Bokrecension: Tänk om det där är jag

Hej allihopa! :)

Förlåt att det varit så dålig uppdatering nu igen! Till att börja med hade jag två prov under veckan, ett scoutmöte och så var jag på shoppingrunda igår med en kompis efter skolan. (inhandlade dock mest böcker och en ny stiftpenna, vi var nämligen framförallt och kollade efter en klänning åt henne som hon ska bära på en bekants bröllop) Så mitt i allt detta har jag lyckats läsa ut en ny bok, så givetvis ska det bli en bokrecension!

Bokrecension:

Namn:
Tänk om det där är jag
Handlar om: Agnes har flyttat från Stockholm till byhålan Umeå och har just kommit tillbaka från ett besök hos en kompis på Gotland när boken börjar. För Agnes del är det hela bara en stor lättnad, äntligen har hon fått en ny chans och kan börja om på nytt med sitt misslyckade sociala liv. De i hennes förra klass var inte särskilt trevliga och Agnes kände sig väldigt utanför där. Nu har hon en ny chans, så hon ska börja andra ring på gymnasiet här. Dessutom bor hon mittemot en ganska trevlig kille i klassen, vad kan gå fel? Dock lär det bli mycket krångligare än Agnes kunnat tänka sig.
Antal sidor: 223 st. i pocketformat
Kommentarer: Jag vet inte riktigt om jag gillade den här boken, den är för verklig. Visst, det brukar bara vara ett plus om böcker är väldigt verklighetstrogna, men här blir det bara en negativ sak. Alla händelser är så verklighetstrogna, det är ungefär som om man skulle skriva ner några normala veckor i sitt liv. En bok bör innehålla dramatiska händelser och karaktärerna bör påverkas väldigt mycket av dem, men den här blir ju nästan långrandig i vissa lägen. I övrigt tycker jag synd om Agnes som inte inser att det är de i hennes som klass hade fel, det är inte henne som det är fel på. Det tråkiga är också att hon inte verkar kunna inse det själv utan en annan karaktär i boken får henne att inse det.
Grupp: Vänskap och romantik.
Ålder: 13+
Betyg: ♥♥½
Boken är skriven av: Johanna Lindbäck
Tänk om det där är jag

//Amber_sweet

Kraschad dator, vårväder och musik

Hej allihopa! :)

Usch, vad jag grämer mig över det! Hade ett par dokument och bilder som bara fanns sparade på vår ena dator och den kraschade igår. Borde har sparat (särskilt dokumenten som var på si sådär tjugo sidor i word) på usb också, men, men... Dock vet vi ju inte hur mycket/lite det är som finns kvar, men vi får hoppas att något klarade sig åtminstone!

Har varit jättevarmt här de senaste dagarna, får nog ge med mig och gräva fram vårjackan tills skolan börjar igen. Har nämligen lunkat omkring med vinterjacka jag ända tills nu. (skratt) Nu när jag kikar på termometern är det runt femton grader ute i alla fall!

Har inte mycket att berätta, det händer liksom inte så mycket när man har lov... Nå, tänkte därför göra det här till ett musikinlägg:

Diana Vickers - Jumping Into Rivers



//Amber_sweet

Bokrecension: Isens hemlighet

Hej allihopa! :)

Var skönt med sovmorgon, kattungen Måna-Lysa väckte mig vid niotiden. Hon hade somnat bredvid mig igår kväll när jag låg och läste, men var redan på farten när jag vaknade. (skratt)
I alla fall har jag lyckats läsa ut en till bok, så givetvis ska det bli en bokrecension!

