Bokrecension: Philippas 3 önskningar

Hej allihopa! :)

Här kommer en till bokrecension!

Bokrecension:

Namn:
Philippas 3 önskningar
Handlar om: elvaåriga Philippa är lite deppig för tillfället. Hennes bästis Charlotte ska flytta ut till landet och Philippa är säker på att kompisen ser fram emot att få bo där med alla djur och ha en egen ponny. Visst är hon glad för Charlottes skull, men hur ska det egentligen gå för henne när Charlotte inte finns där?! Som om det inte var nog så är Philippas föräldrar väldigt pinsamma. Ska hela tiden skoja och envisas med att hämta henne i sin gula skåpbil efter skolan... Men dagen före Charlotte ska flytta hittar Philippa en väldigt underlig tusensköna... Kanske inte allt hopp är ute ändå?
Antal sidor: 182 st.
Lite om boken överlag: Philippas 3 önskningar är från en bokklubb vid namn Tl-klubben och kan vara lite svår att få tag i eftersom det var ett tag sedan den kom ut... :S
Kommentarer: Jag har alltid gillar saker med lite magisk stämning och den här boken har helt klart en magisk stämning! Storyn är välskriven och man blir helt enkelt glad av den här boken.
Grupp: fantasy, vänskap och en aningen popularitet.
Ålder: ca. 9+
Betyg: ♥♥♥♥
Boken är skriven av: Liz Kessler


//Amber_sweet


Någorlunda dag

Hej allihopa! :)

Tja, dagen har varit rätt så bra. Inte perfekt direkt, men jag tror inte på perfekta dagar... (skratt)
På bussen är det oftast en massa folk nu för tiden. Jag brukar vanligtvis sitta ganska långt fram i bussen. Men nu måste man gå bakåt en bit för att hitta någonstans att sitta! Jag är inget vidare på att gå i bussen medan den rör sig, helt säkert är det att jag nog en dag kommer trilla omkull i mittgången! :S

Idag var två av mina kompisar borta från skolan, den ena meddelade att hon låg hemma och var krasslig. men den andre har jag inte hört ett smack från på hela dagen, fast hon har glömt tidigare att meddela oss kompisar om hon är borta så jag antar att hon med har smittats av förkylningen som går. (flera i min klass var sjuka tidigare)

Engelskaläraren är äntligen tillbaka och vi började med plural och singular. (saker som det är flera av) På engelska då alltså! (skratt) Jag hade hoppats på att få börja med ett nytt kapitel, men, men...
På svenskan började vi med temat skräck och fick räkna upp om vi läst skräckromaner eller sett någon skräckfilm. (huga!) Sedan fick vi läsa en skräcknovell som inte var särskilt läskig... Men den slutade mysko! :S

I matsalen har vi en liten slags bänk som man kan sätta glaset på när man tar mjölk. Jag tog som vanligt mat och mjölk på lunchen och gick sedan till ett bord och satt mig ner. Plötsligt märkte jag att glaset var spårlöst försvunnen och när jag kollade mig omkring såg jag ett glas mjölk stå på den där bänken... (skratt)

De tre sista lektionerna har vi hemkunskap och första lektionen där fick vi fortsätta med våra måltider. Jag och min grupp har blivit klar med faktatexten och försöker nu hitta enkla italienska recept.

Andra och tredje var vi i hemkunskapsklassrummet som håller på att renoveras. Alla spisar och diskmaskinen var borta, men bänkarna var kvar så vi fixade till kycklingsallad och chokladmousse! Vi åt allt tredje timmen och jag ansåg att chokladmoussen blev riktigt ljuvlig. Efteråt erbjöd jag mig att diska det mesta i min grupp. Vi hade ju inte så värst mycket att diska så alla grupper var ganska snabbt klara med det så vi fick gå ganska mycket tidigare än vad lektionen egentligen slutade.

//Amber_sweet


Måndag...

Hej allihopa! :)

Måndagar är ganska jobbiga, jag har en massa ämnen där man ofta får läxor just den här dagen...
Första lektionen hade vi givetvis klasstimme som alltid, den här gången var den lite kortare än vanligt. Vi skulle sedan ha information om den kommande friluftsdagen direkt efteråt!

På svenskan läste vi några dikter och gick igenom frågor till dem, men vi fick också höra att vi får välja mellan att skriva fantasy eller skräck när vi ska skriva noveller. Jag funderar och funderar för tillfället. Om jag tar fantasy så blir det antagligen med en massa alver, draker och vad jag nu vanligtvis brukar hitta på när det gäller fantasy... (skratt) Frågan är bara hur jag ska få den kort, jag skriver alltid väldigt långa och detaljerade fantasyberättelser. Och skräck är helt enkelt inte riktigt min grej så jag vet inte riktigt... :S

Historialektionen löpte på och efter lunchen satte franskan igång igen. Jag virrade omkring som vanligt och jag har kommit fram till att min franskalärare är väldigt snäll och låter mig vara lite virrig. (okej, inte tror jag att hon skulle sparka ut någon ur franskagruppen sådär bara för en sådan lite detalj, men, men... (skratt)) Tror inte att jag kan förklara hur jag menar med att virra på franskalektionerna utan att dra in er i en massa franska grammatik, så vi får låta det vara... (skratt)

