Dagsverket,böcker och bilder

Hej allihopa! :) 

Idag är det då dags för det årliga dagsverket (dagsverkar gör alla högstadielever, man jobbar ihop 20€ under en dag och pengarna går sedan till olika välgörenhetsändamål. I år går det till svältande barn i Afrika.) och själv gjorde jag som många andra och stannade hemma och städade. Det var ganska skönt med sovmorgon, dessutom slapp jag ju gympan. (skratt)

En massa bokrecensioner har det varit den senaste tiden också, snart bör även När jag hör din röst komma som bokrecension den med. Efter det är det andra delen i Härskarringen, d.v.s. Sagan om de två tornen, som gäller. Förhoppningsvis ska den inte vara lika långtråkig som Sagan om ringen... (skratt)

Nåja, så mycket mera än så har jag tyvärr inte att berätta. Tänkte därför visa lite bilder från de senaste dagarna (har regnat en massa kan jag meddela) :



Heh, finner sniglar så söta...







Var en stackars liten larv som vi hittade för någon dag sedan. Men den rörde nog på sig, så den levde ju. Den var bara så blyg av sig helt enkelt.



//Amber_sweet


Bokrecension: Den åttonde flickan

Hej allihopa! :)

Ni får ursäkta att det blir så mycket recensioner nu, men sedan efter att jag fått dem avklarade lovar jag att jag ska försöka få in lite andra inlägg också! :)

Bokrecension:

Namn:
Den åttonde flickan
Handlar om: 14-åriga Maureen är tvungen att åka till Skottland på grund av andra världskriget som just börjat. Hennes mor har börjat i lottorna och hennes far befinner sig i Frankrike. Maureen känner sig lite övergiven när de skickar iväg henne till en internatskola utan vidare och hon känner sig bara mera ensam när flickorna i hennes klass inte verkar vilja släppa in henne i gruppen. De har en hemlig klubb vid namn "De sju skatorna", vilket Maureen finner väldigt fånigt. Men så börjar hon inse vad det handlar om när tillsyningsmannens fru berättar om en ramsa som handlar om vad det betyder när man ser ett antal skator flyga för henne: En för sorg och två för glädje, tre för en flicka och fyra för en pojk, fem för silver och sex för guld, sju för en hemlighet som aldrig får röjas.
Antal sidor: 190 st. i inbundet format
Kommentarer: Storyn i sig själv är egentligen ganska bra, men jag har en känsla av att boken skulle kunna vara mycket bättre. Dock blir jag bara att börja tänka på Ögat över månskäran som är lite i samma stil med den här boken (de utspelar sig ju båda på internatskolor, även om det inte är riktigt samma årtal.) och den är ju oerhört bra. Dessutom känns Maureen som mycket yngre än 14, språket t.ex. är ganska barnsligt. Jag är rädd för att jag är lite för gammal för boken, misstänker att den egentligen är avsedd till en yngre målgrupp, så mina drömmar om att den skulle vara i stil med Ögat över månskäran är tyvärr krossade. (skratt) Men boken är nog läsvärd om man intresserar sig för historia och lite mystik, det är den.
Grupp: Vänskap, historisk och möjligtvis lite dramatik.
Ålder: ca. 9+
Betyg: ♥♥♥
Boken är skriven av: Monica Hughes


//Amber_sweet


Bokrecension: Fallen ängel

Hej allihopa! :)

Uj, så det har regnat idag! Vid lunchen öste det verkligen ned när jag satt med två kompisar och diskuterade. Hade dock tänkt skriva en till recension nu, rekommenderar den här boken starkt! :)

Bokrecension:

Namn:
Fallen ängel
Handlar om: Nora är egentligen som vilken annan High-school tjej som helst, men så ändras allting i ett svep när hon och hennes kompis Vee måste byta platser under biologin till sin förfäran. Mitt i allt är Nora tvungen att sitta bredvid den där osammarbetsvilliga Patch, en skum kille som tidigare inte gjort särskilt mycket ljud ifrån sig, men nu är han efter Nora mest hela tiden. Nora bestämmer sig för att hon måste ta reda på mera om honom när underliga saker börjar hända. Någon utsätter henne för fara och spionerar på henne och Patch är starkt misstänkt, vem skulle det annars vara?
Antal sidor: 288 st. i pocketformat
Bokserien: Fallen ängel är första boken i den namnlösa serien som vi kallar "ängla-serien" för enkelhetens skull.
Kommentarer: Jag gillar den här boken, det finns många trevliga karaktärer och storyn är inte svår att hänga med i. Dock blev jag lite besviken när fantasy grejen ändrades till någon värre deckar/action, det kändes bara fel även om spänningen steg. En annan sak som jag störde mig lite på var att det inte direkt fanns några helt igenom "snälla" killar, det verkade mest bara vare tjejer som var trevliga. De få killar som verkade trygga och trevliga, visade sig ju sedan kunna var livsfarliga. Visst, det är kul när det är sådana plötsliga vändningar i en bok på sätt och vis, men det ger ju tyvärr även en falsk bild av verkligheten.
Grupp: Vänskap, romantik, action, spänning och fantasy.
Ålder: ca. 13-14+
Betyg: ♥♥♥♥
Boken är skriven av: Becca Fitzpatrick


