar på i fängelsehålan? Och vad är det för uppdrag som väntar Eragon när han kommer tillbaka till Varden?
Antals sidor: 790 st. i det formatet som jag läste den.
Kommentarer: Jag tycker nästan att serien blir sämre och sämre ju längre man kommer, men ändå gillar jag storyn och alla karaktärer är så välgenomtänkta! Sedan väl i slutet rycker man till och önskar att fjärde boken kommer ut snart. :)
Betyg: ♥♥♥♥
Brisingr

Alla de tre första böckerna i serien Arvtagaren är ca. 12+ och böckerna är skrivna av Christopher Paolini!

//Amber_sweet

Julklappar bl.a.

Hej allihopa! :)

Hur var gårdagen? Blev maten lyckad och fick ni vad ni önskade er i julklapp?
Vi hade det rätt så bra, fast mitt i Kalle Anka blev det ett litet kort strömavbrott så tv:n och lamporna blinkade till mitt i allt, vi hade på lite ljus just då i rummet så det blev lite allmänt mysko... (minst halva belysningen släcktes mitt i allt och ljusen fortsätter brinna, om ni försåt vad jag menar) Men jag är glad åmtinstone att det inte kom flera och att vi inte hade några sådana problem när maten var i ugnen.
Maten var lyckad och jag har suttit och ätit lite rester till lunch.

Det här med julklapparna ja, jag tror de flesta jag gav bort var rätt uppskattade och de jag fick blev jag ganska glad över:
Några av klapparna jag fick

Jag fick också en kofta och ett bälte, men jag laddar upp en bild på dem lite senare. Jag har också tidigare fått en del pengar. :)

//Amber_sweet

God jul!

Hej allihopa! :)

Tiden har gått så fort, plötsligt så är det julafton och en massa ska fixas... Jag hoppas ni alla får en trevlig jul! :D
Här har ni dagens länk, den sista faktiskt! :o
Läs detta efter att du kollat in dagens länk: JojjoChan och Loviii har förut haft den här låten på sina bloggar, men jag måste bara ha med den jag med. Jag gillar verkligen låten på japanska och den låter så himla gullig! (skratt)
K-On!

//Amber_sweet

Städdag och näst sista länken

Hej allihopa! :)

Tänk, imorgon är det julafton... Hrm, tiden går verkligen fort så här kring jul. Förhoppningsvis ska julen blir rätt okej också. Ska visst vara allmänt kallt ute, de flesta klapparna är fixade, maten bör vara köpt vad jag har hört och granen är inne... Hm, det låter ju bra?
Nå, vi har haft städdag och jag har hållit på att städa en massa.

Idag är dagens länk här!
Läs detta efter att du kollat in dagens länk: Förut när jag var i min "anime-period" så satt jag för det mesta och kollade på anime här. Det är helt gratis och jag gillar att det bara är engelsk text, mycket bättre än att den är dubbad till engelska och man missar deras gulliga japanska röster. De har ganska stort sortiment, inte allt, men det mesta. Jag har dock haft en ganska lång paus med anime ett tag nu, men misstänker att det snart kan återkomma en till "anime-period"... (skratt)
Trött

//Amber_sweet

Äntligen jullov!

Hej allihopa! :)

Idag var skoldagen verkligen kort, bara två timmar. Först samlades vi i klassen och klasslärarna informerade att först skulle städa skåpen, efter det skulle vi sjunga lite julsånger hela skolan, sedan skulle vi äta lussebulle och dricka varm choklad och till sist skulle vi få våra betyg i sina hemklassrum.
Jag och mina vänner var ganska fort klara med våra skåp så vi passade på att dela ut varandras klappar eftersom vi inte kommer ses före jul mera. Jag fick en blomma i pärlor och en virkad sköldpadda... Hrm, bara jag hade visst köpt mina klappar. (skratt)

Mina klappar!

Efter en del julsånger, jag hade börjat bli lite torr i munnen faktiskt, så var det dags för var sin lussebulle och ett glas varm choklad. Det var lite jobbigt när alla i hela skolan skulle in på en gång och det ryms nätt och jämnt en årskurs i matsalen! Vi fick åtminstone sitta bredvid varandra, så så hemskt var det ju egentligen inte...