På matten satt vi i datasalen och gjorde lite matteövningar på någon hemsida.
Engelskan känndes väldigt tung och minst halva klassen verkade ganska trötta. Vi har haft en vikarie nu ett tag, men den vanliga läraren är snart tillbaka som tur är. (inte för att jag ogillar vikarien drekt, men jag föredrar min engelskalärare)

Jag har haft lite huvudvärk idag, men enligt mamma beror det nog på att det har varit oväderssjukt den här dagen. Tja, det är ju ganska mulet och regnat har det gjort de senaste dagarna... :S
Förövrigt kommer det nog alldeles strax en till bokrecension och en bok jag lånat från en kompis kommer läggas till på listan också!
Blev nöjd med senaste bilden, den tog inte riktigt lika lång tid som de andra att göra... Eller det känns så i varje fall. Kanske för att jag delade upp arbetet en del? :o


//Amber_sweet


Kräftskiva och födelsedagsfest

Hej allihopa! :)

Igår kväll var jag och familjen på kräftskiva med ett par släktingar. Har alltid gillat kräftor så jag var helglad och kräftorna var ganska färska dessutom! :D
Nu idag hade jag däremot tänkt fara på födelsedagsfest till en kompis i närheten. (köpte present åt henne igår på eftermiddagen) Är lite osäker på vad jag ska ha på mig, men jag antar att det ordnar sig... (skratt)

Eftersom det inte finns särskilt mycket att berätta om för tillfället tänkte jag göra det här till ett musikinlägg:


Kent - Music Non Stop



//Amber_sweet

Jaha, så var det visst fredag...

Hej allihopa! :)

De två första lektionerna hade vi gymnastik och när vi kom ut från omklädningsrummen duggade det utanför. Sjuorna som har gymnastik samtidigt som oss fick visst ha samling i gymnastiksalen så dem såg vi inte mycket av... Efter lite snack med gympaläraren kom vi fram till att vi skulle ha det inne i gymnastiksalen. Sjuorna skulle visst sticka till en annan sal en bit bort så vi fick ha salen för oss själva.
Fridrott hade vi och vi började med häcklöpning... Ja ni vet, när man springer runt på en bana hoppar över en massa metallhinder. De flesta var i ganska lagom höjd för mig, men de två sista var verkligen onödigt höga. Jag kunde redan föreställa mig hur jag skulle hoppa och fastna med foten och slå hårt i golvet... Urk... Okej, det hände mig inget sådant men eftersom jag hade varit lite krasslig den senaste tiden så behövde jag inte ta särskilt många varv heller. :)

Svenskan var lite halvtråkig, vi gick igenom den där texten från förra gången och sedan hann jag med några extrauppgifter.
På bilden fortsatte vi rita på synvillorna. Vi ska rita två olika bilder på ett stort papper. Båda föreställer ett rutsystem, men rutorna är olika stora på vissa ställen så på den ena bilden t.ex ser det ut som om man skulle trycka en boll mot ett rutsystem bakirfån. Vi började färglägga rutorna och jag valde att ta gult och lila till den ena bilden. Efter ett litet tag känndes det lite jobbigt med den starka gula färgen... :S Har inte mycket gult kvar på den, så det ska nog gå bra!

För övrigt hoppas jag att ni får en trevlig fredag! :D


//Amber_sweet


Mangarecension: Magical Knights Rayearth

Hej allihopa! :)

Var ett tag sedan senaste mangarecensionen, men de kommer ju emmellanåt.

Mangarecension:

Namn: Magical Knights Rayearth
Handlar om: De tre fjortonåriga tjejerna Hikaru, Umi och Fuu kommer helt plötsligt, mitt på en utflykt till Tokyo tower, till det underliga landet Cefiro. Prinsessan Emeraude som hålls fången av Zagato, en underlig typ i svart, har kallat dem för att rädda Cefiro. Landet håller på att gå under och demoner smyger omkring överallt. Tjejerna är tre helt vanliga personer så de har verkligen ingen aning om vad som sker för tillfället. De träffar trollkarlen Clef som förklarar att de är de tre legendariska magiska riddarna som ska rädda Cefiro.
Mangaserien: Jag läste 3 böcker och sedan stod det slut i den tredje. Men vad jag hittar på internet ska det visst finnas 6 stycken... :S
Kommentarer: Lite barnslig ibland, men sedan i slutet är det helt plötsligt väldigt dramatiskt... :o
Grupp: Fantasy, vänskap och en aningen dramatik
Ålder: ca. 9+
Betyg: ♥♥♥
Mangan är illustrerad av: mangskaparna Clamp


//Amber_sweet


Torsdag

Hej allihopa! :)

När jag satt på bussen och gått igenom mina jackfickor, där jag alltid brukar stoppa den, kom jag fram till att min skåpnyckel var spårlöst försvunnen. Efter en titt via vaktmästaren visade det sig att jag bara tappat den... Nåja, jag är glad att jag fick tillbaka den eftersom jag har ett mobilsmycke jag fått av en klasskompis på den. (jag vet, vanligtvis har man mobilsmycken på mobilen, men jag är lite udda... (skratt))

