Fika, inget nytt och musik

Hej allihopa! :) 

Det händer inte så mycket såhär före sommarlov kan jag avslöja, alla lärare påpekar vid sina lektioner: "Åh, nu är det inte många lektioner kvar!" och så tittar man mest på film eller liknande. Alla prov är liksom skrivna nu, så inte har man så mycket att göra på bonusen heller. (har det istället för finska, man sitter och gör läxor/pluggar till prov i ett klassrum med de andra som inte har finska och har tillgång till läxhjälp av lärarna som håller bonuslektionen) Sitter för det mesta och läser just nu.

Vet inte om det händer så mycket utanför skolan heller, vi ska väl snart sjösätta båten vi har hållit på med att polera o.s.v. de senaste scoutmötena. Så vi får väl se hur det blir med det. Fast jag var iochförsig just och fikade med lillasyrran.

Som sagt har jag inte så mycket nytt att berätta, så tänkte göra detta till ett musikinlägg:

Taylor Swift - Haunted



//Amber_sweet


Bokrecension: Jagad

Hej allihopa! :)

Äntligen är det helg igen, ska försöka ägna lite tid åt bloggen nu!

Bokrecension:

Namn:
Jagad
Handlar om: Sextonåriga har börjat få magont och misstänker att han fått magsår. När han ska på den vanliga rutinundersökningen visar gastroskopiverktygen inte normala saker. Saker som liknar metall och plast finns i Roberts innandöme, han har levt som vilken kille som helst hela sitt liv. Varför har ingen märkt något tidigare? Om han inte är en mänska... Vad är han då? Och framförallt: Hur ska han lyckas fly från de skumma typerna som verkar vilja ha tag i honom, så mäktiga att de kan sudda ut identiteter och få falska artiklar i tidningen?
Antal sidor: 332 st.
Kommentarer: Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om denna bok. Visst är den välskriven och visst finns det en del karaktärer med lite unika personligheter, men allvarligt nu: Boken har verkligen inget budskap, vilket jag anser vara en av de viktigaste sakerna med en bok. Den här boken är som ett virrvarr av händelser, en snutt av ett liv och ett problem, som man ändå inte får veta slutet på. Man får inte svar på de största frågorna och det tycker jag är väldigt tråkigt, det roliga med att skriva är ju att förmedla viktiga budskap, få berätta hela storyn och sedan dela med sig av sin fantasi. Den här boken är bara konstig och nästan meningslös när man inte får veta hur det går, inget budskap finns o.s.v.
Grupp: Fantasy (eller vad man nu bör kalla det?), dramatik och romantik.
Ålder: ca. 13+
Betyg: ♥♥½
Boken är skriven av: Kevin Brooks
Jagad

//Amber_sweet

Fransk chokladtårta och film

Hej allihopa! :)

Hjälp, jag trodde nästan att jag skulle missa bussen i morse! Hade lyckats somna om efter att mobilen ringt och därför blev mitt tidschema inte riktigt vad det borde. Kanske man borde ha något annat som alarmsignal än Veronica Maggios låt Gammal sång? Sprang iallafall nästan hela vägen fram till busshållsplatsen i onödan, eftersom det visade sig att det var lite sen.

Som vanligt inleddes måndagen med klasstimme, kan berätta att det faktiskt inte händer så mycket den här veckan förutom att vi har geografiprov på onsdag. Först nästa vecka blir det någon ledig dag och de blivande sjuorna kommer på besök bl.a.