Till sist fick vi ut våra betyg och jag måste erkänna att jag inte är nöjd med mitt, måste minsann göra bättre ifrån mig nästa termin!
Nå, klasslärarna ropade upp vems tur det var och man fick gå upp och ta emot kram och sitt betyg från klasslärarna. Sedan fick vi i klassen för oss att "Jamen, vi klappar varje gång någon går upp!" och så blev det lite formellt det hela. (skratt)

Dagens länk är här!
Läs detta efter att du kollat in dagens länk: Jag blir alltid en "Manisk mumsare" när jag kör det här testet, vad blir ni andra? :)

//Amber_sweet

Näst sista dagen före jullov

Hej allihopa! :)

Imorgon först får vi jullov, vi får nämligen våra betyg imorgon. Idag hade vi julfest, ja idag. Inte på kvällen som alla andra normala mänskor har utan på dagen... (suck) Nå, vi kollade på film, En julsaga av Dickens (ni vet den där ganska nya animerade av Disney) och emellanåt pausade de filmen för att vi skulle göra olika tävlingar. När man vann en tävling så vann man också bokstäver. Med bokstäverna skulle man få fram en mening, en julfras. Även om man inte vann tävlingen så fick man tre st. bokstäver. (om man vann fick man sex st.) De klasserna som kom på meningen först fick en ask praliner... Det var tyvärr inte vår klass! :(

Nå, dagens länk är här!
Läs detta efter att du kollat in dagens länk: Gillar låten och artisten. Här har hon blandat en del melodier och takter från andra låtar hon gjort, men fått det hela till en helt annan låt med trevlig innebörd!
Cardcaptor Sakura

//Amber_sweet

Julbord och dagens länk

Hej allihopa! :)

Idag var det julbord i skolan, det var ganska ok... Men det är lite svårt att riktigt få den där julbords-känslan när man har lunchen inom satta tider och man sedan måste skynda iväg till lektion.
Här har ni dagens länk!
Läs detta efter att ha kollat in dagens länk: Jag gillar den här julkalendern, man skrattar gott vid varje lucka. Ibland kan det dock vara lite krångligt att förstå, t.ex lucka nio, men jag kan avslöja att tjejen ger honom "grönt ljus".


//Amber_sweet

Länk och lite kort om igår

Hej allihopa! :)

Igår kväll stack jag och åt julmiddag med en del släktingar som ska vara borta på julafton, vi delade ut våra julklappar till dem också. (i vår familj delar vi ut julklappar till varandra, vi har aldrig riktigt haft någon "tomte-fundering")

Idag har ni dagens länk här!
Läs detta efter att du kollat in dagens länk: Tycker det här spelet är ganska trevligt, men blir för det mesta en "pyjamasmamma"... (skratt) Vad blir ni andra? :)
Shugo Chara
Gillar verkligen den här bilden! (skratt)

//Amber_sweet

Lite snabbt dagens länk

Hej allihopa! :)

Dagens länk tänker jag visa lite snabbt här.
Läs detta efter att du kollat in dagens länk: Gillar den här videon, om man inte redan fått julstämning så får man det nog av videon! (skratt)

För övrigt har jag börjat läsa på mangan Shug Chara, tycker den är rätt bra och måste konstatera att mangan är mycket bättre än det lilla av animen som jag sett.
Shugo Chara
Oj, oj det här blev väldigt kort... (skratt)

//Amber_sweet

Pysseldag och länk

Hej allihopa! :)

Så här närmare jul är det så trevligt i skolan vissa dagar, man liksom gör en massa andra grejor som man vanligtvis inte skulle göra! Idag t.ex hade vi pysseldag och jag stöpte ljus, gjorde grejor av pärlor och bakade en del julgodis.
Nå, här är dagens länk!
Läs detta efter att du kollat in dagens länk: Engelsk sida där man kan hitta det mesta inom manga, det är helt gratis och de har de flesta mangorna. Inte alla, men ganksa mycket har de så läs på! Dock måste man vara väl medveten om att de flesta mangor läses från höger till vänster, så läs "bakvänt"! Och att de som finns där är på engelska, så sätt dig med en ordbok bredvid dig eller kanske google översätt i en annan flik om du är osäker på ditt kunnande i engelska!
Här lägger jag upp ett exempel på hur man ska läsa, det är från Sugar Sugar Rune, när Chocolat och Vanilla anländer till människovärlden: (läs pratbubblorna i nummerordning!)
Exempel på hur en mangasida kan se ut

