Bokrecension: Om jag kunde drömma

Hej allihopa! :)

Nu börjar läsningen gå undan kan jag berätta, så det lär bli mycket bokrecensioner nu framöver. (skratt)

Bokrecension:

Namn:
Om jag kunde drömma
Handlar om: 17-åriga Bella flyttar den lilla sömniga och regniga staden Forks där hennes pappa Charlie bor. Hon har inte varit där på evigheter och det finns det en hel del skäl till också. Bella är rädd att hon ska bli utstött i skolan, men det verkar snarare som om varenda kotte tycker att hon är hur intressant som helst till Bellas förfäran; hon råkar vara lite av en ensamvarg. Men så stöter hon på syskonskaran Cullen och hela hennes värld vänds upp och ned och lär aldrig bli sig lik igen.
Antal sidor: 415 st. i pocketformat
Bokserien: Om jag kunde drömma är första boken i Twilight-serien.
Kommentarer: Om jag kunde drömma är en välskriven bok och den har en klar röd tråd för det mesta, så det är inte särkilt svårt att hänga med. Dock innebär detta att det inte blir med alltför många detaljer, så storyn känns nästan lite avskalad på något vis... Men bra är den, den saken är säker.
Filmen vs. boken: Boken är helt klart bättre, vissa scener som jag ansåg helt okej i boken såg endast fånigt ut i filmen. Dessutom såg det nästan ut som om de grimaserade hela tiden... (skratt) Nej, filmen var inte riktigt lika bra som boken. :)
Grupp: Dramatik, action, vänskap, romantik, humor och fantasy.
Ålder: ca. 12+
Betyg: ♥♥♥♥
Boken är skriven av: Stephenie Meyer


//Amber_sweet

Skola, bokrecensioner och musik

Hej allihopa! :)

Ursäkta att bloggen allvarligt talat gapat tom den senaste tiden, men jag har verkligen haft fullt upp. När det inte handlat om segling med scouterna eller övernattningar med kompisarna så har även det här med skolstarten kommit med i bilden. Jag började förra veckan på torsdagen, så kan alltså fira att en vecka i nian iallafall är avklarad. (skratt)

Böckerna går det bara framåt med när jag äntligen kommit igenom Sagan om ringen. Så en ny bokrecension är på kommande. :)

I övrigt har jag inte så mycket att berätta för tillfället, så tänkte göra ett musikinlägg av detta:

Kanon Wakeshima - Marmalade Sky



Tycker den här låten är ganska söt, helt klart en av Kanons bästa.

//Amber_sweet


Läger, övernattning och musik

Hej allihopa! :)

Ursäkta att det har varit så dålig uppdatering här senaste tiden! Men till att börja med så hade jag ju en lite mindre bloggpaus för ett tag sedan, det berodde på att jag var på scoutläger så hade liksom inte tillgång till någon dator under si sådär fyra dagar. Men det var jättekul, det var det. :) Vi seglade, paddlade kanot, simmade och skrattade och pratade en massa bl.a.

Sedan i helgen var jag och sov över hos en kompis tillsammans med en äldre kompis också. Jag hade med mig färska kräftor (vår familj brukar nämligen fiska själva.) som vi åt där på kvällen och sedan kollade vi på bilder från scoutlägret som min kompis tagit. Jag såg lite skum ut eftersom jag knallade omkring i gummistövlar, snickarbyxor och flätor under i princip hela lägret men annars var bilderna riktigt bra. (skratt) Sedan satt vi uppe och pratade till kanske runt fyratiden. (skratt) Men det var fullmåne helt enkelt och då har jag svårt att sova.



På söndagen steg vi dock upp först vid elvatiden, så åt vi brunch som bestod av pizza och efteråt var det bara att börja baka. Vi gjorde chokladkaka med någon slags apelsinkräm till, var dock väldigt mäktig men i övrigt jättegod:





Så mycket mera än så har jag dock inte att berätta. Därför tänkte jag göra ett musikinlägg av det hela:

Cascada - Dangerous



Av någon anledning anser jag Cascada vara sommarmusik (om man bortser från covern på "Last Christmas" alltså.) så sitter och lyssnar mycket på henne för tillfället. (skratt)

//Amber_sweet

Bokrecension: Upprorsänglar

Hej allihopa! :)

Jag tycker hemskt mycket om den här bokserien, det bästa med det hela är att den håller kvalitén och ju längre man kommer i serien, desto tjockare blir böckerna. :D (det innebär mera av boken att läsa och böckerna är ju riktigt bra, så det hela är ett stort plus!) 