På hemkunskapen var det äntligen dags för att baka tårtor. Vår grupp bakade franska chokladtårta, de andra bakade bl.a. marängtårta och prinsesstårta. Vi skulle smälta en hel del choklad och sedan var det lite fummel med tårtans vistelse i ugnen, men annars gick det rätt så bra enligt min åsikt. Vi lämnade dock hemkunskapssalen sist, men det är väldigt stressigt när vi har de här lektionerna på måndagen. Schemats tider är annorlunda jämfört med de andra dagarnas eftersom vi skall hinna med klasstimmen i början av dagen också och den är endast runt en kvart, för det mesta lite mera. Sedan ska sjuorna ha lektion direkt efter oss så det är helt klart ganska stressigt. Men kakan blev i vilket fall som helst rätt så lyckad, vispade lite grädde när jag kom hem och tog mig en bit till mellanmål. :)

Chokladtårta

(:

Under franskan såg vi klart på Amelie från Montmartre som vi sett på under de senaste gångerna, jag gillar den filmen, har den hemma och har sett den tidigare. Vi köpte den förra sommaren någon gång. Jag gillar de finurliga detaljerna och de invecklade karaktärerna, dessutom blir man sugen på att åka tillbaka till Paris när handlingen bl.a. utspelar sig i den typiska metro-/ storstadsmiljön. :)

Dessutom vill jag berätta att körsbärsträden blommar som bäst här just nu, lyckades få ett par riktigt bra bilder för någon dag sedan när solen sken. (är lite molnigt idag och det regnade imorse till min förtjusning)

Körsbärsblommor





//Amber_sweet


Bokrecension: Systrar i jeans, andra sommaren

Hej allihopa! :)

Åh, värsta provperioden är över nu så kan äntligen pusta ut och försöka ägna lite tid åt bloggen, har endast ett prov kvar den här terminen och det är på onsdag. Tänkte försöka uppdatera med lite bokrecensioner nu som jag inte hunnit med under senaste tiden!

Bokrecension:

Namn:
Systrar i jeans, andra sommaren
Handlar om: Carmen, Bridget, Lena och Tibby trodde att de skulle få vara tillsammans mera den här sommaren, om man bortser från att Tibby skulle spendera en del tid på ett filmcollage. Så plötsligt hittar Bridget flera gamla brev från sin mormor, hon har velat träffa henne och hennes bror länge, men deras pappa har utan att säga något klippt av kontakten med henne. Bridget blir arg och bestämmer sig för att åka, trots att hennes bror inte vill följa med. Carmen trodde hon skulle få en skön sommar med sin mamma, men så plötsligt börjar hon gå ut med någon David från kontoret och Camren känner sig nästan lite utanför... Lena inser att hon saknar Kostos, men hon har ju redan sedan länge tillbaka sagt upp kontakten och inte svarar han på hennes brev längre, är verkligen relationen utom all räddning? Tibby bir så illa tvungen på att fundera vilka som är hennes verkliga vänner på filmcollaget. De coola typerna i hennes klass där, eller gamla hederliga Brian? Den här sommaren känns det osäkert om jeansen verkligen är magiska alla gånger, så mycket verkar gå fel.
Antal sidor: 446 st. i pocketformat
Bokserien: Systrar i jeans, andra sommaren är andra boken i bokserien Systrar i jeans. Första boken heter Systrar i jeans.
Kommentarer: Den höll inte riktigt samma mått som förra boken och den här var för dramatisk enligt min åsikt. Det gör ont efter Bailey också, hon var en härlig karaktär men det behövde nog gå för henne som det gick för att det skall ge rätt effekt i storyn.
Grupp: Vänskap, dramatik och romantik.
Ålder: ca. 13+
Betyg: ♥♥♥
Boken är skriven av: Ann Brashares
Systrar i jeans, andra sommaren

//Amber_sweet

Bokrecension: Systrar i jeans

Hej allihopa! :)

Förlåt, har verkligen varit urusel uppdatering här, men vi har tyvärr kommit in i en provpoeriod såhär ett tag före sommarlovet, då lärarna verkar tänka något i stil med: "Nämen ojsan, det här har vi ju inte haft prov på ännu!" och så mitt i allt har man tre mastiga prov under en vecka...
Nå, mitt i allt detta så har jag lyckats läsa ut en till bok så givetvis blir det bokrecension på det!