//Amber_sweet

Snö och en del länkar

Hej allihopa! :)

Det har börjar snöa en massa nu igen!
Nå, i vilket fall som helst så hann jag inte med någon länk igår så här är gårdagens länk och här är dagens!
Läs detta efter att du kollat in länkarna: Den första länken är en av mina absoluta favoritlåtar och jag får aldrig nog av den heller! Rytmen, takten och sången är perfekt. Gör verkligen inget att man kliar sig fundersamt i huvudet när man funderar närmare på vad låten egentligen handlar om och vill uttrycka, det ger bara det hela mera finess! Angående dagens länk så misstänker jag att många redan har spelat det ett par gåger tidigare, men jag tycker ändå den bör vara med. Jag brukar göra den på franska när jag får tråkigt. (kolla in den lilla rutan med en flagga, finns en massa andra språk att välja mellan också!)

Uj, vad det snöar!
Bilden är tagen för ett tag sedan, men det snöar ungefär lika mycket just nu!

//Amber_sweet

Virrpanna

Hej allihopa! :)

Idag har jag varit och shoppat julklappar till de flesta! Fast jag har några kvar, hrm... :S
Nå, jag har virrat lite grand idag. Jag gick på bussen som vanligt bredvid min kompis och babblade på efter skolan, sedan insåg jag att min mobil ringde (har alltid på ljudlöst, vill jag bara tillägga!) och jag insåg just då att jag ju skulle fara och julshoppa med mamma så jag fick hoppa av bussen och skynda iväg till mammas bil... (skratt) Nå, bussen hade ju inte hunnit lämna skolan ännu, men, men...

I vilket fall som helst så har ni dagens länk här!
Läs detta efter att du kollat in dagens länk: Loviiis andra blogg är det här!

Jag tror inte på perfekta dagar... Men visst,
//Amber_sweet

Måndagen den trettonde

Hej allihopa! :)

Måndagar den trettonde är minsann värre än fredagar den trettonde! :(
Idag har jag virrat en del... T.ex på matten! Det började med att det stod m/s på ett diagram vi skulle kolla på i en uppgift. Jag rynkade pannan och räckte upp handen. "Vaddå minuter per sekund?" undrade jag trött och väntade på läraren. När han kom så sade han lite fundersamt: "Erhm, meter per sekund..." Nå, sedan försökte han förklara uppgiften och jag fattade helt klart lite trögt just den lektionen... Han fick gå och hämta papper att skriva på och satt sig mitt emot mig och började rita upp och förklara. Så medan jag lyssande satt jag med benen i kors och tänkte sedan byta ben. Jag hade totalt missbedömt hur långt ifrån min stackars lärare satt och råkade sparka till honom... (skratt) Till på köpet hade jag på mig mina vinterkängor! Sedan råkade stiftet på min penna, som han skrev med, gå av... Men snäll som han är gick han och vässte den åt mig efteråt. (skratt)

Idag har ni dagens länk här!
Läs detta efter att du kollat in dagens länk: Dagens länk har väl inte direkt någonting med julen att göra... Men ganska roligt är det ju åtminstone! Vad blir ni för någonting? :)
Tokyo Mew Mew

//Amber_sweet

Bilder jag glömt att visa och dagens länk

Hej allihopa! :)

Först tänker jag ge er dagens länk.
Läs detta efter att du kollat in dagens inlägg: Gillar Robyn, hon har många bra låtar och det här anser jag vara en av hennes bästa! :D Vad tycker ni?

Ja, som sagt så har jag laddat upp lite bilder som jag tänkte ladda upp förut, men helt enkelt inte har blivit av:
Vinterkängor
Här har ni mina nya vinterkängor som jag inhandlade för ett tag sedan! :)

Heh? o.O
Har lite svårt att fatta hur mycket snö det egentligen ryms på en trädgren...


