Halloween

Hej allihopa och glad Halloween! :)

Plötsligt var det Halloween visst... Själv ska jag bort ikväll och äta middag hos en kompis, sedan har vi knytkalas och kollar på Edward Scissorhand. Egentligen var det tänkt att vi skulle kolla på Coraline, men vi kunde inte hitta den... :s Nåja, Johnny Depp är ju faktiskt med så det är ju ett stort plus!
Alla ska ta med något ätbart och jag tänkt ta med en pralin ask, Paradischoklad om ni vill veta mera exakt... (skratt)
Nå, hoppas ni ska ha något roligt för er också! Om ni inte planerat något så hoppas jag ni får en trevlig söndagskväll åtminstone! :D

Blev väldigt nöjd med bilden här över, satt med den ett tag! Fick inspiration från mangan/animen Sugar Sugar Rune.

//Amber_sweet


Bokrecension: Tvillingsjälar

 Hej allihopa! :)

Jacqueline Wilson är en av mina absoluta favoritförfattare, hon har bl.a. skrivit Tracy Beaker om hennes namn inte säger er någonting! Jag rekommenderar varmt alla hennes böcker, jag har hittills inte hittat någon som jag inte gillat och flera av böckerna berör en verkligen! :D

Bokrecension:

Namn:
Tvillingsjälar
Handlar om: Jewel har aldrig riktigt kommit överens med sin mamma och inte blir det bättre av att styvpappan är riktigt otrevlig. Som tur är finns ju Jewels mormor som vägrar låtar Jewel bo där längre och låter henne flytta in till sig. Jewel är överlycklig och hoppas på att för alltid få bo hos sin mormor, men kommer det verkligen bli som i hennes drömmar? India i sin tur bor med sina föräldrar, men känner sig verkligen osynlig ibland. Hennes föräldrar har sällan tid och barnflickan är inte något vidare heller... Samma sak gäller i skolan, ingen verkar vilja vara vän med henne! Av en ren slump blir de här två tjejerna bästisar och det är bara början på det hela!
Antal sidor: 219 st.
Kommentarer: Hela boken är i dagboksformat och India och Jewel skriver vartannat kapitel. Det är verkligen en mysig bok med härliga detaljer och intressanta karaktärer, precis som en bra bok av Jacqueline Wilson bör vara. :)
Grupp: Dramatik, vänskap och lite humor och romantik.
Ålder: ca. 11+
Betyg: ♥♥♥♥
Boken är skriven av: Jacqueline Wilson



//Amber_sweet


Bokrecension: Så långt vingarna bär

Hej allihopa! :)

Det här är verkligen en bra bokserie som jag rekommenderar till alla fantasyläsare!

Bokrecension:

Namn:
Så långt vingarna bär
Handlar om: Shanzoc, Liva och Comíl har äntligen hittat till Manjir, en god vän till Livas och Comíls morfar, men efter ett tag märker de att De avskydda är dem på spåren. De tvingas fly, men ska de lyckas? Dessutom börjar Shanzoc få dåligt samvete för alla sina lögner för Liva och Comíl, kommer de någonsin få veta hans sanna identitet?
Antal sidor: 479 st.
Bokserien: Så långt vingarna bär är andra boken i serien Nyckelväktarna. Första boken heter På ödets vingar.
Kommentarer: Den här serien blir ju bara bättre och bättre ju längre man kommer! Det är dessutom intressant med karíter, gillar helt klar den här boken. :)
Grupp: Fantasy, spänning och vänskap.
Ålder: ca. 12+
Betyg: ♥♥♥♥
Boken är skriven av: Julia Sandström


//Amber_sweet


Bokrecension: Ondskans schaman

Hej allihopa! :)

Har en del bokrecensioner som behövs skriva... Så läs och njut alla andra bokslukare! :D

Bokrecension:

Namn: Ondskans schman
Handlar om: Torak och Ren befinner sig för tillfället på sälöarna för att hitta Tahizzi. Men en kväll bråkar Torak med en av sina bästa vänner och lämnar vännen att själv sitta på vakt för att kanske hitta själslukaren, men när Torak kommer tillbaka efter att lugnat ner sig så är hans vän mördad, mördad av själslukaren. Jakten på själslukaren börjar och till sin hjälp har Torak givetvis Renn, Ulv, Rip, Rek och även Finn-Kedinn den här gången. Men ska de hinna ifatt själslukaren med liven i behåll innan själslukaren har använt biten av den legendariska eldopalen som finns i hans ägor?!
Antal sidor: 315 st. i det formatet som jag läste den.
Bokserien: Ondskans schaman är den femte boken i serien Han som föddes att möta mörkret. Första heter Vargbröder, andra Havets fångar, tredje Demonernas port och fjärde Jagad av klanerna.
Kommentarer: Boken är ganska bra, i ungefär samma skala som de andra böckerna i serien och äntligen avslöjas en del hemligheter som man suttit och undrat över länge.
Grupp: Fantasy, spänning, vänskap och lite romantik.
Ålder: ca. 10+
Betyg: ♥♥♥½
Boken är skriven av: Michelle Paver

//Amber_sweet


Äntligen!

Hej allihopa! :)

Jepp, imorgon är det fredag och alla veckans prov och förhör är avklarade! Dags att snart ta helg och luta sig tillbaka, fast det efter att man haft de där gympatimmarna imorgon alltså... :S Fast vi ska spela innebandy och det är ganska okej, så jag antar att det skulle kunna vara värre!
På senaste tiden har jag redan hunnit vara på två scaoutmöten, de är riktigt trevligt flummiga de där typerna! (skratt) Dessutom får man en riktig "glädje-kick" efter varje gång så man går där och nynnar glatt för sig själv några dagar efteråt... (ännu mera skratt)

Nå, jag tänkte låta er läsa sista delen av min novell innan jag sätter igång att bearbeta alla bokrecensioner! Så här kommer sista, sjätte delen! Kolla in förra inlägget om ni inte läst femte. ;) 

- D... Det var otroligt... hörde häxan plötsligt pojken stamma fram bakom sig. Hon vände sig om och såg att han var på väg att stelt klättra upp på vagnen.
- Tja, man är ju inte häxa för inte, sade häxan och ryckte på axlarna innan de klättrade ner till vagnen igen. Tåget stod helt stilla nu och de enda som verkade har förstått vad som hänt var de tre.
- Bör vi säga något? Undrade pojken, men häxan skakade på huvudet:
- Nej, folk i den här dimensionen verkar inte tycka om sådana händelser. De skulle inte tycka om mig om de fick veta att jag är den jag är.
- Åh, sade pojken och tystnade.
- Säg mig, kan du laga min kvast? Undrade häxan och vände sig mot pojken.
- Säkert, den jag brukar sopa med  har gått sönder ibland, svarade pojken och nickade.

Jag har inte hört ifrån dem på länge, men jag hörde åtminstone att de hade det väldigt trevligt i Egypten. Om du någonsin ser ett flygande tåg fara omkring bland molnen för ett kort ögonblick, så kan du vara säker på att det var dem du såg.

Slut


Vad ska ni ha för er på Halloween förresten? Jag och två kompisar tänkte ha filmkväll och antingen kolla på Coraline eller Edward Scissorhand! :D

//Amber_sweet


Hrm, nåja

Hej allihopa! :)

Geografiprov, engelskaläxa och svenskaförhör till imorgon... Huga... :O Fast jag antar att jag har en massa tid att skriva sedan när alla de här proven är avklarade!
Nåja, jag hoppas att det duger för er med att läsa den spännande fortsättningen på novellen, faktiskt femte delen. Kolla upp förra inlägget om ni inte läst fjärde!

