Blomvattnande, övernattning och städnoja

Hej allihopa! :)

 

På extraknäckandet idag diskade jag faktiskt mest... Även om man har diskmaskin så kan man ju liksom inte stoppa in saker som är hur smutsiga som helst... Nå, annars fick jag faktiskt bl.a. bära ut beställningar för första gången, vattna diverse blommor och putsa fönster, så alltför tokig dag var det ju ändå inte! ;)

 

Jo, i helgen är det dags för övernattning med en kompis ur förra parallellklassen och en äldre kompis. Hade tänkt att vi ska kolla på anime och steka oss plättar till middag, men annars är det väl lite oplanerat ändå... Men det är nog faktiskt nästan roligast så! (skratt)

 

I och med att mina kompisar kommer hit imorgon kväll och jag är på jobb under dagen har jag tillbringat kvällen med att städa nu. Egentligen har jag ju inte städnoja, men när man väl sätter igång och engagerat håller på i flera timmar utan särskilt mycket pauser känns det ändå lite på det viset... (skratt)

 
 
//Amber_sweet

Segling, böcker och extraknäck

Hej allihopa! :)

 

Senaste scoutmötet blåste det på riktigt bra, själv seglade jag med den större båten och fick sitta vid rodret. Är nästan roligare att segla när det blåser på sådär mycket, man lär sig liksom bättre då i och med att det snabbt märks om man styr fel på något vis. (skratt) Lite kallt var det kanske och motorn krånglade tyvärr lite där på slutet, men vi kom ju ändå in i hamn sedan som tur var. ;)

 

Kämpar fortfarande med Längtans rike, men det är faktiskt bara lite mera än en 1/4 kvar av den nu! Sedan funderar jag lite över vad det blir efter sista delen av Sagan om ringen, men kan ju iallafall säga att det ska bli skönt att få den trilogin klarrecenserad... (skratt) Kolla upp på boklistan om ni inte hänger med!

 

Tja, just kom jag hem från ett café som ligger i närheten där jag ska extraknäcka på i sommar framöver. Själv trodde jag att det skulle bli någon dag lite nu och då som jag jobbade, men nu har jag redan blivit lovad en hel del jobb, vilket bara är kul för det är både trevlig miljö och arbetskamrater där! :D Inte virrade jag alltför mycket heller, på sin höjd att jag tappade lite bestick när jag bar in en bricka, var nära att krocka in i någon annan i personalen (det är lite trångt i personalutrymmen kan jag meddela!) och spillde lite grädde som skulle ha hamnat på en kakbit... Nå, riktigt roligt var det iallafall! :)

 

 
//Amber_sweet

Midsommarbilder

Hej allihopa! :)
 
Firade midsommaren med släkt och bekanta och sov över på sommarstugan. Hade riktigt trevligt och åt mycket god mat när man inte blev klådd i både bräd- och kortspel. (skratt) Tänkte visa lite bilder därifrån och på midsommarstången! :)
 
Fäktargubben, är högst upp på stången och fäktar då med armarna när det blåser.
 
Översta delen av stången + Krona

Asplöv
 
Slutliga resultatet! :)
 
 
 
//Amber_sweet

Förvirrande design, shoppingfynd och knopar

Hej allihopa! :)
 
Oj, nu har jag också fått den nya designen på blogg.se... Är något förvirrande, hittade nätt och jämnt till att skriva ett nytt inlägg nu... (skratt) Nå, hade tänkt visa bild på en klänning, som nog egentligen var en kjol (second hand), som jag inhandlade för ett par dagar sedan. :)
 
 
 
Så slänger jag också in en bild på en riktigt söt knop jag hittade på nätet igår, satt sedan och knöt den flera gånger! (skratt) Bifogar även bild på hur ni själva kan göra den, är väldigt enkel! ;)
 
 
 
//Ambert_sweet

Shopping, kårlokals-talka och regn

Hej allihopa! :)

Tyvärr har jag haft ganska fullt upp senaste tiden, så har inte riktigt haft tid över till bloggen... Men jag kan berätta att jag bl.a. varit till stan en sväng för någon dag sedan (skulle väl huvudsakligen till optikern) där jag fann flera trevliga shoppingfynd, ska försöka få upp dem på bloggen så ni också får se dem! ;)

Jo, senaste tiden har jag varit till kårlokalen på talka också. Vi har målat om en del gamla väggar och tvättat nyare. Det har varit en del att göra, men det har varit ganska kul ändå! :) Vi får se om det blir av någon till gång i sommar, för helt klart är det inte ännu.

Igår började vi förbereda inför midsommar, vi band flera kronor till midsommarstången. (var ju givetvis tvungna att ta bort det gamla pappret också) Kan nämna att den åländska midsommarstången är lite annorlunda, så det är den del mera förberedelser med den än de flesta andra.

Regnat mycket har det gjort de senaste dagarna också, så är inte helt omöjligt att det blir mulet där vid midsommar också.