På geografin fortsatte vi med projekten och satt nere i syslöjdsalen. Vi ska få göra saker till föredraget om vi vill, jag och min kompis funderar på att göra varsin basker som vi ska ha på oss när vi har föredraget. Jag hörde att några i klassen ska ha om Afrika (en av dem i den gruppen dansade för övrigt omkring med ett par färgglada tygbitar fastknutna på kläderna den lektionen) och några andra om beduiner. (ni vet, sådana där typer som går omkring i öken. Jag hörde när den gruppen pratade om att de skulle ta med sig lakan till skolan, göra dem smutsiga och sedan gå omkring i dem när de redovisade)

På biologin hade vi ett kartförhör, vi håller ju på med Östersjön. Jag tror jag fick nästan alla rätt, det var nämligen så att jag glömt namnet på ett ställe.
Bonusen var ganska okej, jag var ganska glad eftersom jag äntligen fick lite ”läsro”. (senaste gången pratade de andra ganska mycket)

Vi hade en vikarie på engelskan och hon blev ganska förvånad när hon tog fram pappren med förhöret och började dela ut dem när hon fick höra att vi redan gjort det förhöret. För någon lektion sedan till och med! Hon tog fram ett annat och det hade vi också gjort, så till slut fick vi ta det muntligt och skriva upp orden på tavlan... (skratt)



//Amber_sweet


Bokrecension: Maddes melodi

Hej allihopa! :)

Jag läste ut den här boken idag! :D

Bokrecension:

Namn:
Maddes melodi
Handlar om: Fjortonåriga Lotta gillar verkligen bandet Haras som snart ska ha en konsert. Hennes mormor och morfar vägrar låta henne gå på konserten, så hon smyger ut för att gå. När hon sedan kommer tillbaka har de kommit på henne och ger henne straffet att stanna kvar hos dem någon månad till innan hon åker tillbaka in till stan. Det låter ju egentligen inte så farligt, men när Lotta kommer på att hennes oerhört irriterande kusin gothtjejen Madde ska komma dit någon månad förstår hon att det verkligen är ett "bra" straff... På samma gång grubblar Robert, bandet Haras sångare, väldigt mycket för tillfället. Han rymmer iväg från alla fans och bandet för ett tag, han vet inte riktigt vart... Men han liftar en lastbil och kommer till en liten håla ute på landet.
Antal sidor: 148 st.
Lite om boken överlag: Maddes melodi är från en bokklubb vid namn Tl-klubben och kan vara lite svår att få tag i eftersom det var ett tag sedan den kom ut... :S
Kommentarer: Boken i sig själv är rätt så bra och enkel att läsa.
Grupp: Vänskap, romantik och dramatik.
Ålder: ca. 9-10+
Betyg: ♥♥♥
Boken är skriven av: Diane Karlstrom

//Amber_sweet


Lite jobbig dag

Hej allihopa! :)

Det hela började med att jag försov mig en kvart! Som tur var så väckte mamma mig... Efter lite stressande hit och dit var jag efter ett tag klar och då skyndade jag iväg till busshållsplatsen.
Bussen var proppfull och jag fick sätta mig en bit längre bak i bussen än normalt.

Väl i skolan hade vi historia första lektionen. Vi gick igenom en del orsaker till varför första världskriget startades och lite annat. (vi ska visst läsa om första världskriget den här terminen)
Lektionen efter hade vi matte. Förra årets mattetimmar var hela klassen i klassrummet och det var ganska tjattrigt och bråkigt. Nu har vi delats upp med en parallellklass i tre grupper, precis som i engelskan. Jag är även här i medel. Nu för tiden klagar vi från klassen som kommit i den gruppen på att det är så tyst. Vi har samma mattelärare i matte det här året med och han verkar också tycka att det är lite väl tyst... (skratt)

På fysiken fick vi årets fysikbok och började sedan prata vad vi skulle börja med det här året. Jag får ursäkta mig att jag inte riktigt kan förklara ännu, men inte kan jag tjuvtitta i min fysikbok som ligger i skåpet heller... Vi ska åtminstone bl.a. räkna ut hur mycket energi det tar att lyfta vissa saker från olika höjd o.s.v. Medan fysikläraren pratade höll han på att leka med en tumstock. Efter ett tag satte han den ifrån sig den och skrev lite på tavlan. Sedan kom den andra fysikläraren in i klassrummet och skulle hämta lite saker. (Ingen kollade vad han tog med sig särskilt noga) Sedan skulle vi göra en laboration och tumstocken vi skulle ha till hjälp var spårlöst försvunnen!

Kemin därefter kändes lite trög, dessutom stank det i klassrummet efter att vi gjort kol av ett par träbitar... (vi håller på med kol nämligen)
På musiken ska vi börja med att spela gitarr... Hrm, av det lilla jag minns från trean så var det inte särskilt lätt! Fast nu när vi gick igenom väldigt mycket så förstod jag åtminstone mycket bättre än jag hade gjort i trean! I vilket fall som helst måste jag hitta en gitarr att träna på hemma, som när vi förra året spelade Keyboard.