- Du, bort med klorna! Ropade häxan för full hals. Vilket var ett ganska passande uttryck för tillfället. Fågeln vände sitt huvud mot dem och blinkade ett par gånger med innan den fortsatte att flaxa febrilt.
- Nej, nu! Morrade häxan och hoppade upp på taket medan katten försökte hålla sig kvar på taket. Hon drog upp sin trollstav och viftade med den några gånger innan hon förargat mumlade:
- Åskblixtar också... Plötsligt smällde det till bredvid vagnen, en gran hade träffats av en blixt och fågeln stirrade förfärat på trädet. Den släppte greppet om vagnen och höjde sina vingar för att sedan illa kvickt flaxa iväg.
- För en gång skull är jag glad för att du har sådana ord i ditt ordförråd, mumlad Mö... Jamen, Madeleine menar jag givetvis. Häxan sjönk ner på knä och nickade sakta innan hon lyckligt kramade om sin katt.
- Åh, Mödde! Tänk att jag klarade det! Mamma och pappa kommer bli så stolta! Sade häxan in i Madeleines päls. Katten tänkte just invända att om de nu fick veta att hon hade fått bort fågeln på det viset och sedan dessutom fått skadestånd så kanske de inte skulle bli särskilt stolta ändå, men sedan ändrade katten sig och spann uppmuntrande.


Jag har verkligen en massa läxor och prov nu! (skratt)

//Amber_sweet

Åh, nej!

Hej allihopa! :)

Det är verkligen inte riktigt bra nu, datorn håller på att krångla och stänger av sig emellanåt... :o
Jag har haft riktigt ont i halsen nu i helgen, men det är mycket bättre idag så antagligen ska jag nog sticka till skolan imorgon. Jag har varit en del sängligande och inte riktigt haft ork att uppdatera... Nå, nu är jag på benen i igen och hoppas att ni inte varit för oroliga. (skratt)
Jag har två prov den här veckan och en massa bokrecensioner att skriva... :( Åh, nej!

Nå, ni får nöja er med att läsa på min novell, har tyvärr inte så mycket tid med att skriva långa bokrecensioner för tillfället! Så här kommer fjärde delen, om ni inte läst tredje får ni lov att kolla upp förra inlägget! ;) 

Häxan vaknade av att hon hörde skrik och tåget gungade hit och dit.
– Mödde, vad händer?! Utropade häxan förvånat och katten tittade sömnigt upp vid hennes sida.
– Ingen aning, kan vi inte sova lite till? Undrade katten och gäspade stort så man såg hennes vassa huggtänder. Häxan tänkte just komma med ett invändande svar när de plötsligt kändes hur halmhögen sakta började röra på sig mot ena kanten. De båda hoppade snabbt upp och skyndade iväg på vingliga ben mot dörren till cafeterian. På något vis, fråga mig inte hur, så lyckades de hoppa över till den andra vagnen och sedan komma in. Därinne var det fullständigt kaos, folk skrek och servitörer och servitriser höll sig krampaktigt på benen genom att hålla i kanterna av borden där de stod i mittgången. Häxan tyckte hon till och med skymtade en servitör under ett av borden, men hon hann inte tänka på det något mera när pojken plötsligt kom springande och ropande:
– Det är någonting uppe på vagnen! Det gjorde visst bara folk nervösare, men det var sällan häxan blev nervös. Hon gick ut ur vagnen, solen sken så hon hade inga problem med vädret den här gången, och klättrade upp på vagnen med katten på sin rygg. Häxan märkte efteråt att hon hade en del klösmärken där. Både katten och häxan hoppade till när de såg den väldiga fågeln uppe på tåget. Den hade gripit tag om det med klorna och försökte nu lyfta upp det. Tåget var för tungt för den egentligen, men den försökte flaxa på ändå. Det var en trollfågel, eller jättekorp som den också kallades i häxans dimension.



//Amber_sweet


Novellen och scouter

Hej allihopa! :)

Jag har inte hunnit skriva något på grund av alla dumma prov... :mad: Dessutom kommer det två till nästa vecka! Geografi och fysik... Nå, jag avklarade franskaprovet idag, vilket faktiskt gick rätt så bra!