Bokrecension:

Namn:
Systrar i jeans
Handlar om: De fyra femtonåriga tjejerna Lena, Carmen, Bridget och Tibby ska tillbringa sommarlovet på helt olika platser långt ifrån varandra, det blir den första sommaren då de inte är tillsammans. Lena ska iväg till Grekland för att hälsa på sina farföräldrar tillsammans med sin lillayster Effie, men där väntar en hel del oväntade överraskningar. Carmen ska till sin pappa under hela sommarlovet och längtar efter att få träffa honom, men är det verkligen så som han har planerat det hela? Bridget ska iväg på fotbollsläger och har egentligen inte några andra förhoppningar än att ha kul med de andra tjejerna som ska dit och få spela fotboll, om hon nu bara kunde ta ögonen från en av tränarna... Stackars Tibby ska stanna hemma och jobba på en mindre livsmedelskedja i närheten, men hennes sommar tar en otrolig vändning när hon träffar Bailey. Så mitt i allt detta ska de skicka ett par jeans mellan sig, ett par magiska jeans som skall få vara med om mycket denna sommar.
Antal sidor: 377 st. i pocketformat
Bokserien: Systrar i jeans är första delen i bokserien... Eh, Systrar i jeans.
Kommentarer: Systrar i jeans är en härlig bok med mycket starka känslor inblandad i både karaktärer och handlingen och berörande citat mellan varje kapitel. Den handlar dock mycket om att ge sig ut i världen och förstå sig själv och sina medmänniskor.
Grupp: Vänskap, dramatik och romantik.
Ålder: ca. 12+
Betyg: ♥♥♥½
Boken är skriven av: Ann Brashares
Systrar i Jeans

//Amber_sweet

Bokrecension: Året då allt gick snett

Hej allihopa! :)

Idag var alla åttor i skolan på sjöfartsdag, en årlig tillstälning där de bjuder in en klass från alla högstadier på Åland och sedan alla blivande sjuor från alla lågstadier. (vi har inget mellanstadie här utan ettan till sexan kallas kort och gott lågstadie) För min del är det inte direkt någon utbildning som lockar mig (mår inte riktigt bra av att åka färja, behöver inte gunga mycket för det), men det är kul att kunna vara lite barnslig och gå och nalla godis ur skålarna som nästan varje stånd sätter fram. (skratt)

Har i alla fall läst ut en till bok så givetvis blir det en bokrecension! (hrm, känns som om jag nästan bara uppdaterar med bokrecensioner nuförtiden... Men är det något som uppskattas?)

Bokrecension:

Namn:
Året då allt gick snett
Handlar om: den sextonåriga Emily från Amerika flyttar under ett års tid till England, hennes pappa håller nämligen på med något forskningsprojekt och ska under jobbet åka dit för att kunna forska. Emily blir ganska besviken när familjen börjar vistelsen i England med att sticka till en massa tråkiga museum och bibliotek. När de väl kommer fram till huset visar det inte vara något trevligt det heller, byns centrum har inga köpcentrum, det spökar i Emilys rum (men det är coolt att sova i ett tornrum och de andra rummen går inte enligt henne att sova i så hon stannar bestämt där hon är) och hon måste visst börja om ettan på gymnasiet där, hur ska hon överleva?! Fast hon har ju iallafall Dru's sympati, de mejlar ständigt varandra under vistelsen och inte visste hon att hennes pappas uråldriga kollegor kunde ha unga snygga söner!
Antal sidor: 224 st.
Bokserien: Året då allt gick snett är fjärde boken i serien Smooch. De flesta böcker i den serien är fristående och Året då allt gick snett är inget undantag. Första boken i serien heter Galen i Orlando, andra Huggtänder? och tredje De fördömdas cirkus.
Kommentarer: Jag gillar den här boken, men blev irriterad på översättningen när det var så mycket stavfel som man reagerade på ganska ordentligt. Själva storyn i sig är bra dock, så man kanske kan ha lite översikt ibland, men tycker det dock är väldigt slarvigt. Att de sedan ger ut böckerna sedan utan några större bekymmer? Nå, man skrattar iallafall hjärtligt åt humorn och det finns många härliga karaktärer.
Grupp: Romantik, vänskap och humor.
Ålder: ca. 13+
Betyg: ♥♥♥½ (den skulle ha fått mera om det inte var för de där irriterande stavfelen, var väldigt besviken)
Boken är skriven av: Katie Maxwell
Året då allt gick snett