//Amber_sweet


Bokrecension: Systrar i jeans, tredje sommaren

Hej allihopa! :)

Ursäkta, än en gång har jag inte bloggat särskilt aktivt. Ska försöka uppdatera med lite bokrecensioner nu som jag skjutit på! (skratt)

Bokrecension:

Namn:
Systrar i jeans
Handlar om: det är sjuttonåriga Carmen, Bridget, Lena och Tibbys sista sommar tillsammans. Sedan ska de alla börja olika skolor. Carmen ska hjälpa Lenas farmor under sommaren och till en början så tycker hon det verkar ett ganska okej jobb. Dock visar det sig att Lenas farmor är väldigt krävande, men sommaren för Carmen lär också innebära nya möten och upplevelser. Bridget ska på fotbollsläger igen, dock som coach den här gången. Men vem kunde ana att Eric också skulle vara med på lägret? Lyckas de att gå vidare trots deras röriga förflutna? Lena försöker frötränga Kostos samtidigt som hon går på tecknarkurs och sommarjobbar på den där grekiska restaurangen som hennes pappa så gärna ville. Dock visar sig jobbet inget vidare, men kursen är underbar. För Tibbys del är det spänt mellan henne och Brian. Kan man gå tillbaka när man tagit ett steg för långt?
Antal sidor: 399 st. i pocketformat
Bokserien: Systrar i jeans, tredje sommaren är tredje delen i bokserien Systrar i jeans. Första heter Systrar i jeans och andra Systrar i jeans, andra sommaren.
Kommentarer: Alltså boken i sig är egentligen ganska bra och helt klart läsvärd, men det känns lite tråkigt när ingen av böckerna efter ettan riktigt kan visa sig bättre än den. Annars är boken som sagt ganska bra och den här gången handlar det ganska mycket om att växa upp och ta risker. Att man inte ska klamra sig fast vid det gamla eller göra saker och ting endast för att andra tycker att man bör det.
Grupp: Vänskap, dramatik, romantik och humor.
Ålder: ca. 13+
Betyg: ♥♥♥
Boken är skriven av: Ann Brashares

Systrar i jeans, tredje sommaren

//Amber_sweet


Påslakan, smörgåsar och regn

Hej allihopa! :)

Till att börja med inleddes den här ovanligt trevliga fredagen med syslöjd. Jag och min kompis var tvungna att rusa till lektionen eftersom vi trodde att läraren redan hade kommit, men det visade sig att hon var ovanligt sen. (skratt) På syslöjden håller vi på att sy påslakan. Täcken och kuddar alltså. Mitt ska vara i rosa och vitt och runt kudden ska det liksom vara rosa volanger... Eh, ja det blir ganska feminint. (skratt) Jag hann börja sy lite på volangerna, men sedan skulle jag vara med och hjälpa till att bre smörgåsar och sälja första rasten. (i vår skola turas alla klasser om att göra olika sysslor i skolan. Det kan vara som att sortera böcker i skolbibban, hjälpa vaktmästaren, torka bord, sälja glass på lunchrasten eller bre och sälja smörgåsar första rasten då. Så det är vår klass den här veckan alltså.) Smörgåsarna tog dock ganska fort slut... (skratt)

Andra lektionen hade vi fysik och vi håller för tillfället på med att göra uppgifter angående radioaktivitet och strålning som vi sedan skall lämna in till läraren. Efteråt hade vi engelska, hände väl inte så mycket egentligen...

Till lunch var det kebab, vilket jag och min kompis hade väldigt roligt åt eftersom vi gått och nynnat på "Får jag bjuda dig en kebab" den senaste tiden. (skratt)

Jag har nyligen bytt mattegrupp och nu var det dags för första lektionen i den nya. Jag bytte till den svårare mattegruppen alltså, tidigare gick jag i medel. Jag var rädd att det skulle vara för lite genomgångar och att jag skulle tycka det var svårt, istället tyckte jag det var jättetrevligt när jag väl kom in i det hela. Är jättenöjd med läraren också, hon förklarade till och med en sak som var lite överkurs för att vi skulle förstå saker lite bättre. Istället för att bara göra som de flesta andra lärare och säga något i stil med: "Nämen det är bara så, okej?"

Sista timmarna hade vi gymnastik och vi har börjat jogga en bit före vi sätter igång. Det är jobbigt och jag är tvungen att gå ganska stort bit av det hela, förstår inte att de påstår att man skall kunna springa den... Hrm, iallafall höll vi på med häcklöning och längdhopp bl.a. under lektionen. Jag ogillar häcklöpning starkt. Jag har korta ben, det är bara så och därför är det extremt jobbigt när vissa av hindren är så höga. För det mesta bruka de trilla omkull, är mycket glad över att jag aldrig faktiskt lyckats trilla omkull i gruset med huvudet före. (tag i trä!)

Jag känner på mig att det ska regna, dessutom skymtar jag mörkare moln längre bort på himlen. Nåja, om det inte blir alltför dåligt väder så kommer troligtvis en bokrecension till helgen! :)



//Amber_sweet


RSS 2.0