Egentligen skulle jag väl behöva skriva en massa bokrecensioner, men det får vänta. Först vill jag berätta att jag börjat scouterna, det var inte alls som jag tänkt mig! Jag trodde det skulle vara något dödsallvarligt som knattarna i Kalle Ankas Gröngölingarna. (skratt) Istället var de där allmänt flummiga och trevliga. :)

Sedan tänkte jag låta er läsa fortsättningen på min novell, tredje delen blir det! Kolla upp förra inlägget om ni inte läst andra delen!

– Ehm... Ursäkta mig, men jag har visst störtat in genom taket, det är en förfärlig storm därute och... började häxan förklara, men pojken avbröt henne:
– Var är din biljett, din skojare? Sade han med en mörk blick fastklistrad på häxan.
– J... Jag sa ju det, jag har störtat in här av misstag och skulle vilja ha hjälp att laga min kvast! Sade häxan och svalade hårt. Pojken suckade tungt och frågade:
– Kan jag få se var du störtade in då? Och varför i all världen vill du ha hjälp med att laga en kvast?
– Visst, visst! Sade häxan och drog med pojken ut i regnet och till den andra vagnen. När de kom in i vagnen stirrade pojken gapande på hålet en lång stund.
– Nå, kan jag få hjälp med min kvast nu? Undrade häxan och räckte fram resterna av sin kvast.
– De är bara mänskor, tror du verkligen att de kan hjälpa oss? Undrade Madeleine och tittade upp på häxan.
– Åh, det skadar inte att försöka åtminstone, sade häxan och tittade ner på sin katt. Nu stirrade pojken på dem, katten hade just jamat underligt och häxan hade helt vanligt svarat katten. Den här flickan kunde ju inte vara riktigt klok! Men i och för sig var ju hålet helt klart verkligt...
– Jag måste diskutera det här med min far, men då får ni åtminstone sova här inatt tror jag, sade pojken och skyndade ut ur vagnen. Häxan suckade tungt och satte sig ner i halmen, det hade varit en lång dag och det var ännu långt kvar till Egypten så hon skulle helt klart behöva resa en bit till med kvasten innan hon var framme. De båda somnade snart, man blir ganska trött av att springa omkring på ett tåg.

//Amber_sweet


Amber is back! Och det är måndag...

Hej allihopa! :)

När ni har suttit och väntat på nya inlägg har jag varit i Paris och ätit god mat, varit på museum, kollat på konst, åkt metro (tunnelbana som finns i Paris, man kan åka nästan vart som helst med den!), shoppat kläder och en massa annat! Vi hyrde lägenhet en vecka och eftersom vi bara hade höstlov två dagar så fick jag ta ledigt tre dagar, lite jobbigt att behöva ta med en massa läxböcker när man skulle ut och resa... (skratt)
Ja, sedan är det ju som sagt måndag, fast den här har i och för sig varit en rätt så bra måndag, för ovanlighetens skull!
Mera om det hela någon annan gång, jag vill jäääättegärna stoppa in nästa del av min novell nu! :D (kolla upp det här inlägget om du inte läst första delen på min novell!)


När de fått igång häxans trollstav genomsökte de rummet och hittade två dörrar i ändorna av rummet. Häxan öppnade den ena och en stark vind med flera regndroppar kom in rummet.
– Mjuch! Kommenterade katten och blundade hårt när vinden svepte in.
– Åh, titta! Det finns en avsats till ett annat rum... Vet du Mödde, jag tror faktiskt vi befinner oss på ett tåg... sade häxan och bet sig fundersamt i underläppen.
– Madeleine, rättade katten och nickade till svar. Utan förvarning hoppade häxan iväg till avsatsen till den andra vagnen och Mö... Ursäkta, Madeleine var så illa tvungen att hoppa efter häxan ut i regnet och blåsten. När de kommit över och grälat lite öppnade de dörren till kommande vagn och kom in i ett uppvärmt rum med ljus på borden och folk som gick omkring eller satt ner vid borden. Alla tittade upp och stirrade på de två dyblöta figurerna i dörröppningen.
– Ehh... Hejsan, stammade häxan fram, men folk fortsatte stirra.
– Biljettkontroll! Hördes plötsligt någon ropa och folk började gräva i sina väskor och fickor för att sedan ta ut sin tågbiljett. Madeleine betraktade sin häxa och undrade vad hon skulle hitta på nu. En ung pojke iförd en blå kostym och beredd med en metallfärgad sak i handen kom gående och folk räckte honom sina biljetter. När pojken kommit fram till vagnens slut och ställde sig inför den dyblöta häxan höjde han sitt ena ögonbryn.
– Din biljett? Sade han undrande och räckte fram sin hand.