//Amber_sweet

Nya färger, snickarbyxor och provfri vecka

Hej allihopa! :)

Har ni sett att bloggen bytt lite färger? Tyckte det var dax att försöka byta lite, har ju haft samma ganska länge... Vad tycker ni? Borde jag ha någon annan färg än blå? Försökte i alla fall inte ta färger som skar sig, har ganska känsliga ögon och vet därför med mig att det inte är kul att läsa bloggar med riktigt starka färger om man har känsliga ögon...

Inför helgen anlände snyickarbyxorna från ellos som jag gått och väntat på i flera månader! Huga, man ska verkligen inte beställa saker via postorder om man inte är säker på om man gillar grejorna man beställer. Ska givetvis visa bild på dem, de var riktigt snygga enligt min mening! (stora fickor har de till min förtjusning också, ingte mera gnällande på att man inte får rum med mobil och ett knippe näsdukar)

Snickarbyxor

Tänk, äntligen har vi en hel vecka utan några prov alls. Dock har vi några nästa vecka, så man ska nog passa på att ta det lite lugnt den här veckan. Sedan piggar det upp en del med tanken om att det är sommarlov om någon månad, tills vi ska till Paris med för den delen! (far dit varje sommar någon vecka)

//Amber_sweet

Bokrecension: Den förlorade liljan

Hej allihopa! :)

Måste ursäkta mig för den dåliga uppdateringen igen, men ena datorn är ju som sagt på reparation just nu så vi måste samsas om en dator... Nå, mitt i allt detta har jag läst ut en ny bok. Rekomenderar den till alla andra som gillar historisk fantasy!

Bokrecension:

Namn:
Den förlorade liljan
Handlar om: Fjortonåriga Miranda känner sig både vilsen och förtvivlad. Efter att hennes mor skrivits in på sjukhus tvingas hon flytta in hos sina farföräldrar, ett gamalt stelt par som håller hårt på etiketten, i London. Hon tvungen att respektera situationen och börja i en ny skola. Var håller hennes kära moster hus? Samtidigt försöker hon göra sig hemmastad i det stora huset med foton av och saknad efter hennes döda far. Just på samma gång hålls den franska flickan Jacinth fången i sitt tornrum långt borta i Prag. Bröderna Tremayne som håller henne fången talar ständigt om vilka förmågor hon och de skall få när de får tag i den legendariska liljan, om de nu bara visste var den fanns? Snart vävs de två flickornas liv samman och de är sedan urminnes tider bestämda att vara spelbrickor i ett stort spel på liv och död.
Antal sidor: 332 st. i den format jag läste den.
Kommentarer: Jag måste beklaga mig över att jag hade väntat mig något helt annat av boken, men annars var den rätt så bra. Den är nog läsvärd, men det finns dock en hel del bättre fantasyböcker. Berättelsen kantades av gripande handling men också av tillbakablickar till vad som hände tidigare. Tillbakablickarna kan ibland vara lite förvirrande till en början när man inte vet så mycket, men ju mer man läser, desto mer förstår man!
Grupp: Fantasy, spänning, vänskap och lite dramatik med för den delen.
Ålder: ca. 12+
Betyg: ♥♥♥½
Boken är skriven av: Sarah Singleton
Den förlorade liljan

//Amber_sweet

RSS 2.0