//Amber_sweet


Nagellack, övernattning och musik

Hej allihopa! :)

Är riktigt fint väder ute nu, var just ute och lackade naglarna. (rosa med grön-guldpaljetter ovanpå) Idag inviger jag även mina hängselshorts i jeans för den här sommaren! (skratt)

Ikväll kilar jag över till en yngre kompis och sover över, vi har iallafall planerat att kolla på Morf, men annars lär det vara ganska oplanerat. (skratt) Kul ska det bli åtminstone! :)

Sedan kan jag nämna att jag är på gång med nästa bok på boklistan, Längtans rike, tredje delen i Gemma Doylen trilogin nämligen. Lite sorgset känns det, för den är verkligen väldigt bra den där serien. Önskar att det fanns flera böcker! :/

Har inte så mycket mera att berätta, så tänkte göra detta till ett musikinlägg!

Alexander Rybak - 500 miles



//Amber_sweet

Regniga sommarbilder

Hej allihopa! :)

Det har regnat en del under veckan (turligt nog inte under fredagen iallafall!), så jag passade på att kila ut och ta lite bilder! (tycker mycket om att knalla ut och ta bilder när det väl regnar)

 

 

 


//Amber_sweet

Dimension, franska och sommarlov

Hej allihopa! :)

Igår var det skolavslutning och för min del så gick jag ut nian. Kändes lite sorgligt när man kramade om allt och alla efteråt, men samtidigt ska det bli kul att få börja gymnasiet och börja plugga till det man vill. (fick dessutom reda på när jag kommit hem att jag kommit in dit jag ville! :D ) I övrigt är jag ganska nöjd med mitt avgångsbetyg och jag fick ett bokstipendium (Le Petit Prince) för franskan. (franskaläraren berättade efter omfamningen att hon köpt den i Paris dessutom!)

Igår kväll var det sista träffen niorna emellan förresten. Vi samlades och grillade korv och marshmallows, snackade och lyssnade på musik. Tyvärr var inte alla där, men det var trevligt ändå. :)

Idag vaknade jag olyckligtvis nog vid sjutiden och låg och drog mig tills åtta då jag tyckte det började bli lite väl i och med piggheten. (fast sedan efter frukosten kröp jag ned under täcket en stund till och drog mig... (skratt))

Tja, idag ska jag iväg med en kompis på scoutevenemang, men framöver skulle det väl kanske bli någon övernattning med en yngre kompis snart... Annars är det väldigt lugnt hittills! (skratt)



//Amber_sweet


Bokrecension: Agnes Cecilia, en sällsam historia

Hej allihopa! :)

Har just läst ut ännu en riktigt bra bok, rekommenderar den starkt!

Bokrecension:

Namn:
Agnes Cecilia, en sällsam historia
Handlar om: 14-åriga Nora och hennes fosterfamilj har flyttat in i en ny lägenhet och Nora är väldigt glad över sitt nya rum. Men så börjar det hända väldigt underliga saker. Den annars lugna och snälla hunden Ludde blir plötsligt bråkig och vantrivs, Nora hör steg genom lägenhet och utanför sin dörr, en gammal dam ringer och lämnar ett meddelande till Nora och så var det ju hennes fosterbror Dags underliga dröm: "Bege dig, jag vet inte vart, för att söka, jag vet inte vad!"
Antal sidor: 312 st.
Kommentarer: Det här är en väldigt fin och välskriven bok. Det finns rakt igenom en klar röd tråd genom hela storyn och handlingen är väldigt spännande. Inte ens när det beskrivs förflutna scener eller minnen känns boken tråkig, skulle det bara varit lite mera romantik och kanske en gnutta humor så skulle den varit perfekt! Men den är ändå helt klart läsvärd, en riktig klassiker lugnt sagt.
Grupp: Vänskap, dramatik, övernaturligt och lite romantik.
Ålder: ca. 12+
Betyg: ♥♥♥♥
Boken är skriven av: Maria Gripe


//Amber_sweet

Bokrecension: Revolt

Hej allihopa! :)

Har nu läst ut sista delen av den här riktigt bra trilogin, rekommenderar den starkt!

Bokrecension:

Namn:
Revolt
Handlar om: Efter det plötsliga avslutet på sitt andra hungerspel blev Katniss upplockad av rebellernas svävare, de kämpar mot regimen och vill ha Katniss som sin härmskrika, sitt ansikte utåt. De kämpar för en stor och omfattande revolt för att ta över landet och alla hennes bekanta i princip är med på denna sida... Men vill Katniss verkligen vara deras härmskrika? När de ändå inte räddade stackars Peeta också från arenan? Och nu är han i president Snows klor! Vad Kattniss än väljer för väg lär oskyldiga vara tvungna att lida...
Antal sidor: 328 st. i pocketformat
Bokserien: Revolt är tredje boken i trilogin om hungerspelen. Första heter Hungerspelen och andra Fatta eld.
Kommentarer: Med sina dramatiska och plötsliga vändingar, välbeskrivna handling och verklighetstroget återgivna karaktärer måste jag erkänna att den här boken var bäst av alla tre. Den berörde på ett vis som jag inte riktigt tyckte att någon av de andra gjorde. Så som sagt rekommenderar jag de här böckerna starkt, de är riktigt bra! :)
Grupp: Vänskap, romantik, action, dramatik och en gnutta humor.
Ålder: ca. 13+
Betyg: ♥♥♥♥♥
Boken är skriven av: Suzanne Collins


//Amber_sweet

RSS 2.0