Hemkommen och sportlov m.m.

Hej allihopa! :)

I tisdags och onsdags var jag ju och sov över hos en kompis, vi tittade bl.a. på filmen Chocolat (med Johnny Depp i! (skratt)) och åt givetvis choklad till då... (mera skratt) Nå, jag hade jättetrevligt och vi pratade och skrattade mycket! :)

Vi stekte plättar till lunch sedan, ser ni också hjärtat i kanten? (skratt)

 

Sportlov är det ju fortfarande, men snart är det ju dock måndag, så bör nog kanske börja kika lite på diverse skolarbeten snart igen... Hrm, sedan skulle jag ju behöva skida lite också, men vi får se hur det blir!

//Amber_sweet

Övernattning, vår och musik

Hej allihopa! :)

Har börjat piggna till nu och börjar känna mig bättre nu, men trots det lär nog en del halstabletter få komma med i packningen imorgon innan jag far och sover över hos en kompis. Alltså förvarnar jag att det är möjligt att det inte blir något inlägg imorgon!

Annars känner jag mig ganska nöjd med den nya designen, känns ganska vårig. Ute börjar det också kännas lite som vår, fåglarna kvittrar och snön smälter... Hrm, undrar hur det blir med scoutevenemanget som det var tänkt att vi skulle skida under om någon vecka, vi får hålla tummarna för att det blir som planerat! :o

Så mycket mera har jag inte att berätta, så tänkt göra ett musikinlägg av detta:

Mika - Elle Me Dit



Tycker om musikvideon, den är ganska trevlig! ;)

//Amber_sweet


Bokrecension: Häxa

Hej allihopa! :)

För tillfället är jag dessvärre lite krasslig igen, hoppas att jag blir bättre tills tisdagen iallafall, hade nämligen tänkt sova över hos en kompis då. Nå, sportlov har jag för tillfället så jag har mera tid över till att läsa nu. ;) Annars vill jag nämna också, innan jag börjar med bokrecensionen, att jag troligtvis byter design på bloggen idag, så ni får kika in lite senare och se vad ni tycker! :)

Bokrecension:

Namn: Häxa
Handlar om: femtonåriga Mary bor hos sin mormor, men folk börjar bli väldigt misstänksamma gentemot henne mormor eftersom hon är så kunnig inom örter. Snart blir hon anklagad att vara häxa och det slutar med att hon tillslut avrättas. Mary flyr med hjälp till Amerika, där ska hon väl kunna börja ett nytt liv utan några misstankar? Eller?
Antal sidor: 232 st. i pocketformat
Kommentarer: Häxa är en bra bok och helt klart läsvärd om man är historieintresserad. Det speciella med den här boken är att dessa anteckningar av Mary har man hittat insydda i ett gamalt lapptäcke, så detta har hänt på riktigt. Det märks att det är lite gammaldags språk, men det är ändå förståeligt och det tycker jag att det bör få vara så pass likt som originalanteckningarna ändå.
Grupp: Historia, vänskap, romantik, dramatik och lite spänning.
Ålder: ca. 13+
Betyg: ♥♥♥½
Boken är skriven av: Celia Rees
Häxa

//Amber_sweet

Alla hjärtans dag bilder

Hej allihopa! :)

Ursäkta att det har varit så dåliga uppdatering här! Har nämligen just haft väldigt mycket prov och läxor, men jag hann ju som tur var iallafall fixa ny design lagom till alla hjärtans dag. ;) Blev ganska nöjd med den, hoppas att ni läsare också gillar den! (dock byter jag den väl troligtvis sedan i helgen, så det blir mycket som händer här!)

Just idag har jag skrivit samhällaprov, men det gick faktiskt ganska bra trots att jag tyckte kapitlet var lite krångligt. Nu är iallafall alla prov skrivna och inga läxor tills morgondagen... Så tänkte visa lite bilder på rosorna från alla hjärtans dag!

 



 

//Amber_sweet


Dålig uppdatering, prov och alla hjärtans dag

Hej allihopa! :)

Ursäkta att det varit så dålig uppdatering, senaste tiden har jag lite till och från varit sjuk, men biologiprovet fick jag iallafall skrivet! Dock deltog jag inte på friluftsdagen eller gympan då vi skrinnade... Men för tillfället mår jag iallafall bättre. :)

Uj, nästa vecka blir det kemiförhör och sedan dagen efteråt blir det samhällaprov... Så får lov att börja plugga redan lite i helgen. Nå, förhoppningsvis ska det nog bara gå bra. Sedan ska det bli skönt att få ta sportlov en hel vecka. (skratt)

Nästa vecka är det även alla hjärtans dag, själv hoppas jag innerligt att de säljer rosor som vanligt, men jag har bara hör hittills att det iallafall skall säljas bakelser... Men det är ju inte riktigt samma sak som att ge rosor åt någon, inte sant? (dessutom har jag och mina vänner som tradition att köpa rosor till varandra och det är allmän mysig stämning när alla ger varandra rosor! :) )

Tja, idag ska jag kanske vara med en kompis och ikväll blir det väl att kolla på film... Men annars ska jag nog ta det lugnt, hoppas ni läsare också får en trevlig helg!



//Amber_sweet


Sjuk och biologiprov m.m.

Hej allihopa! :)

För tillfället mår jag dessvärre inte så bra, har stannat hemma från skolan och varit sjuk hela dagen och för det mesta har jag legat på soffan och sovit... Nå, efter att ha sovit en del mår jag dock bättre som tur är. Dock har vi biologiprov imorgon så det skulle vara bra om jag hinner tillfriskna tills dess, för prov är alltid lite besvärligt att missa... Nå, det bör nog ordna sig i vilket fall som helst! :)

Annars är det inte så mycket som händer, det är fortfarande kallt ute, snöar gör det lite till och från och isen blir bara bättre och bättre.

Lagom till alla hjärtans dag vill jag nämna att jag funderar på att byta design på bloggen förresten, så ni vet. :)



//Amber_sweet

Snö, kyla och musik

Hej allihopa! :)

Just nu så snöar det mest hela tiden och allting där ute har ett tjockt vitt lager över sig. Dessutom har temperaturen krupit ända ned under -15°C... Nå, själv tycker jag om vinter och det är trevligt när det äntligen blir is så att man kan skrinna. (skratt)

Dock lär det bli mycket utomhusvistelse nästa vecka. Under scoutmötet ska vi vara ute och greja med något (hittills är det hemligt, men pannlampa skulle tas med iallafall...), så blir det friluftsdag i skolan och sedan på det ska vi vara ute och skrinna på gympan... (skratt)

Mera än så hade jag inte att berätta, tänkte därför göra detta till ett musikinlägg:

Smash Mouth - I'm A Beliver



//Amber_sweet

RSS 2.0