Idrott

Hej allihopa! :)
 
Ärligt talat, jag har aldrig varit särskilt förtjust i idrott. Jag har aldrig varit en särskilt aktiv person helt enkelt. Jag älskade att sitta och bläddra i böcker redan innan jag faktiskt kunde läsa... Men i alla fall, min nuvarande lärare i ämnet sade någon gång förra året att om de skulle dela upp idrotten i olika grupper så kunde det finnas de som kände sig utpekade om de hamnade i en "lite enklare grupp". Själv känner jag mig mer utpekad när jag står där bland en massa idrottsintresserade ungdomar som ser på uppvärmningsleken som ett spel på liv eller död. Jag känner mig mer utpekad när jag knappt får upp volleybollen över nätet och de andra smashar på bollen som om de aldrig skulle ha gjort något annat. Jag gick förut i en klass där folk himlade med ögonen om de hamnade i samma lag som mig. Jag betvivlar att de i min nuvarande beter sig lika barnsligt, men vanan att misstänka sådant sitter fortfarande i.
 
Men visst, vad har jag att bekymra mig för? Jag menar, vad skulle världen ha för nytta av att alla ungdomar skulle utbilda sig till idrottare? Förlåt, men det är inte på idrottsplanen man varken kommer på botemedlet till cancer eller blir tilldelad nobelpriset i litteratur. Tråkigt nog mår jag ändå dåligt av att känna mig utpekad. Är man dålig i ett läsämne får man ju hålla provet för sig själv. Men är man dålig på en så här pass praktiskt sak vet alla om det.
 
Jag tycker att idrotten borde vara uppdelad i grupper. Grupper uppdelade efter saker såsom längd (ja, har man korta ben är det inte så konstigt om man inte springer lika fort), givetvis efter ens prestation under lektionerna, huruvida mycket man idrottar på fritiden, bollrädsla och andra liknande saker.
 
Jag tycker inte att idrotten ska vara betygsatt. Jag förstår att det är bra att röra på sig, även om jag inte är särskilt förtjust i det. Att röra på sig ska inte kännas som ett tvång. Vissa ser kanske idrottsbetyget som en morot, men det kan även kännas ganska stressande att de lägger betyg på huruvida man presterar.
 
Jag tycker inte på det här viset för att jag ogillar de som gillar idrotten. Nejdå, jag tycker det är jättefint att de har funnit någonting de är bra på. Grejen är bara den att jag mår väldigt dåligt av det här systemet. Jag går och bekymrar mig flera dagar före vi ska ha gymnastik om jag vet med mig att vi ska ha någonting som jag inte alls är bra på. Presterar jag dåligt på timmen sedan går jag och mår dåligt flera dagar efteråt också. Ska det behöva vara så här?
 
 
 
//Amber_sweet

RSS 2.0