På bussen hem berättade jag om dagen för min kompis och nämnde den försvunna tumstocken. (hon och jag har fysik samtidigt, inte i samma klassrum då!) Hon skrattade och förklarade att deras fysiklärare hade varit till vårt klassrum och hämtat lite saker. När han hade kommit tillbaka hade han visst haft med sig en tumstock... (skratt)



//Amber_sweet


Bokrecension: Jagad av klanerna

Hej allihopa! :)

Här kommer jag med en ny bokrecension, var faktiskt ett tag senast... :S

Bokrecension:

Namn: Jagad av klanerna
Handlar om: Torak bär på en fruktansvärld hemlighet. Han kan inte ens berätta det för Renn! Efter ett bråk med en pojke vid namn Aki från Galtklanen blir Toraks hemlighet upptäckt och snart vet alla i närheten om det. De gör Torak fredlös. Han måste nu klara sig ensam i skogarna, men han har ju åtminstone Ulv. Att klara sig ensam är inte så lätt och hans vänner får inte hjälpa honom, i så fall blir de också fredlösa. Det hela blir verkligen inte bättre när Huggorms-schamanen håller på att spåra upp honom.
Antal sidor: 336 st. i det bokformatet jag läste den.
Bokserien: Jagad av klanerna är fjärde boken i serien Han som föddes att möta mörkret. Första heter Vargbröder, andra Havets fångar och tredje Demonernas port.
Kommentarer: Var som de flesta andra böckerna i serien när det gäller hur bra den var. För övrigt tycker jag fortfarande att det finns bättre fantasyböcker som inte är lika kända... :s
Grupp: Fantasy, spänning och vänskap
Ålder: ca. 10+
Betyg: ♥♥♥
Boken är skriven av: Michelle Paver


//Amber_sweet


Lite krasslig...

Hej allihopa! :)

Igår kväll mådde jag verkligen inget vidare. Näsan rann, huvudvärk, lock för öronen och kände mig lite allmänt trött... Jag gick och lade mig tidigare och somnade ganska fort efter att jag läst lite.
I morse kände jag mig bättre, men lock för öronen och lite huvudvärk var kvar... Utanför var det åtminstone riktigt bra väder. Regnet öste ner när jag vaknade, fast när jag väl sedan skulle gå till busshållsplatsen duggade det bara. (bu, fick inte använda mitt paraply!)

Första lektionen kändes lite tung, men det gick åtminstone. Efteråt på geografin skulle vi fortsätta på projektet, men hon i min grupp kunde inte vara med på lektionen... Så det blev lite krångligt, men något fick jag gjort! :)

På svenskan fortsatte vi med fantasy. Vi diskuterade lite böcker och fick sedan läsa ett utdrag ur Sagan om ringen som var en av de scener som inte hade kommit med i filmerna. Frodo och hand hobbvänner stöter på ett mänskoätande pilträd, om det säger er någonting.

Vi har tre timmar hemkunskap den här terminen. Jag fattar inte riktigt planeringen, hemkunskapssalen håller nämligen på att renoveras! Det är planerat att den ska bli klar till nästa termin, men då har vi ju bara två timmar... :( I vilket fall diskuterade vi bl.a kalorier de lektionerna. Sista lektionen började vi på ett projekt där vi ska välja ett land. Sedan skriver vi lite om deras matkultur. Efter det börjat man planera en måltid med rätter därifrån. Man lagar måltiden och får mumsa på det till lunch. Jag ville helst ha Frankrike och laga crêpes, croissanter och pain au chocolat! :D Men de andra i gruppen ville inte riktigt det... Efter en stund kom vi fram till Italien, vilket jag tycker att låter ganska ok.


//Amber_sweet

Så var det visst måndag

Hej allihopa! :)

I morse när jag vaknade hade jag lite smått ont i halsen, i varje fall när jag svalde. Fast sedan efter att ha ätit lite frukost kändes det mycket bättre. Alltså hade jag bara lite "morgon-ont-i-halsen" som jag så fint brukar kalla det. (skratt)

På klasstimmen diskuterade vi vart vi ska åka på klassresa. Det blir väl någon gång först nästa år, men man måste ju diskutera vart och hur man ska tjäna ihop pengar till det ett tag före. Förslag som London och Island bl.a hoppade hit och dit, men jag antar att vi håller oss inom Norden åtminstone. (blir lite dyrt annars nämligen)

Svenskan återgick till det normala idag, vi har börjat med temat fantasy och skräck. Svenskaläraren började med att läsa lite ur början på boken På ödets vingar... (skratt) Sedan gick vi igenom vad fantasy var och gjorde några frågor... Inte särskilt intressant, om ni frågar mig. Fast vi ska visst senare den här terminen skriva en novell, vilket är något jag längtar till! :)

På historian ska vi visst ändra lite på sättet att läsa, gå igenom och sådant på lektionerna. Hrm, sättet som historialäraren försökt förklara lät lite underligt, men jag antar att man väll snart kommer in i det.
Min franska övningsbok skulle visst ha varit med, men eftersom någon till hade lite problem med det så var det inte så fasligt. :) Vi började på ett nytt kapitel om färger idag.

Matte och engelska hade vi de två sista timmarna och hela engelskan var jag ganska trött... (kanske efter den jobbiga diagnosen på matten?)