Här blir jag extra fundersam, det ser inte riktigt logiskt ut...


Dagen det snöade sådär jättemycket så fick man en massa snöflingor i håret och på skorna... (skratt)


Julkorten jag gjorde igår när vi pysslade.

//Amber_sweet


Elfte länken och julpyssel

Hej allihopa! :)

Som sagt så går dagarna före jul väldigt fort, fast man ibland kan tycka att det känns så trögt... Nå, här är dagens länk!
Läs detta efter att du kollat in dagens länk: Gillar den här bloggen, Foki skriver om mycket olika saker och har alltid med söta och fina bilder till sina inlägg.

Idag ska jag iväg till mormor med lillasyrran, mamma och min moster och julpyssla. Ska se om jag får ihop något intressant som jag sedan kan visa upp på bloggen! Tyckte moster pratade om att göra julgodis också sedan... Men vi får väl se! :S
Sugar Sugar Rune

//Amber_sweet

Raketer, gympa och tionde

Hej allihopa! :)

I måndags sade mina klasslärare något i stil med: "Nej, det blir inga raketer i år på nobeldagen. De tänkte satsa på pengar på annat..." Men sedan idag på nobeldagen så ska vi visst kolla på raketer ändå! Hrm, man ska nog inte alltid tro på de där typerna... Nå, vi skulle ha simning på gympan de två första lektionerna. Men vi missade en del när vi kollade på raketerna, dock var det bara jag och två i klassen som fattat att det faktiskt skulle vara raketer. De andra var redan vid simhallen! Så vi skyndade efteråt dit och då visade det sig att bara ungefär fem st. skulle simma! (skratt)

Redan tionde, huga! :O Nå, här kommer tionde länken.
Lät detta efter att du kollat in dagens länk: Gillar det här spelet, men jag anser att tvåan är mycket bättre än trean. Någon som håller med?
Sugar Sugar Rune

//Amber_sweet

Nionde länken

Hej allihopa! :)

Jag var just ut och skrinnade, isen är verkligen jättefin!
Här är dagens länk, måste varna att den fastnar ganska rejält. (skratt)

Blir verkligen kort det här, men känner man sig inte skrivsugen och det helt enkelt inte finns så mycket att berätta så... :S
Sugar Sugar Rune
Jag vet, inte särskilt juligt... (skratt) Men bilden är ju ändå fin! :)

//Amber_sweet

Åttonde december och underliga fåglar

Hej allihopa! :)

Jag insåg just att det ju snart är Lucia! Visst ska vi ha Lucia på skolan, men jag ska även stå med facklor nästa måndag.
Nå, i vilket fall som helst så ska jag ju komma med dagens länk! Har haft mycket för mig just idag och det kanske blir lite sent det här...
Läs detta efter att du kollat på dagens länk: Sidan är ganska bra och det finns många intressanta bilder och texter man kan ladda ner till bloggen. Dock måste jag förvarna att Å, Ä och Ö inte brukar komma fram om man t.ex ska ha någon text. Finns även intressanta kalendrar och klockor där!
Har länge funderat på att ladda upp en kalender med Johnny Depp därifrån hit... (skratt)
Dexta och fågel

För någon vecka sedan satt en av kattorna, Dexta, och tittade ut genom fönstret. Plötsligt flög ett par fåglar (fick dock bara med en på bild) fram till fönstret och kollade in. Som ett slags: "Ha, ha! Vi är här ute och du kan inte ta oss!"

//Amber_sweet

Va, är det redan sjunde?!

