Bokrecension: Genom dina ögon

Hej allihopa! :)

 

Nu i helgen har jag varit på kräftskiva till stugan med släkten, vi sov över där sedan. Jag och lillasyrran låg och drog oss till nio/tio-tiden, var väldigt skönt efter att ha gått upp kring 06:00 majoriteten av de senaste mornarna... (skratt) Nå, kräftorna var riktigt goda, klådde lillasyrran i kortspel och så läste jag ut Genom dina ögon! Så tänkte göra en recension på den nu, rekommenderar den här boken starkt! :)

 

Bokrecension:

 

Namn: Genom dina ögon

Handlar om: Själarna, ett slags utomjordiskt väsen som lever med hjälp av andra värdkroppar, har invaderat jorden. Själen Vandraren tilldelas en rebellkropp vid namn Melanie Stryder, vilket annars är väldigt ovanligt att en nykomling får. Hon har besökt många andra världar tidigare och är väldigt nyfiken är Jorden, kanske ska hon slutligen slå sig till ro på denna planet? Men så slutar inte Melaines medvetande kämpa emot. Hon visar bilder av sin älskade Jared (som fortfarande håller sig gömd någonstans) för Vandraren och snart kan Vandraren knappt skilja på sin och Melaines vilja längre. Slutligen beger de sig ut på en färd genom öknen, i hopp om att finna deras älskade Jared. Men lyckas de hitta honom? Och om de nu gör det, är omständigheterna verkligen så som de föreställt sig dem?

Antal sidor: 606 st. i pocketformat

Kommentarer: Själv tycker jag faktiskt att den här boken är bättre än Twilight, men jag måste medge att början känns väldigt trög. Dock när man nu väl kommit genom den där tråkiga och överdetaljerade delen av boken så är den väldigt intressant och spännande. Det finns många väldigt trevliga karaktärer och en spännande, romantisk och även tankeställande story. Det är t.ex. väldigt intressant med den icke-mänskliga uppfattningen om mänskligheten. Rekommenderar den här boken stark som sagt! :)

Grupp: vänskap, fantasy/science fiction, romantik, spänning, action, dramatik och humor.

Ålder: ca. 14+

Betyg: ♥♥♥♥½

Boken är skriven av: Stephenie Meyer

 
//Amber_sweet 

Hösttermin, regn och håltimmar

Hej allihopa! :)
 
Ursäkta att det var så länge sedan jag skrev någonting här, ganska i början av terminen hade vi nämligen en tent och då gick mycket fritid av till att plugga på den... Nå, men den gick bara bra som tur var. :) Så nu är det lite lugnare och man börjar komma in i de nya rutinerna, vilket innebär att man lättare får tid över till annat än bara skola. I övrigt kan jag berätta att det bara är kul att ha börjat gymnasium nu, visst var det ganska rörigt och nervöst där i början när man varken hittade eller kände särskilt många, men nu börjar saker och ting ordna sig!
 
Det börjar verkligen märkas att hösten närmar sig, solen som sken så varmt för bara någon vecka syns knappt till längre och kyligare börjar det bli också. Dessutom ska vi ta upp vår segelbåt på nästa scoutmöte, senaste mötet då vi seglade för sista gången det här året öste regnet verkligen ned där ett tag... (skratt)
 
Just nu har jag håltimme och de flesta andra av mina andra har lektion/är inte i skolan just nu så jag tänkte att jag skulle passa på att bekanta mig med ett av datarummen... (skratt) I övrigt har jag ganska lagom med håltimmar den här perioden, dock är de tyvärr inte så ofta sista/första lektionen... Men en sovmorgon har jag iallafall! (skratt)
 
Nu efter skolan ska jag träffa en kompis från förra klassen och sedan ikväll ska jag nog träffa en yngre kompis också. (henne ser jag inte till lika ofta nämligen, så ska nog passa på när jag har tid)
 
//Amber_sweet

Sommarbilder

Hej allihopa! :)
 
Var ett tag sedan jag gjorde ett bildinlägg insåg jag just, så tar och gör ett nu! ;)
 
 
 
 
 
 
//Amber_sweet

Bokrecension: Förlorad ängel

Hej allihopa! :)

 

Igår var jag med två kompisar och shoppade inför skolstarten, sedan på kvällen var jag på talka till kårlokalen igen. (vi köpte ny färg, målade slut på den gamla och pratade en massa däremellan också... (skratt) ) I övrigt har jag hunnit läsa ut en riktigt bra bok också, så tänkte ta och recensera den nu! :)

 

Bokrecension:

 

Namn: Förlorad ängel

Handlar om: Nora får inte behålla sin nyvunna skyddsängel Patch särskilt länge. Nora gör slut efter ett ganska allvarligt gräl och plötsligt är hela hennes värld uppochner. Hon vet inte vad hon ska ta sig till utan Patch och ännu värre känns det ju när han hänger efter Noras värsta fiende, Marcie. Samtidigt försöker Nora ta reda på barndomsvännen Scotts, som hon inte sett på år och dagar, förflutna. Så börjar det plötsligt hända väldigt skumma saker och Nora verkar vara sin fars mördare på spåren, men kan det verkligen vara den hon anar att det är?!

