Mangarecension: Peach Fuzz

Hej allihopa! :)

Såklart tänkar jag fortsätta med lite mangarecensioner emellanåt, fast jag vet inte riktigt om jag ska skriva om dem som jag recenserade på förra bloggen... :s

Mangarecension:

Namn: Peach Fuzz
Handlar om: Nioåriga Amanda som verkligen önskar sig ett husdjur. Efter en massa tjat går hennes mamma med på ett husdjur, men inte för dyrt anser hon också. Amanda kommer snart fram till att en liten snäll illertjej skulle passa perfekt. Med ett löfte om att hon får behålla illern så länge den inte bits beger sig Amanda hemåt. Snart får illern namnet Peach. Pech bits ändå och hon är ganska busig... I Peach' värld är alla händer ett slags monster vid namn handra och hon är en oskyldig illerprinsessa... I vissa lägen vet Amanda knappt vad hon ska ta sig till. Men att ge upp är minnsann det sista Amanda tänker göra!
Mangaserien: I serien finns tre böcker.
KommentarerPeach Fuzz är en rolig manga. Man har aldrig tråkigt med den här mangan i handen åtminstone... (skratt) Peach är en härlig karaktär och man kan inte låta bli att tycka om den trogne tjänaren Herr Ullig.
Grupp: Humor, djur och vänskap
Ålder: ca. 9+
Betyg: ♥♥♥
Mangan är illustrerad av: Lindsay Cibos och Jared Hodges



//Amber_sweet


Bokrecension: På ödets vingar

Hej allihopa! :)

Tänkte försöka återskapa den här bokrecensionen, även om det var ett tag sedan jag läste boken... (vill ju kunna recensera tvåan sedan!)

Bokrecension:

Namn:
På ödets vingar
Handlar om: karíten Shanzoc. (en karít är en mänskoliknande varelse, men den har vingar. Sedan kan den förvandla sig till vad som helst med hjälp av en viss ring som alla karíter bär!) När hans trupp är ute på ett uppdrag blir de attackerad av fienden och Shanzoc faller ner i havet. Som tur är hinner han förvandla sig till människa innan han träffar vattenytan, de är nämligen på mänskornas område och där är karíter strängt förbjuda. Shanzoc vaknar upp på en fiskebåt ensam och inser att de andra i hans trupp antagligen inte är vid liv längre. Hur ska han klara uppdraget med sin skadade vinge och ett löfte om att se till två ungdomar från fiskebåten?
Antal sidor: 318 st.
Bokserien: På ödets vingar är första delen i bokserien Nyckelväktarna.
Kommentarer: Jag gillar den här boken, ganska spännande emellanåt. Det är också ganska intressant att Julia Sandström skrev den här som 17:åring!
Grupp: Fantasy
Ålder: ca. 12+
Betyg: ♥♥♥♥
Boken är skriven av: Julia Sandström



//Amber_sweet


Boklistan, ja!

Hej allihopa! :)

På min förra blogg hade jag en lista på böcker som jag skulle läsa. När jag sedan hade läst en bok "strök jag över" dens namn och länkade till bokrecensionen. Så här skriver jag om en boklista:
(Obs! Jag kommer möjligen att ändra den lite då och då!)

Fallen ängel, Becca Fitzpatrick

Den åttonde flickan, Monica Hughes

När jag hör din röst, Stephenie Meyer

Ljudet av ditt hjärta, Stephenie Meyer

Sagan om de två tornen, Tolkien

Gone, Lögner, Michael Grant

Häxa, Celia Rees (Obs! Jag håller på att läsa den i skolan så det kan ta ett litet tag)

Hungerspelen, Suzanne Collins

Fatta eld, Suzanne Collins

Revolt, Suzanne Collins

Det förlorade barnet, Blommornas krig 2, Tad Williams (Obs! Jag håller på att läsa den i skolan så det kan ta ett litet tag)

Längtans rike, Libba Bray

Så länge vi båda andas, Stephenie Meyer

Agnes Cecilia, Maria Gripe

Frost, Maggie Stiefvater


Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren, Cirkeln

Becca Fitzpatrick, Förlorad Ängel

 

Genom dina ögon, Stephenie Meyer

 

Under din hud, Melissa Marr

 

Berusad av evigt liv, Melissa Mar

 

Feber, Maggie Stiefvarter

 

Törst, Vampire Academy, Richelle Mead

 

Fruset blod, Vampire Academy, Richelle Mead

Sagan om konungens återkomst, Tolkien

 



//Amber_sweet

 


Bokrecension: Tillsammans

Hej allihopa! :)

Till att börja med vill jag påminna alla som har länk till min blogg att se till att det är den här bloggen ni länkar till och inte min gamla! :s

Bokrecension:

Namn: Tillsammans
Handlar om: Alexander, Theresa och Jakob som ska börja åttan efter sommaren. De tre skulle aldrig någonsin träffats om det inte varit för matlagningskursen. Jakobs mamma Coco som är berömd via matlagningsprogram har ordnat kursen och den ska sedan visas som tv-serie. Jakob är ganska irriterad över att Coco tvingar med honom på kursen och är säker på att det antagligen blir han och en massa tjejer där, dessutom märker han att värstingen Theresa ska dit. Theresas mamma dog i cancer och hon bor med sin pappa på en båt i hamnen. Hon börjar kursen eftersom hon råkade se en snygg kille i affären som anmälde sig. Theresa såg sin chans och anmälde sig också. Alexander gillar matlagning och hans mamma verkar tycka det är en bra idé att han får någon aktivitet att gå på. Alexanders familj döljer en mörk hemlighet för övrigt.
Antal sidor: 214 st.
Bokserien: Tillsammans är första boken i serien... Öh, Tillsammans.
Kommentarer: Det borde finnas en viss genre för böcker i den här stilen. En viss slags böcker om ett gäng ungdomar där man får följa det hela ur flera av ungdomarnas perspektiv. De är både romantiska, spännande och humoristiska. Svåra att sätta ifrån sig för den delen med... Jag har läst liknande böcker förut så då är den lite lättare att sätta ifrån sig, men man fastnar väldigt lätt ändå.
Grupp: Romantik, action och lite humor här och var.
Ålder: ca. 12+
Betyg: ♥♥♥♥
Boken är skriven av: Denise Rudberg


//Amber_sweet


Bokrecension: Havets fångar

Hej allihopa! :)

Mer bokrecensioner på inkommande, har ganska mycket som jag inte hunnit skriva ner!

Bokrecension:

Namn: Havets fångar

Handlar om: Torak saknar Ulv, även om han vet att Ulv mår bra tillsammans med vargflocken. En dag när Torak är på jakt stöter han plötsligt på en väldigt underlig man, det visar sig att mannen är allvarligt sjuk och att den konstiga sjukdomen sprider sig snabbt bland de flesta klaner. Även hos korparna som Torak varit med den senaste tiden. Korparnas ledare nämner att sälklanen möjligen har botemedel. För flera år senare hade en liknande sjukdom spridits och sälklanen klarade sig. Torak bestämmer sig för att ge sig iväg dit, i hemlighet förståss. Korparnas ledare och Renn skulle säkert hindra honom.

Antal sidor: 360 st. i den pocketversionen jag läste den som.

Bokserien: Havets fångar är den andra boken i serien Han som föddes att möta mörkret, första heter Vargbröder.

Kommentarer: Jag tycker att det är kul när bokseriens handling plötsligt utspelas på sälöarna. Torak verkar ju inte så förtjust över miljöbytet, men jag tycker det bara är spännande. I den här boken gömmer sig en förrädare också, vilket bara ökar spänningen.

Grupp: Fantasy, spänning och vänskap

Ålder: ca. 10+

Betyg: ♥♥♥

Boken är skriven av: Michelle Paver


//Amber_sweet


Vad hände?

Hej allihopa! :)

Jag vet att jag har flera läsare som inte bloggar på bloggen.fi, så jag ska så gott jag kan förklara vad som riktigt gjorde så att jag hamnade här:
En dag när jag skulle logga in på min blogg så hade hela bloggportalen stängts ner på grund av en massa spambloggar. Jag väntade, väntade och väntade. Jag såg hur vissa började blogga på andra ställen och hur vissa slutade blogga helt. Jag själv kom fram till att jag ville hitta något nytt ställe att blogga på. Jag kollade hit och dit och kom till slut fram till att det här fick duga. Bloggen.fi öppnades för någon vecka sedan och jag ser till min förvåning hur folk stannar kvar och verkar tycka allt är helt ok.

Det kan ta ett litet tag tills jag skriver igen, men jag ska försöka uppdattera så ofta jag kan och orkar! :D
//Amber_sweet

Bokrecension: Vargbröder

Hej allihopa! :)
Jag tänkte försöka få hit lite gamla bokrecensioner, så man kan recensera andra delen eller liknande i just den bokserien!

Bokrecension:
Namn:
Vargbröder
Handlar om: tolvårige Torak. En dag blir hans far dödad av en demon i skepnad av en björn och Torak lovade honom att söka upp Världsandens berg. Varför har Torak ingen aning och var det där berget ligger har han heller ingen aning om. Torak sticker ensam iväg i hopp om att hitta berget. Han träffar vargungen Ulv på vägen också. Ulv är till att börja med ganska irriterande, men kan han kanske vara till hjälp? Och vad är det för underliga minnen som dyker upp i huvudet när Torak är med vargungen?
Antal sidor: 306 st. (på pocket)
Bokserien: Vargbröder är första boken i serien Han som föddes att möta mörkret.
Kommentarer: Vargbröder är en bra bok, men jag har läst mycket bättre fantasyböcker som inte är lika kända…
Grupp: Fantasy och vänskap.
Ålder: ca. 10+
Betyg: ♥♥♥
Boken är skriven av: Michelle Paver
//Amber_sweet

Eh... Va?!

Hej allihopa! :)

Ja, här ser det ju... En aning annorlunda ut, milt sagt. Jag antar att det kommer ta ett tag innan jag får ordning på allt här, men jag ska försöka. Jag är lite bekymrad över det här med alla underliga koder, ja till den här bloggportalen. HTML-koder, alltså.

Jag har inte hört av mig på väldigt länge, vilket beror på att jag varit i Paris med familjen den senaste tiden. Vi var upp i triumfbågen (ni skulle ha sett hur jag "krälade omkring där uppe" som de andra skrattande uttryckte sig), till Versailles (stort berömt slott) bl.a!

Hoppas det funkar bra här, hittar nämligen inte annan blogg att skriva på... :s
//Amber_sweet


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0