Snart kommer en till bokrecension och en titel kommer strykas på listan! :D



//Amber_sweet


Helgen snart slut

Hej allihopa! :)

Igår var jag till en kompis över dagen. Det var egentligen så att en till kompis skulle ha varit med, men det blev inte av... I vilket fall så hälsade jag på hennes kattor, diskuterade böcker och manga, satt vid datorn och var lite till med hennes kattor. Senare på kvällen började det åska och ungefär vid den tiden åkte jag hem också.

Idag vaknade jag vid åttatiden, vilket jag ser som ett gott tecken och att jag börjar komma in i skolrutinerna igen. Jag hade planerat att vara med en kompis som jag inte kunnat träffa på ett tag pågrund av skolstarten så jag träffade alltså en till kompis på raken. (skratt)

Tänkte faktiskt göra det här till ett "musikinlägg"!

K-On! - Happy?! Sorry!! 



//Amber_sweet

Skolfoto bl.a

Hej allihopa! :)

Den här morgonen hade jag mera att göra innan jag kunde sticka till busshållsplatsen. Vi skulle nämligen ha gymnastik de två första lektionerna och jag hade väntat till idag med att packa kläder.

När jag väl kom till skolan fick jag vänta på en klasskompis eftersom hon måste via vaktmästaren och be om sitt skåps extranyckel. (den andra hade blivit hemma)
På gymnastiken fick vi reda på att vi ska ha det samtidigt som några sjuor. Så det blir visst lite trångt i omklädningsrummet... Vi är redan ganska många tjejer i klassen dessutom! :S

Efter att vi haft gymnastik fick vi som tur var en halvtimme på oss att göra oss i ordning till skolfotot som skulle tas därefter! När en av tjejerna halade upp en plattång så följde de flesta lydigt med ut till ett vägguttag i korridoren till omklädningsrummen... (skratt) Jag själv har hellre mitt självlockiga hår, så jag var inte någon av dem.

Jag förväntar mig inte mycket av skolfotot, mitt förra blev verkligen inte bra! :( Klassfotot var väl rätt så lyckat, men fotot på bara mig själv var verkligen ingen höjdare. Den här gången satte jag mig på kanten av bänken, men fick sedan stiga upp eftersom två av killarna i klassen ville sitta ned. Jag ställde mig på ena sidan av dem som stod längst bak och fotografen bad mig att gå till andra sidan. När jag ställt mig där ställde sig en av klassföreståndarna bredvid! :o

På svenskan hade vi olika övningar. En av dem var att alla fick en lapp på ryggen med en kändis namn. Några blev t.ex. Zlatan, Lady GaGa och Elvis! (skratt) Man skulle gå runt och fråga ja- och nej-frågor om vem man var till alla andra. Jag luskade ut att jag var ganska ung, en tjej, svensk och var inte artist... Jag kom aldrig fram till vem jag var, men när vi avslutade och tog av lapparna såg jag att jag var kronprinsessan Viktoria! (skratt)

På bilden har vi börjat med att rita synvillor. Ja, saker som t.ex. är ritade så de ser ut att ha ett djup fast de är helt platta i verkligheten.
På geografin ska vi börja med ett projekt där vi kan välja mellan att berätta om olika kulturer, städer och land på olika sätt. Jag och en kompis har valt att skriva om Paris, vi funderar för tillfället på om vi ska skriva mera om kulturen eller om vi ska ha en slags "sightseeing"! :S



//Amber_sweet


Tillbaka till skolan

Hej allihopa! :)

Imorse sjöng mobilen på Don't say lazy och en trött Amber vaknade. Efter lite frukost sprang jag omkring och försökte hitta allt jag skulle ha på mig, det mesta hittade jag ju till slut, men, men... Jag hann bara borsta tänderna, håret och putsa glasögonen innan jag skyndade iväg till busshållsplatsen. Efter att ha insett att jag fick vänta ett tag innan bussen kom suckade jag tungt och önskade att jag kunde ha kommit ihåg mera exakt när jag skulle ha gått ut till busshållsplatsen... (skratt)

Sedan väl i skolan stötte jag på en del bekanta "mindre ungar" från förra skolan som skulle börja sjuan. Hrm, de både såg och lät annorlunda ut... :s Lite vimsiga verkade de vara också, men jag antar att man själv var en aningen vimsig när man började högstadiet och inte hade en aning om vart man skulle gå... (skratt)

De tre första lektionerna var vi i hemklassrummet och det var riktigt trevligt att träffa klasskompisarna igen! Vi fick nya busskort, nycklar, skåp, pennor, sudd och scheman för det här året. Jag har visst ett underskåp det här året, vilket jag inte är särskilt förtjust i. Enligt klassföreståndarna fick man visst bara byta om man var extremt kort eller lång...
:(

Schemat verkar ganska okej, men jag bekymrar mig lite för imorgon. Vi har gymnastik de två första timmarna och sedan tredje så ska vi ta klassfoto... De flesta tjejer protesterade och någon ansåg att den vägrade vara med på klassfotot om vi verkligen måste ha gymnastik före... :s ("konstigt nog" verkade killarna i klassen inte bry sig särskilt mycket... skratt)