Antal sidor: 317 st. i inbundet format

Bokserien: Förlorad ängel är den andra boken i den namnlösa serien som vi kallar "ängla-serien" för enkelhetens skull. Första heter Fallen ängel.

Kommentarer: Andra boken var inte riktigt lika bra som första boken, men den hade fortfarande kvar samma nervkittlande blandning av romantik, drama och action. Lite fler påminnelser av vad som hände i förra boken kunde det gärna ha fått vara för min del, i och med att det var ett bra tag sedan jag läste den... Men man hängde med ganska bra ändå. Storyn känns väldigt genomtänkt och ledtrådarna man får genom bokens gång passar ihop riktigt bra väl på slutet vid upplösningen. Helt klart en läsvärd bok! :)

Grupp: Vänskap, romantik, action, spänning, fantasy och en gnutta humor.

Ålder: ca. 14+

Betyg: ♥♥♥♥

Boken är skriven av: Becca Fitzpatrick

 
//Amber_sweet

Scoutläger, övernattning och skolstart

Hej allihopa! :)
 
Jo, jag var ju på en veckas scoutläger för ett tag sedan. Det var ett riktigt stort finlandssvenskt och själv hade jag bara varit på små mindre på Åland tidigare, så det var lugnt sagt lite omväxling jo... (skratt) På de åländska brukar det ju vara ganska lugnt och mycket fritid ändå, men på läger på fastlandet överlag har jag förstått att det är mera aktiviteter o.s.v... Men det var riktigt kul, man fick många nya vänner och det var många nya upplevelser. Bl.a. var det nattsegling för oss äldre en natt, dessutom med en lite större segelbåt än vad man var van vid.
 
Nu i helgen var jag på övernattning med en kompis ur förra parallellklassen och efterskotts-firade en äldre kompis som fyllde år under lägret. Vi åt tacos, kollade på animen Om du lyssnar noga, pratade till sent, satt på alarm vid 06:00 för att ringa och väcka några scoutkompisar som var på seglats (sedan somnade vi om! (skratt) ), åt piroger/ rostbröd/ ägg till brunch kring 11:00 och stack sedan ut ett slag kring 13:00 innan jag och min kompis skulle fara hemmåt. :)
 

Ja, så är det ju skolstart snart också! För tillfället funderar man lite halvt på shoppingrunda inför skolstarten med kompisarna samtidigt som det gäller att hitta allt studiematerial man behöver. (iallafall här på Åland så måste man inhandla studiematerialet själv efter grundskolan.) Dock har jag fått låna en hel del från min äldre kompis nu som tur är, men det är fortfarande några som ännu behövs.

 

Jag lär ta och ändra lite på boklistan också kan jag meddela efter dels lite bokinhandlande för några dagar sedan och dels några böcker jag fick/lånade av min äldre kompis! ;)

 

//Amber_sweet

 

 


Bokrecension: Frost

Hej allihopa! :)
 
Ursäkta att det har varit så dålig uppdatering här, jag var nämligen nyss på scoutläger i sisådär en vecka... (skratt) Men jag har iallafall hunnit läsa ut en riktigt bra bok!
 
Bokrecension:
 
Namn: Frost
Handlar om: 17-åriga Grace har alltid varit intresserad av vargar, trots att hon blev attackerad av en flock för flera år sedan. Hon skulle inte ha överlevt om han inte hade räddat henne. Han, vargen med de gula ögonen. Han har vakat över Grace sedan dess och hon har i sin tur vakat över honom. Men så en dag attackerar vargarna en pojke i Grace's skola och det börjar pratas om att "en gång för alla göra något åt vargproblemet"... Grace måste skydda sin varg på något vis, men hur?
Antal sidor: 284 st. i pocketformat
Bokserien: Frost är den första delen i en trilogi.
Kommentarer: den här boken levde verkligen upp till mina förväntningar, kanske t.o.m. mera än väntat. Storyn känns väldigt genomtänkt och innehåller både drama och romantik. Den är helt klart läsvärd och klassas lätt som sträckläsningsbok. (skratt)
Grupp: Romantik, dramatik, vänskap, fantasy och action.
Ålder: ca. 13+
Betyg: ♥♥♥♥½
 
//Amber_sweet

RSS 2.0