Bokrecension:

Namn:
Isens hemlighet
Handlar om: Åses mardrömmar blir bara värre och värre efter händelsen ute i skogen. Hon drömmer att hennes bror Adrian kallar på henne, att han är i fara och behöver hjälp. Men hur ska hon ta sig till Underjorden? Hon får ju inte öppna några portar dit, balansen mellan de dödas och de levandes riken får inte rubbas. Samtidigt får Stall Norrsken besök av en mycket berömd tränare, Vera skulle så gärna vilja delta men hennes familj har ju problem med ekonomin... Kanske kan Joakim hjälpa till? Men vem är egentligen tränaren, har han egentligen någon baktanke med besöket?
Antal sidor: 149 st.
Bokserien: Isens hemlighet är andra boken i serien Stall Norrsken. Första boken heter Eldens gåva.
Kommentarer: Tycker nästan att den andra boken var bättre än den första. Tyvärr känns serien fortfarande alltför odetaljerad och sedan jag förstår inte att Åse inte reagerar på sina drömmar. Hur kan någon som redan är död dö? (det förklaras ju senare i boken givetvis, men tycker ändå att hon borde reagera på det när hon inte vet)
Grupp: Vänskap, hästar, en del dramatik och fantasy.
Ålder: ca. 10+
Betyg: ♥♥♥
Boken är skriven av: Noomi Hebert/Lena Ollmark
Isens hemlighet

//Amber_sweet

Så var det visst påsklov

Hej allihopa! :)

Ska bli skönt med lite ledigt, så kanske man hinner mera med bloggen också. Den har ju gapat tom i flera dagar nu, måste tacka mina trots detta trogna läsare som dagligen besöker bloggen!

Idag inleddes dagen i alla fall med studiehandledning, vi diskuterade sommarjobb. De flesta jobb måste man ju tyvärr vara över arton för att få i dagens läge och det verkar mest vara som om att man måste ha bra kontakter om man ska kunna fixa något. Själv har jag väl direkt inget, vet inte heller riktigt vad jag skulle ha för slags sommarjobb eller hur jag skulle ta mig dit. Vi ska visst få skriva (eller försöka skriva åtminstone) en jobbansökan nästa gång. I vilket fall som helst är det skönt att ha sådana lugna lektioner som studiehandledning första timmen! :)

Andra lektionen hade vi matte, ska visst vara prov redan nästa vecka. Dock känns det ganska lugnt, geometri är ganska logiskt och lättförståeligt enligt min åsikt.
På franskan gick det jättebra, det nya kapitlet är intressant och man känner sig verkligen motiverad att plugga på det hela när man inser att man faktiskt har användning för många av fraserna i just det här kapitlet. Det är lite grand om vägbeskrivningar, vad olika byggnader och sådant heter. Hur man orienterar sig helt enkelt.

Det var lite nervöst på svenskan när vi skulle lämna in tidningen om andra världskriget vi skrivit under de senaste veckor (vi har samma lärare i svenska och historia, den möjligheten brukar hon utnyttja och sätter därför ibland ihop uppgifter där vi ska skriva lite mera i de två olika ämnen), förhoppningsvis ska det väl dock gå ganska bra, jobbade länge med mina artiklar.

Så var det dags för engelskaförhöret sista lektionen, jag hade suttit och pluggat på det lite grand på bonusen (de som inte har finska har det istället. Man sitter och gör läxor/pluggar på prov i ett klassrum och man har möjlighet till att få hjälp av lärarna som har bonusgruppen) lektionen före. Det visade sig att förhöret var väldigt enkelt, fast i och för sig var det ganska lätt grammatik. Resten av lektionen tittade vi på filmen Pass it forward, vi hann dock inte se så långt så kan inte riktigt förklara vad den handlar om! Men lovar att göra det när vi har sett den lite längre.

Jaha, så är det påsklov fyra dagar sträck. Ska bli skönt med sovmorgon, kommer troligtvis ligga och läsa halva natten om jag känner mig själv rätt! ;)

Blommor!