Efter lektionerna i hemklassrummet stack vi på lunch och matrast. Efteråt hade vi biologi. Vi ska visst hålla på med Östersjön nu i början. Vi gick igenom en kartuppgift den lektionen och jag försökte vara lite utåtriktad och dela kartbok med en tjej i klassen. Det misslyckades lite grand eftersom hon själv inte är särskilt social av sig hon heller... (skratt)

Vi hade bonus (jag har det istället för finska) också, men det hände verkligen inte mycket den lektionen så jag hoppar över det...
På engelskan blev vi uppdelade i tre grupper. En för dem som behöver lite mer hjälp, medel och en för folk som inte behöver så mycket hjälp och jobbar ganska fort. Jag ska visst vara i medel och tycker det låter... Ganska okej, men jag ska se hur jag tycker om någon vecka! :D

Det var min dag, har ni andra börjat skolan ännu? :o



//Amber_sweet


Shopping och sista sommarlovsdagen

Hej allihopa! :)

Shoppingen blev av tillslut, men min ena kompis kunnde inte komma. Hon var till akuten och kollade upp armen. Det visade sig att hon hade ett löst fragment i axeln och ska nu gå omkring med bandage i tre veckor... :S
Jag och den andra kompisen var igår och shoppade kläder, böcker och lite saker till skolstarten. Vi träffade på en del bekanta från skolan och det var för övrigt mycket folk i vår ålder på gatorna igår. Jag hade tyvärr inte särskilt mycket pengar med mig så jag hade inte råd med allt jag ville ha... :( Vi tittade ganska mycket hit och dit i klädaffärer på slutet. Vi hittade ett par riktigt trevliga jackor, men ingen av oss hade råd... (skratt)
När vi pausade satt vi och mumsade på varsin glass, jag vanilj och min kompis choklad.
Efter en lång shoppingtur skjutsade hennes mamma hem oss.

Idag vaknade jag sju, men låg och drog mig till halv nio... Undrar hur det kommer gå när skolan börjar om jag fortsätter på det viset? (skratt) Det regnade när jag vaknade, men nu har det slutet. Fast molnen är ju i och för sig kvar...


//Amber_sweet

Hur Amber spenderat helgen

Hej allihopa! :)

Sista helgen innan skolan börjar hade jag tänkt sova över hos en kompis tillsammans med en till kompis. Jag trodde jag kunde vägen någorlunda, men det tog ett tag innan vi kom fram... :s När vi kom fram skyndade jag ut ur bilen för att sedan hitta mina två andra kompisar sitta och pyssla om den ena kompisens knä. Hon hade kört dit med sin moppe (hon fyllde femton för någon vecka sedan) och svängt för hastigt på gruset på uppfarten. Enligt henne själv hade hon knappt ont i knäet, men vänster arm gjorde väldigt ont. Vi försökte att titta på lite film, men armen blev ändå inte bättre så tillslut fick hon åka hem. :(
Jag stannade kvar och vi åt plättar till middag. Senare på kvällen undrade kompisens morföräldrar om vi ville komma med och ta en glass. Efter ett par varma minuter i bilen var vi framme. Jag och kompisen tuggade på varsin italiensk chokladglass. Mums! :D
På kvällen hon kompisen satt vi och kollade på en ihopklippt video från hennes förras klass klassresa. Ganska intressant att se vissa från klassen hur de såg ut för något år sedan... (skratt)
Vi pratade långt in på kvällen, men somnade sedan tillslut.
Nästa morgon gjorde vi inte så mycket, mest pratade och satt vid datorn...

Så nu sitter jag här och har just kommit hem! Jag är lite bekymrad över skolstarten eftersom jag ännu inte har någon skolkalender och jag och mina två kompisar hade funderat på att shoppa lite före skolstarten, men det kanske inte går nu när ena har skadat armen... :s

Ville visa den här bilden! :D



Ursäkta, det här var tänkt att det skulle bli publicerats igår, men det krånglade lite då.... :s

//Amber_sweet

Musik och otursdag

Hej allihopa! :)

Glad fredagen den trettonde, nej jag är inte särskilt nervös eller orolig. Min lillasyrra fyller faktiskt på den trettonde vissa år. (inte just idag då, men, men...)
Jag tänkte ha ett till musikinlägg, alltid kul att dela med sig av sin favoritmusik anser jag! :D

Cascada - Bad Boy



//Amber_sweet

Bokrecension: Övergivna

Hej allihopa! :)

Hm, så ska vi stryka en till bok i listan!

Bokrecension:

Namn: Övergivna
Handlar om: Mitt på historialektionen försvinner läraren i fjortonåriga Sams klass. Alla elever rycker till och undrar vad som hänt. Snart visar det sig att alla vuxna och de över femton i skolan har försvunnit spårlöst, bara gått upp i rök! Sam och hans vänner Astrid och Quinn försöker ta reda på vad som riktgit hänt. Snart visar det sig att alla vuxna i hela stan försvunnit! Och från ingenstans har en barriär kommit runt dem, med kärnkraftet i mitten. Snart fyller Sam femton och de måste skynda sig att komma på vad som hänt, för när man fyller femton så försvinner man!
Antal sidor: 400 st.
Bokserien: Övergivna är första boken i serien Gone.
Kommentarer: Jag hade föreställt mig något i stil med The Tribe (en tv-serie som gick på Tv förut. Handlade om att alla över arton i hela världen fick en mystisk sjukdom och dog) som det liksom ligger någon trevlig stämning över, även om handlingen ibland är allvarlig och väldigt spännande. Men Gone har ju också sin lilla stämning, även om jag själv tyckte att det blev lite väl spännande ibland...
Grupp: Action, vänskap, romantik och en aningen humor. Sedan är det ju i hela sig en underlig blanding av fanfiction och fantasy...
Ålder: ca. 13-14+
Betyg: Väldigt svårt... ♥♥♥♥
Boken är skriven av: Michael Grant