För övrigt börjar det bli ganska kallt nu, jag hörde till och med att det snöat och sedan illa kvickt smält här medan jag var borta förra veckan! Borde man kanske plocka fram vinterjackan? :s

//Amber_sweet


Fortsättning på novellen

Hej allihopa! :)

Jag har just ätit middag och tänkte lägga upp andra delen på min novell!

Nu när jag tänkte lägga in texten krånglade det ordentligt och jag är rädd för att ni får vänta ett tag innan ni får läsa fortsättningen... :(


//Amber_sweet

Novellen och lite nyheter över lag

Hej allihopa! :)

Plötsligt så måste jag meddela att det alldeles just blir en liiiten paus här på bloggen. Jag kommer endast uppdatera med inlägg med novellen eller någon bokrecension.
Idag hade jag gymnastik de två första lektionerna som vanligt, det var ganska jobbigt... Vi spelade fotboll. Jag hade huvudvärk och kände mig lite allmänt dålig. Jag försökte vara med lite en del ändå, vi som var "lite bollrädda" hade fått spela mot varandra och det kändes betryggande när vi dessutom använde en något mjukare fotboll! :D

Sedan löpte dagen på och det var dags för bild! Jag är ganska osäker på vad jag ska göra, ramen är klar... Den blev ganska lyckad! Men vad det ska vara på själva bilden funderar jag fortfarande på... :S
Nå, nu ska jag nog ge mig och låta er läsa första delen på novellen: (den är på tre sidor, och det kanske skulle blivit lite väl mycket att lägga upp allt i ett blogginlägg! (skratt))

Med en häxa på tåget

Hon spärrade upp ögonen och tittade sig omkring. Hon kunde fortfarande höra vinden vina i öronen innan allt hade blivit mörkt och hennes hår var dyblött. Omkring henne låg det ett dunkel och hon märkte att hon landat någorlunda mjukt i en stor halmhög. Plötsligt märkte hon det; den var av på mitten och splitter av träet låg på det smutsiga trägolvet.
– Neeeeej, utbrast hon och stirrade på sin älskade kvast. Efter att ha genomsökt fickorna noggrant kom hon fram till att silvertejpen antagligen låg hemma på skrivbordet.
– Mödde, Mödde! Ropade hon försiktigt och snart framträdde kattens kontur i mörkret.
– Ja, min häxa? Vad har jag sagt om mitt namn...? Urk, vad hände riktigt... mumlade katten och sjönk ner bredvid henne.
– Jag vet inte... Men var är vi? Har du med någon extra silvertejp? Undrade häxan hoppfullt.
– Och hur skulle jag kunna ta med den? Jag trodde du hade tillräckligt stora fickor och... Vad har hänt med din kvast?! Utbrast katten och stirrade på resterna som häxan studerade. Plötsligt märkte de båda att det droppade från taket. De lyfte huvudena och såg ett stort hål i taket. De såg den mörka och mullrande himmelen med de mörka molnen och lite glitter från kvastens flygförmåga som fastnat på kanterna av de avbrutna takplankorna. De båda satt tysta och stirrade på taket, det fanns helt enkelt inget att säga. Det enda man kunde göra var att hoppas att häxrådet inte skulle stämma dem för skadestånd.