Hej allihopa! :)

Man blir lite paff när dagarna går så fort här kring jul.
Jag kommer dock endast lägga upp dagens länk lite snabbt, har bl.a kemiprov imorgon... (suckar tungt)
Sugar Sugar Rune

//Amber_sweet

Länk och självständighetsdagen

Hej allihopa! :)

Glad självständighetsdag, vill jag önska till att börja med. Ja, Finlands självständighetsdag alltså. Far till en kompis nu över dagen och sedan på kvällen ska vi kolla på självständighetsbalen som brukar gå på tv. Jag tänker hålla utkik efter snygga klänningar och annat intressant. (skratt)

Degens länk har ni här.
Läs detta efter att du kollat in dagens länk: Jag gillar den här sidan, de har en massa bra låtar som man kan ladda ner till mp3:n eller mobilen. De har jättestort sortiment och jag har även hittat K-On! låtar och andra låtar från animéer! :D
Sugar Sugar Rune

//Amber_sweet

Shopping och nästa länk

Hej allihopa! :)

I går var jag borta hela dagen för att shoppa och bunkra mat... (skratt)
Jag hittade en massa fynd! Bl.a ett par nya vinterkängor, två skissblock och en del godis!

Nå, eftersom jag helt enkelt inte hann med så mycket annat igår så blev det inget av med mitt länkande. Så här har ni gårdagens länk och dagens länk.
Glad andra advent allihopa! :D
Sugar Sugar Rune  De firar jul :)
Ändrade lite på replikerna, men de passar ganska bra de med! (skratt)

//Amber_sweet

Tredje länken

Hej allihopa! :)

Det är visst redan den tredje idag, oj vad tiden går fort ibland! Ute snöar det något rysligt, fast det snöade allra mest när jag skulle hem. Jag hade tänkt ta lite bilder där ute för att visa er, men jag ångrade mig när jag var på väg in med väskan och snubblade omkull på det hala underlaget. (skratt)
Nå, som lovat ska ni få dagens länk.
Läs detta efter att du kollat in länken: Gillar den här bloggen och har även fått en del kommentarer från bloggerskan på min. :)

Har även här mixtrat lite med paint, kolla in förra inlägget för mer info om bilderna. (de är från samma manga)

//Amber_sweet

Bokrecension: Ondvinter

Hej allihopa! :)

Jag gillar verkligen temat i den här boken, till och med bokomslaget och rubriken gör mig drömsk! :D

Bokrecension:

Namn:
Ondvinter
Handlar om: Tvillingarna Sunia och Wulf bor med sin far en bit bort från byn. Folk har alltid verkat nästan lite rädda för deras far. Att det viskas en del bakom hans rygg har tvillingarna länge misstänkt. En dag när Sunia och Wulf lyckats övertala sin far till att få gå ut och jaga, vilket de sällan får, gör de som vanligt en fälla som deras far lärt dem. Det verkar som om de ska fånga en vessla, men när de äntligen fångat den visar det sig vara något helt annat... Vad är "Blodet" för någonting? Vad är det det för underlig trollramsa som de verkar få över sig? Vem är främlingen som besöker deras far den kvällen? Och framför allt: Vad är ondvinter?
Antal sidor: 281 st.
Kommentarer: Som sagt är storyn intressant och ganska trevlig, men en sak jag stör mig lite på är ett visst sätt det skrivs på. Det är "vi-form" i boken, men det kommer aldrig något "jag". Det blir liksom bara Wulf och Sunia... Men senare i boken blir det Sunia som blir i "jag-form" och man får följa äventyret med hennes tankar istället. Ursäkta, lite dåligt förklarat... Men det är svårt att förklara. Läs själv, råder jag er om ni inte förstår! ;)
Grupp: Fantasy, spänning, lite vänskap och dramatik.
Ålder: ca. 12+
Betyg: ♥♥♥♥
Boken är skriven av: Anders Björkelid
Ondvinter

//Amber_sweet

Ojsan!

Hej allihopa! :)

Hade faktiskt tänkt göra det igår, men jag hade mycket för mig och det blev aldrig riktigt tid för det hela... Men jag gör det nu istället!
Nå, jag hade tänkt ha en s.k. "julkalender" på bloggen där jag varje dag, ända fram till jul, lägger upp länkar. Länkar till... Nästan vad som helst! Videor, låtar, spel, bra bloggar och hemsidor... Ja, ni fattar!
Nå , så här kommer alltså gårdagens länk.
Och givetvis ska jag komma med dagens länk!
Tokyo Mew Mew
Har mixtrat en del på paint med den här bilden (som ni ser), kommer från mangan Tokyo Mew Mew! (skratt)
//Amber_sweet

RSS 2.0