//Amber_sweet


Bokrecension: Galen i Orlando

Hej allihopa! :)

Yes, så har man läst om första boken i Smooch-serien! :D

Bokrecension:

Namn:
Galen i Orlando
Handlar om: Jenna som snart ska fylla fjorton avgudar Orlando Bloom och har sina egna underbara visioner att tänka på innan hon ska somna. Väggarna var fulla av posters på honom tills Jenna plötsligt klantade till det hela så hennes mamma tvingar henne att slänga alla postrar och det enda hon får behålla är en Orlando i naturlig storlek i papp som hon har fått av sin farmor. Jenna börjar high-school och träffar den nyinflyttade grannen Will. Will har flyttat dit för att komma in i rugbylaget på skolan, men laget ogillar honom redan eftersom han verkar vara bättre än deras stjärn-quarterback Ryan (Jennas brorsa Justins bästis ((Puh...)). Så inte blir det lätt att hålla kontakt med Will när Justin gnäller om att hon umgås med "töntar". På samma gång måste Jenna tänka på att komma in i volleybollaget på skolan...
Antal sidor: 160 st.
Bokserien: Galen i Orlando är första delen i bokserien Smooch. Andra boken heter Huggtänder? och tredje De fördömdas cirkus.
Kommentarer: Galen i Orlando är en mysig bok, något man helt enkelt gärna sitter och läser under en varm filt en regnig dag! :)
Grupp: Vänskap, humor och romantik
Ålder: ca. 12+
Betyg: ♥♥♥½
Boken är skriven av: Kassy Tayler



//Amber_sweet


Nu funkar det!

Hej allihopa! :)

Till att börja med vill jag tacka hello som hjälpte mig med mitt stora "YouTube-problem"! 
Nu kan jag fixa hit YouTube-klipp på bloggen.
Testar:

Cascada - Everytime We Touch



//Amber_sweet

Krångel med YouTube och stormig natt

Hej allihopa! :)

Jag hade tänkt ha ett inlägg med några YouTube klipp, men rutan där det ska finnas en kod som man klistrar in på bloggen ser jag inte... Det är bara fullt med YouTube klipp... Nåja, man kan ju alltid länka!

Jag låg och läste ett ganska bra tag igår kväll, men när jag sedan försökte somna såg jag att det lyste till emellanåt från fönstret. När jag gick och kollade såg jag att det blixtrade till en bra bit bort bakom en del skog. Jag har en kompis som bor åt det hållet så jag tänkte att hon nog hade lite svårt att sova... Sedan märkte jag efter ett tag att det började mullra lite. Ojsan, molnen kom ju åt det här hållet! Snart hade vi ovädret över oss och givetvis hade jag svårt att somna. Jag somnade sedan tillslut, men, men...

Ville visa en bild som jag gjorde för ett tag sedan också! Den tog ett tag att göra... (skratt)



//Amber_sweet

Bokrecension: De fördömdas cirkus

Hej allihopa! :)

Idag var jag och familjen ut med båten och åkte till sommarstugan. Vi fikade där och sedan låg vi på bryggan och läste och lyssnade på musik bl.a. Efter ett tag åkte vi hem igen och kom fram där vid middagstid.
Men, men... Jag hade tänkt ha en till bokrecension!

Bokrecension:

Namn:
De fördömdas cirkus
Handlar om: Fran är tillbaka igen! Hon har nu gett upp hoppet om att leva ett normalt liv nu, konstiga saker händer ju hela tiden nu för tiden... Till att börja med har någon kidnappat hennes älskade häst Tesla, av misstag råkar Fran återuppliva ett gäng vikingar som fått för sig att hon är en gudinna och Benedikt har en massa hemligheter för henne. Inte blir det bättre av att vikingarna "gör illa" med jämna mellanrum...
Antal sidor: 175 st.
Bokserien: De fördömdas cirkus är tredje delen i bokserien Smooch. De flesta böcker i den serien är fristående, men De fördömdas cirkus är ett undantag. De fördömdas cirkus är fortsättningen på andra boken i serien: Huggtänder? Första heter Galen i Orlando.
Kommentarer: Jag skrattade mera av De fördömdas cirkus än Huggtänder? Det är nog tack vare vikingarna som Fran återupplivar... (skratt)
Grupp: Fantasy, romantik, vänskap och mycket humor
Ålder: ca. 12-13+
Betyg: ♥♥♥♥
Boken är skriven av: Katie Maxwell


//Amber_sweet


Bokrecension: Demonernas port

Hej allihopa! :)