Bokrecension:

Namn:
Upprorsänglar
Handlar om: Det börjar närma sig jul och Gemma ska tillbaka till London till sin familj. Felicity med, men stackars Ann är tvungen att spendera helgen på skolan med personalen. Så kommer Felicity på den lysande idén med att låtsas att Ann plötsligt visar sig vara släkt med en hertig, det lär hon få en massa respekt och vördnad för. Någonting säger Gemma att den idén inte lär sluta väl, men hon säger ingenting eftersom Ann verkar vara helt ifrån sig att få spendera tid i London, gå på bal och för en gångs skull behandlas väl. Samtidigt ser Gemma underliga syner med tre vitklädda flickor och Kartik berättar för henne att hon måste hitta templet till varje pris och förankra trolldomen som löper fri i rikena nu.
Antal sidor: 517 st.
Bokserien: Upprorsänglar är andra boken i trilogin om Demma Doyle. Första boken heter Ögat över månskäran.
Kommentarer: Jag gillar verkligen den här serien, den innehåller liksom allt man kan önska sig. Historia, romantik, dramatik, ljuvlig humor och underbara karaktärer! Jag gillar den skarpt, tvåan var dessutom nästan bättre än ettan när det hela utspelade sig i London. :)
Grupp: Dramatik, fantasy, romantik, vänskap, historisk, humor och lite skräck.
Ålder: ca. 13+
Betyg: ♥♥♥♥½
Boken är skriven av: Libba Bray
Upprorsänglar

//Amber_sweet

Bokrecension: Sagan om ringen

Hej allihopa! :)

Usch, anar ni hur mycket jag har längtat att få recensera den här boken? Kommentarerna om boken lär bli vääääldigt lång kan jag förvarna. (skratt)

Bokrecension:

Namn:
Sagan om ringen
Handlar om: Hoberna är ett vänligt sinnat, småväxt folk som lever i Fylke. I området skvallras det om en viss Bilbo, man misstänker att han gömmer alla skatter från sina resor under kullarna huset står på. Tillsammans med Bilbo bor unge herr Frodo, en släkting till Bilbo. Frodo bor där sedan hans föräldrar gick bort, men inte ens Frodo känner till sanningen om den mystiske Bilbo. Så är det snart deras födelsedag. Frodo skall bli myndig och Bilbo själv ska bli 111, ett nästan magiskt tal. Så det förbereds en stor fest för det hela. Till och med den legendariska trollkarlen Gandalf med sina ortoliga fyrverkerier skall delta i förberedelserna för festen. Men vad är det för skumma planer Bilbo planerar i smyg angående festen?
Antal sidor: 482 st. i inbunden from
Bokserien: Sagan om ringen är den första boken i trilogin Härrskarringen.
Kommentarer: Jag förstår inte riktigt att vissa ska påstå sig gilla den här boken så hemskt mycket. Visst, vissa delar var ju faktiskt spännande och storyn i sig är vältänkt, men... Det är extremt gammaldags språk i den (det var nästan så att jag behövde en ordbok till hands ibland), den är överdetaljerad (särskilt när de vandrar från plats till plats) och de ska dessutom mitt i allt sjunga nästan jämnt och ständigt och det anser jag endast irriterande. Filmen är lugnt sagt mycket bättre än boken iallafall, boken var väldigt slö men filmen ju är helt okej. Den var svår att läsa om kvällarna dessutom, var nästan så man somnade efter cirka fem sidor och ibland nästan mindre.
Grupp: Fantasy och möjligtvis lite vänskap och en gnutta humor.
Ålder: 12+ (det är ganska krångligt språk i den som sagt)
Betyg: ♥♥
Boken är skriven av: J.R.R. Tolkien
Sagan om ringen

//Amber_sweet

Patrask

Hej allihopa! :)

Först vill jag att ni observerar att jag tar en liten paus i bloggandet igen, men skriver sedan aktivt igen på söndag!

Tänkte berätta lite mera om bandet Patrask som spelade på Vikingamarknaden i helgen. Efter att ha kollat runt här på nätet lite så är de visst mer kända för att spela medeltida musik, men tyckte dock att de var ganska bra som vikingaband ändå. Här är lite bilder på dem:

Patrask



Hittade lite på YouTube som är av dem också. På Vikingamarknaden lät de lite på det viset:



//Amber_sweet

Bilder från Vikingamarknad

Hej allihopa! :)

I helgen var jag hos en äldre kompis och sov över, jag och min andra kompis var och sov över då och vi alla tre for på Vikingamarknaden under lördagen. Det är en stor marknad som hålls här i vår vikingaby varje år under sommaren. Folk från bl.a. England, Sverige och fastlandet kommer hit för att både delta och sälja saker. På marknaden är alla som håller i den iförda riktiga vikingakläder och det som säljs är handgjort. Mycket fina smycken, kläder och väskor i vikingastil går att hitta och under dagen hålls flera pjäser, olika band spelar och god mat säljs. Här är lite bilder på två olika pjäser där flera vikingar ukämpade flera slag och höll olika tävlingar mot varandra. En populär var "alla mot alla" eller så stred de i två lag.





Flera "stupade" vikingar, dock verkade de flesta småprata med varandra... ;)







Bilder på lite andra intressanta saker från marknaden:



Under striderna var det levande musik också.



Sedan diggade jag den här snubbens skor också! (skratt)

Smycken jag köpte på marknaden:







Hittade fina stenar där också:







//Amber_sweet

RSS 2.0