Mangarecension: Paradise Kiss

Hej allihopa! :)

Äntligen har jag läst ut mangan Paradise Kiss, jag rekommenderar den starkt, väldigt bra!

Mangarecension:

Namn:
Paradise Kiss
Handlar om: Yukari studerar hårt och hoppas få komma in på collage, som hennes mamma så gärna vill. Samtidigt är hon förälskad i en kille i klassen, men han verkar tyvärr aldrig lägga märke till henne... Så plötsligt får hon ett erbjudande av en grupp elever från ett kläddesignsgymnasium i närheten. De syr upp kläder de kallar "Paradise Kiss" och vill att Yukari ska bli modell på skolans modevisning, men vill verkligen plugghästen Yukari detta? Vad skulle hennes mamma säga? Men Yukari känner på sig att hon måste ta reda på mera om den mystiska förmögna killen George som leder gruppen, så hon tackar ja. Men var det verkligen så klokt ändå?
Antal böcker i serien: 5 st.
Kommentarer: Paradise Kiss är en ganska djup manga med mycket känslor och intriger karaktärer emellan, men samtidigt handlar det om hur de kämpar för att fullända sitt bidrag till tävlingen och den prestigefyllda världen av mode, glamor och modellandet. Det handlar också om att växa upp och att finna sig själv, som Yukari verkligen gör. Ibland är det bra med en radikal förändring i sitt liv.
Grupp: Shoujo, humor, vänskap, romantik, mode och dramatik
Ålder: ca. 14+
Betyg: ♥♥♥♥
Mangan är illustrerad av Ai Yazawa
Paradise Kiss

Mangan finns inte på svenska, men dock på engelska. Om du vill läsa den gratis på internet finns den t.ex. här.

//Amber_sweet

Shopping, plättstekning och musik

Hej allihopa! :)

Igår var det ordnat ett evenemang på stadsbiblioteket för Ålands alla nior. Eftersom det var under de sista lektionerna så stannade jag och en kompis i parallellklassen i stan efteråt för att shoppa tillsammans med en äldre kompis vi inte träffat på ett tag p.g.a. att hon går på gymnasium numera. Men det var kul att träffa henne igen och vi var och fikade tillsammans och kikade i klädbutikerna. :)

Idag ska jag till kompisen i parallellklassen tillsammans med äldre kompisen, har just stekt mig lite plättar till lunch och är ganska mätt nu. (skratt)

Har inte så mycket att berätta, så tänkte göra detta till ett musikinlägg:

Nightcore - Be ok



//Amber_sweet

Vårbilder

Hej allihopa! :)

Det börjar verkligen bli vår nu! Snön är så gott som borta (isen med för den delen), fåglarna kvittrar, solen skiner riktigt varmt, öronmuffarna sätts snart undan och blommor börjar slå ut igen!

 



 



//Amber_sweet


Bokrecension: Tagg i hjärtat

Hej allihopa! :)

Ursäkta, dålig uppdatering nu igen! Ska återgälda det med en bonus-recension!

Bokrecension:

Namn:
Tagg i hjärtat
Handlar om: 15-åriga Mia och hennes vän Lisa har sedan länge planerat att gå på en konsert och Mia är helt säker på att det ska bli deras livs kväll, men så mitt i allt säger Lisa i sista minuten att hon inte kommer. Hon ska träffa Robban. De två har vist redan träffats ett tag utan att Mia vet om det, hon känner sig väldigt sviken och ledsen över att kompisen väljer någon tråkig kille istället för en otrolig konsert tillsammans med Mia. Upprörd återvänder Mia hem och kastar sig på sängen och börjar till sin egen förvåning skriva. Till hennes förvåning växer en berättelse om den mörka underjorden och Orfeus och Eurydike. Men vad ska den slutligen leda till? Kommer hon och Lisa någonsin att bli vänner igen? Och vem är den där Juan egentligen?
Antal sidor: 215 st. i inbundet format
Kommentarer: Tagg i hjärtat är en annorlunda bok med intressanta karaktärer och en klar röd tråd mellan varje spännande händelse. Ständigt sker överraskande händelser som är kantade med mycket känslofulla och välvalda beskrivningar. Den är lätt att känna igen sig i och trots att man går och bekymrar sig för karaktärerna för det mesta så lägger man sedan ifrån sig boken med ett lyckligt leende på läpparna. Rekommenderar den starkt!
Grupp: Vänskap, romantik och dramatik
Ålder: ca. 13-14+
Betyg: ♥♥♥♥
Boken är skriven av: Cannie Möller
Tagg i hjärtat

//Amber_sweet


Skidning, prov och origami

Hej allihopa! :)

Förlåt att det varit så dålig uppdatering här återigen! :o Men det har varit fullt upp senaste tiden med scout, gymnasieansökning och en hel del skolarbete... Nå, nu ska det förhoppningsvis lugna ned sig!

Ni vill säkert höra hur den där förläggningen med scouterna gick också? Tja, jag klarade mig faktiskt igenom den med bara ett par blåmärken på knäna. Föll omkull gjorde jag väl flera gånger när vi väl gav oss ut i skogarna kring kårlokalen... Men jag tog ju mig fram iallafall! (skratt)

Nu har jag lärt mig att vika vattenbomber också! De är väldigt enkla och ser ganska söta och nätta ut.



//Amber_sweet


Prov, skidning och origami

Hej allihopa! :)

Ursäkta att det har varit så dålig uppdatering än en gång, men just den här veckan har det varit fullt upp med att plugga inför franskaprovet som var idag. Det gick faktiskt ganska bra, så är skönt att kunna pusta ut och ta det lugnt nu! :) Dock lär det vara fullt upp nästa vecka med, då vi har svenskaförhör, engelskaprov och matteprov...

I helgen lär det bli kul, på scouterna har det ordnats en förläggning (man sover över vid kårlokalen) och under den skall vi skida. Själv är jag dock väldigt ovan med detta med skidor, men bara de inte planerat alltför krångliga saker lär det väl gå bra... (dock har de faktiskt förvarnat att vi inte ska ha några "nya fina skidor" med oss i och med att vi lär skida på ställen där skidorna kan ta en del skada... Vilket ju inte låter särskilt lovande!) Men jag har övat lite på gården senaste dagarna när jag fått tid över, så stå på skidorna kan jag ju iallafall! (skratt)

Senaste tiden har jag blivit förtjust i origami också. Pappersvikning. Jag har lärt mig att vika både tranor och liljor nu, så det ligger en massa sådana i olika färger och storlekar på skrivbordet och skräpar nuförtiden... (skratt) Men de är faktiskt riktigt fina, måste försöka lära mig flera roliga figurer att vika när jag får tid över! :)



//Amber_sweet

RSS 2.0