Bokrecensioner fortsätter trilla in! (skratt)

Bokrecension:

Namn: Demonernas port
Handlar om: Återigen börjar det hela med att Torak är ute på jakt, fast den här gången är ju Renn och Ulv med givetvis... Plötsligt blir Ulv kidnappad av ett par skumma figurer och han och Renn får ge sig iväg mot norr för att rädda Ulv. Deras vänskap sätts på prov flera gånger och inte blir det bättre av de hårda snöstormarna. Men vad vill de där typerna Ulv egentligen?!
Antal sidor: 339 st. i det pocketformatet jag läste den
Bokserien: Demonernas port är tredje delen i serien Han som föddes att möta mörkret. Första heter Vargbröder och andra Havetsfångar.
Kommentarer: Vet faktiskt inte vad jag ska kommentera...  Boken är ju i vilket fall helt klart läsvärd! :)
Grupp: Vänskap, spänning och fantasy
Ålder: ca. 10+
Betyg: ♥♥♥
Boken är skriven av: Michelle Paver


//Amber_sweet


Bokrecension: Tillsammans, andra boken

Hej allihopa! :)

Huga, har en del böcker som behöver recenseras nu... Nåja, är väll bara att bita ihop och börja!

Bokrecension:

Namn:
Tillsammans, andra boken
Handlar om: Terminen i åttan har passerat obemärkt från förra boken och endast Jakob och Theresa har kunnat träffa varandra. Alexander har gått i en annan skola mycket längre bort, hans familj ville nämligen komma bort från huset ett tag efter alla incidenter där. Men nu är det sommarlov igen och Alexander är tillbaka i det gamla huset, kan det tänkas gå bra? Theresa har fått mera självförtroende tack vare Jakob och av någon anledning är hon inte direkt på det bästa humöret... Fast det borde vara tvärt om när Alexander är tillbaka! Jakob i sin tur är bekymrad över sina föräldrar, deras ekonomi är verkligen inte särskilt bra...
Antal sidor: 180 st. i det bokformatet jag läste det.
Bokserien: Tillsammans, andra boken är andra boken i serien Tillsammans. Första boken heter Tillsammans
Kommentarer:
På något vis gillade jag första boken bättre, men den här blev som tur var bättre ju längre in i boken man kom. Den slutar en aningen spännande och helst skulle jag snabbt vilja hitta trean. :)
Grupp: Romantik, action och lite humor här och var.
Ålder: ca. 12-13+
Betyg: ♥♥♥½
Boken är skriven av: Denise Rudberg


//Amber_sweet


Bokrecension: Huggtänder?

Hej allihopa! :)

Jag funderade till att börja med om jag skulle recensera den här eller inte, men när jag insåg hur mycket jag faktiskt tyckte om den så bestämde jag mig.
Jag antar att jag måste ta det hela från början:
För flera år sedan läste jag första boken i serien Smooch: Galen i Orlando. Innan jag hade skaffat blogg alltså. Sedan något år senare fick jag i julklapp boken De fördömdas cirkus, som är den tredej boken i serien egentligen... När jag läst boken insåg jag att det faktiskt var en fortsättning på en annan bok. Ganska just var jag i en bokhandel och såg den här boken. "Ja, den har jag sökt efter länge!" tänkte jag och köpte den. Nu har jag läst den här och inser att jag vill läsa fortsättningen, jag minns den inte så tydligt som jag vill och dessutom är böckerna ju riktigt bra!

Bokrecension:

Namn: Huggtänder?
Handlar om: Fran har enda sedan hon var tolv år haft en mycket speciell förmåga. När hon nuddar någon (helst hand) så känner hon den personens starkaste känslor för just det tillfället. Vad de tänker på o.s.v. Hon kan även röra vid saker för att ta reda på vad folk tänkt när de hållt i saken. För tillfället åker hon omkring tillsammans med sin mamma med en slags kringresande nöjesfält (eller vad man nu ska kalla det) vid namn Goth Fire. Fran vill tillbaka till sitt vanliga hem och återgå till ett normalt liv, Goth Fire är verkligen inte normalt. Skulle du kalla det normalt att en massa magiker, medium och diverse andra märkliga typer jobbar där? Knappast. Det hela vänds totalt när Fran träffar Benedikt, hennes vampyrkompis Imogens lillebrorsa. (som bara är några hundra år yngre än Imogen!)
Antal sidor: 188
Bokserien: Huggtänder? är egentligen andra boken i serien Smooch. De flesta böcker i den serien är fristående, men Huggtänder? är ett undantag. Det finns en fortsättning vid namn De fördömdas cirkus. (första boken heter Galen i Orlando, men den är fristående och inte ens av sammas författare som de här två)
Kommentarer: Huggtänder? är en jätterolig bok, jag skrattade en del när jag läste den. Många härliga karaktärer också. :)
Grupp: Fantasy, romantik, vänskap och mycket humor
Ålder: ca. 12-13+
Betyg: Jag skulle vilja ge högre men det skulle kännas en aningen överdrivet mycket... ♥♥♥♥
Boken är skriven av: Katie Maxwell


Förresten det som hänger över bokomslaget är ett bokmärke som följer med boken! ((skratt))

//Amber_sweet


RSS 2.0