Jag vill påminna er om att jag skrivit novellen och att inget kopierande är tillåtna. ©
Så tänkte jag dessutom lägga in en ny bild! :D



//Amber_sweet


Lite krångel med blogg.se och musik

Hej allihopa! :)

Märkte ni också av det igår? Jag kunde inte gå in på flera blogg.se bloggar och jag hörde till och med att någon hade haft problem med att lägga upp bilder när hon satt och bloggade. Nu idag är det ju bättre, som tur är!
Idag däremot har det inte hänt särskilt mycket, ena kattungen har flyttat förresten. Hon bor nu med en familj och verkar ha det bara bra. :)

Ikväll pratade mamma visst om att vi skulle ha filmkväll och mumsa på lite godis, själv är jag ganska nyfilken på vad vi ska kolla på.
Ja, det var ju det här med novellen, ska jag lägga upp den eller inte? Den är bara på tre sidor och är en fantasy om en kringresande häxa som störtar in på ett tåg... Nej, där sa jag för mycket! (skratt)

Tänkte göra det här till ett musikinlägg, fanns inte så mycket annnat att berätta... :s


//Amber_sweet

Försening och Paris-idéer

Hej allihopa! :)

Dagen började med att jag försov mig lite mer än tjugo minuter... :O Jag fick verkligen lägga på ett kol för att hinna med allt, jag hann alltså inte ta med mig några extraskor till gympan eller äta lite vettigare frukost med tanke på att vi skulle ha poängorientering.
När jag väl kom till skolan så visade det sig att kompisen jag tänkt gå med också försovit sig lite så jag fick sitta och vänta på henne en stund innan vi stack till gympan. (gick inte ut över lektionstid, tack och lov)

Jag fick gå via köket igen för att ta en smörgås, gympalärare är ganska snälla ibland. :) Sedan gav vi oss iväg till några kontroller nära skolan. När vi kom fram till första kontrollen upptäckte jag att jag tappat min lapp och vi fick nöja oss med att bara "knipsa" kompisens lapp. (som kontroll att man varit vid de olika ställena, vid varje kontroll finns olika "knipsor" som man "knipsar" hål i lappen med) Sedan gick vi vidare och genom en del våtare ställen...
Snart kom vi fram till två andra kontroller och när vi tänkte gå iväg för att hitta fjärde så upptäckte vi att kompisens lapp var borta den med! Vi fick gå tillbaka till förra kontrollerna för att leta, vi hittade den sedan som tur var...

Efter gympan fick vi höra av en grupp att de varit fyra och letat efter en kontroll, men efter en massa letande gav två upp och betämde sig för att gå tillbaka till skolan. De två andra hade inte kommit tillbaka och de ringde till skolan och sa att de nog skulle bli lite sena...

På svenskan därefter fick vi göra de sista ändringarna på våra noveller, jag tror vi lämnar in dem nästa gång. Enligt hon som skrev responsen till min novell (man ska skriva en uppsats om någon annans novell där man påpekar var det kan förbättras och var beskrivningar är bra o.s.v) så borde jag ha beskrivit personerna mera och ansåg att ordet mänskor var helt fel, efter att frågat mamma och kollat i svenska akademins ordlista, så kan jag berätta att det ordet är helt rätt! :)  Efter en stund kom de två försenade orienterarna och de förklarade för läraren att den ena av dem hade fastnat med skon i skogens sumpmarker och sedan när den andra skulle hjälpa den så trillade hon i en vattenpöl... (skratt) De hade till och med bildbevis på mobilen!

På bilden fick jag beröm för ramen jag gjorde till teckningen, jag blev själv en aningen förvånad. Jag hade valt att hitta på en själv eftersom jag ansåg att vissa av de som man kunde titta på för att få insperation var något opersonliga. (förutom de där superkomplicerade som jag visste att jag inte skulle klara av)
Sedan på geografin fortsatte vi med Parisprojektet, vi behöver fler idéer! Vi har just blivit ganska färdiga med baskerna och vi funderar på vad vi mera ska pyssla ihop, några andra tänker visst göra en slags "tågluff" och syr kläder till olika barbiedockor. Sedan ska de ha en liten modevisning när de har föredraget! :)

 

//Amber_sweet


RSS 2.0