Sista lektionerna, nostalgi och sommar

Hej allihopa! :)

Under dagen har det varit sista lektionerna inom ämnena, under franskan satt vi t.ex. och kollade klart på filmen om Edith Piafs liv som vackert avslutades med hennes sång Non Je Ne Regrette Rien. (nej, jag ångrar ingenting) Franskaläraren bjöd oss på glass och i slutet av timmen kramade hon om oss och önskade oss lycka till... (lite sorgligt är det ju ändå med skolbyte, måste man medge)

Under biologin lät biologiläraren oss ränna ute på skolgården och hämta blad från olika träd. (precis som vi gjorde i sjuan!) Sedan gick vi igenom i klassrummet gick vi igenom de vanligaste träden.

På engelskan tittade vi på film (Flyga drake, heter den) och sedan snodde vi den sista lektionen, då vi egentligen hade matte, för att titta klart på den. (dock hade vi tyvärr lite kvar när vi slutade...)

Ute blommar mycket fortfarande för fullt, körsbärsblommorna har tyvärr börjat falla, men fint är det ju fortfarande! :)



//Amber_sweet


Film, mjukisbyxor och musik

Hej allihopa! :)

I skolan känns det numera ganska slött, man kollar för det mesta på film, pratar strunt eller tar hänga gubben på tavlan liksom... (skratt) På samhällan kollar vi t.ex. på en film om hur förtrycka indianerna var i USA under slutet av 1800-talet.

Jag har kilat på både bonus och annan överflödig lektion nu för att sy på ett par mjukisbyxor i syslöjden, måste hinna klart med dem innan avslutningen ju! Men de borde bli klara imorgon, så det ordnar sig nog. ;) Lovar att lägga upp bild på dem när de är klara!

Har dock inte så mycket mera att berätta, så tänkte göra ett musikinlägg av detta:

Diana Vickers - Music To Make Boys Cry



//Amber_sweet

Bokrecension: Fatta eld

Hej allihopa! :)

Efter skolan for jag till stan med en kompis där vi shoppade tillsammans med en äldre kompis. (vi ser henne dessvärre inte lika ofta i och med att hon går på gymnasium, men det lär väl ändras tills hösten!) Efter att vi fikat började vi genast kolla på kläder, min äldre kompis skulle nämligen inhandla kläder inför avslutningen. Vi hade väldigt roligt och pratade och skrattade mycket. :)

Nu tänkte jag dock recensera en riktigt bra bok, rekommenderar den starkt!

Bokrecension:

Namn:
Fatta eld
Handlar om: Efter hungerspelen måste nu Katniss och Peeta ge sig ut på segerturné till alla distrikt, var det inte redan tillräckligt besvärlig så är det ännu värre nu när presidenten Snow hotar Katniss och kräver att hon och Petta ska vara väldigt kärleksfulla under turnén. Katniss finurliga trick som överlistade spelet har blivit en gnista för den kommande revolten mot huvudstaden. Allting verkar bara bli värre och det blir verkligen inte bättre efter nästa Hungerspels lottning...
Antal sidor: 318 st. i pocketformat
Bokserien: Fatta eld är andra boken i trilogin och hungerspelen. Första heter Hungerspelen.
Kommentarer: Visst är den här boken också väldigt bra, men den slår tyvärr inte riktigt första boken. Dessutom känns den lite smått slö i början, även om den fortfarande betraktas som en sträckläsningsbok. Den är fortfarande väldigt spännande, men det blir inte riktigt samma sak som första boken var...
Grupp: Vänskap, romantik, action, dramatik och en gnutta humor.
Ålder: ca. 13+
Betyg: ♥♥♥♥
Boken är skriven av: Suzanne Collins
Fatta eld

//Amber_sweet

Bokrecension: Hungerspelen

Hej allihopa! :)

Har hittills tillbringat dagen med att slöa i värmen, knallat iväg och fika med lillasyrran på närmsta fik och målat naglarna... Är verkligen jättevarmt därute, hoppas det blir lika fint väder imorgon! :) Tänkte recensera en riktigt bra bok nu, rekommenderar den starkt!

Bokrecension:

Namn: Hungerspelen
Handlar om: sextonåriga Katniss bor i det tolfte distriktet med sin mamma och lillasyster. Alla distrikt styrs av regimen som är bosatt i huvudstaden. Katniss försörjer själv familjen genom att tjuvjaga under dagarna tillsammans med sin gode vän Gale. Men så är det dags för slotterdagen, dagen då deltagarna till årets hungerspel väljs ut. Spelet där ungdomar från distrikten plockas ut för att kämpa på liv och död mot varandra på en arena. Allting direktsänds för att roa huvudstadsborna. Men så händer det som bara inte får hända... Kommer Katniss någonsin att få återse sin familj och sina vänner igen?
Antal sidor: 303 st. i pocketformat
Bokserien: Hungerspelen är den första boken i trilogin om hungerspelen.
Kommentarer: Boken var inte riktigt vad jag hade förväntat mig, men trots det var den väldigt bra. Svår att lägga ifrån sig, helt klart en sträckläsningsbok. Trevliga karaktärer och en bra handling. Dock kan början vara lite seg och svår att förstå, men ju mera man läser så förstår man mera. Allting avslöjas inte på en gång.
Grupp: Vänskap, romantik, action, dramatik och en gnutta humor.
Ålder: ca. 12+
Betyg: ♥♥♥♥½
Boken är skriven av: Suzanne Collins


//Amber_sweet


Bokrecenion: Det förlorade barnet

Hej allihopa! :)

Hoppas ni tycker om den nya designen, själv blev jag iallafall ganska nöjd med matchningen av de rosa nyanserna! (skratt) Nu tänkte jag recensera sista delen i en fantasyserie, rekommenderar den till andra fantasyfantaster! :)

Bokrecension:

Namn:
Det förlorade barnet
Handlar om: Efter den förskräckliga attacken mot de andra blomsterfamiljerna av Helleborus och hans anhängare söker sig Theo och hans vän Cumber genom Stadens gator på flykt från det fruktansvärda zoombie-aktiga monstret som hela tiden varit på jakt efter honom. De är tvungna att hitta en trygg plats i den numera kaotiska och lamslagna Staden. Men kanske kan en till då synes lite underlig vätte de tidigare träffade vara till hjälp? Plötsligt befinner sig Theo i ett rebelläger mot blomfamiljerna, kommer han någonsin att få återvända hem eller är han för evigt dömd till att som endast en spelbricka vara fast i denna underliga värld?
Antal sidor: 347 st. i pocketformat
Bokserien: Det förlorade barnet är den andra och sista delen i serien Blommornas krig, första boken heter Sista avfarten till Älvalandet.
Kommentarer: I efterhand konstaterar jag att storyn var lite svår att komma in i, men ju mera man får reda på, desto lättare är det att komma in i handlingen. Tillslut blir den ju väldigt spännande och karaktärerna riktigt trevliga bara man tar sig tid att förstå! Andra boken var av den orsaken nästan bättre, när man liksom förstod mera den här gången. Dessutom kändes den inte riktigt lika överdetaljerad som första boken ibland kunde kännas. Men den är helt klart läsvärd, det är den!
Grupp: Fantasy, vänskap, romantik, action, dramatik och humor.
Ålder: ca. 13+
Betyg: ♥♥♥♥
Boken är skriven av: Tad Williams


//Amber_sweet


Sommar!

Hej allihopa! :)

Det känns verkligen nu att det snart är sommar! På de flesta lektionerna tittar man numera på film eller försöker kvickt få klart de resterande sakerna, värmen verkar bara stiga, solen lyser från en klar himmel, kattungarna blir bara större och sötare (sommartecken enligt min åsikt!) och redan vid nästa scoutmöte ska vi börja göra iordning för att kunna börja segla. Tänkte visa lite nya bilder, det är så mycket som blommar just nu! :)

 



 



//Amber_sweet


Sommar, böcker och nagellack

Hej allihopa! :)

Ursäkta att det plötsligt varit så stilla här på bloggen, när jag väl kom hem från resan var det nämligen en del skolarbete att ta itu med och just har jag kämpat med de sista proven inför sommarlovet! Det börjar närma sig slutet på högstadiet och man tycker sig nästan att man ju alldeles just började sjuan. Jag minns även glatt hur duktig jag varit med min dokumentering via bloggen här, jag har fina exempel på hur en vanlig skoldag kunde se ut under de tidigare åren om man går tillbaka. En stor fördel med att blogga är just det här med att man kan gå tillbaka och minnas så mycket! :)

Under tiden har jag även hunnit läsa ut en del böcker, så det lär snart dyka upp flera nya recensioner... Och mycket flera lär det bli också när skolarbetet börjar vara klart för den här terminen! ;)

Jag kom ganska nyss utifrån där jag satt i solen och målade naglarna... Scenen i sig låter ju väldigt trevlig, om det nu inte hade råkat sig att en massa myror skulle ha valt att skynda förbi. Man tycker de borde förstå att man ju skulle lämna dem ifred om de även lämnade en ifred, men jag antar att det är för mycket begärt... (skratt) Dessvärre blev lacket inte särskilt lyckat pågrund av detta, men jag visar en bild på lacket jag köpte i Paris för någon vecka sedan! ;) (måste nog måla naglarna på det viset igen snart, såg ju riktigt fint ut!)



//Amber_sweet

London/Paris-resebilder

Hej allihopa! :)

Ursäkta att jag inte har skrivit på så länge, dels beror det på att det varit mycket i skolan och så, men sedan har jag ganska nyligen kommit hem från resa. Vi var på weekend till London och for sedan ned med tåg till Paris där vi stannade i en vecka! :) Tänkte därför visa lite bilder från resan nu:

 
Big Ben med London Eye i bakgrunden och tåg i tunnelbanan.


Var dock väldigt regnigt i London...

 

Varuhuset Harrods och uppe på Tower Bridge.



I Paris sken solen!

 

Jardin Des Plantses och blommor vi köpte 1:a maj. (i Frankrike köper liljekonvaljer till sina föräldrar för att fira 1:a maj)

 

Eiffeltornet och Notre Dame!

//Amber_sweet

RSS 2.0