Mera blommor
Blev riktigt nöjd med den här! Ser ni katten som sitter där i bakgrunden? ;)

//Amber_sweet

Klassmiddag, persikor och att knacka på franska

Hej allihopa! :)

Den här måndagen inleddes precis som alla andra med klasstimme då. Vi räknade in pengarna vi fått in under klassmiddagen vi hade ganska just, jag var tyvärr just då på scouttävlingar så jag kunde inte komma. Vi lyckades få ihop över 1000€, vilket verkligen bara är bra. Det lönar sig nog att ha klassmiddag, de diskuterar att ha en till.
Vi hade givetvis hemkunskap idag också och vi skulle bara baka, påskbakelser eller vad det nu kallades. Det är i alla fall rulltårta med äppelsylt i. Fast när man delar den i bitar sätter man den på sidan och lägger på en klick grädde och sedan på en persika. Jag hade tänkt visa bild på dem, men när jag kom hem och öppnade locket såg de inte särskilt aptitliga ut när de åkt omkring i lådan. (borde tagit mindre låda...) Nå, de är helt klart ätliga i alla fall, var helt okej när jag åt en till mellanmål! :)

Följande lektion hade vi franska, vi fick ut proven och jag var ganska nervös inför det. Dock gick det bättre än jag förväntat mig, men det kunde ju ha varit bättre ändå... Nå, efter att vi gått igenom provet lekte vi rita och gissa på tavlan. Första ordet var visst verbet knacka, men det hade jag toltalt glömt bort. Inte fattade vi heller först vad de som stod vid tavlan ritade, men, men... Senare fick jag hjärnsläpp när de skulle rita glasögon, men kom bara ihåg att ordet började på l... När det väl var min tur att rita så fick jag rita verbet gråta (min streckgubbe med tårarna rinnande nerför kinderna var för övrigt mycket fin), men när ingen kom ihåg vad ordet var fick jag och hon från andra laget rita ufo:n istället. Jag gillade min, även om den kanske liknade lite på ett stekt ägg, men den var ju i alla fall tydlig när man såg någon sitta innanför fönstret och fartstreck var efter den. (skratt)

På matten ville visst matteläraren att vi skulle lära oss någon tabell som kunde "vara till hjälp när man skulle omvandla kubikenheterna", men tycker det bara är dumt. Om man klarar av att omvandla det i skallen ska man väl inte behöva hålla på med det där? Dessutom är det väl bara enklare i verkliga livet om man kan klara av det i skallen och inte måste ha papper och penna för att skriva in något i någon tabell? Det kanske funkar bra på provet, men tror faktiskt det är bäst att försöka lära sig att göra det i skallen som sagt.

Shugo Chara

//Amber_sweet

Tupplurer, scouttävlingar och filmkväll

Hej allihopa! :)

Jag vaknade just, blev så trött mitt i allt så jag låg och vilade mig på sängen först. Sedan lunkade jag ner till nedervåningen och somnade faktiskt på soffan, sov i någon timme och vaknade lite utvilad åtminstone. (annars brukar man bli så hemskt trött av att sova någon timme enligt min åsikt, sova ska man nog helst göra på natten)

Jag är ledsen över att det blivit så dålig uppdatering den senaste tiden, men har inte känt mig motiverad att skriva och så har jag haft fullt upp med prov under veckan och scouttävlingar i Stockholm förra helgen. Vår kår kom nästsist, men det kanske inte var så förvånande när vi fick så dåliga poäng på de flesta kontroller. (skratt) Lite konstigt var det att Finland (det var några ända från Åbo med) lyckades kamma hem de första platserna när det var en svensk scouttävling från grund och botten, men de verkade ha ganska sträng disciplin så det kanske har ett finger med i spelet.

Ikväll är det dags för filmkväll, jag fyllde ju år förra fredagen när jag var på scouttävlingar så vi sköt upp det hela till veckan därefter. Vi ska kolla på filmen Gilbert Grape, det viktiga är ju dock att Johnny Depp har huvudrollen. :)
Jag har inte så mycket att berätta, så ska göra detta till ett musikinlägg (som lite omväxling från alla bokrecensioner):



//Amber_sweet

Bokrecension: Eldens gåva

Hej allihopa! :)

Första gången jag läste den här boken var jag för liten för att förstå den fullt ut och tyckte den var tråkig, när jag läste den nu tyckte jag att den var för odetaljerad och ibland en aning barnslig... Lite tråkigt, vänta inte för länge med att läsa om böcker om ni misstänker att ni inte är i rätt ålder för dem!

Bokrecension:

Namn:
Eldens gåva
Handlar om: Andrea är nyinflyttad till Norrland och är nyfiken på allting där. Naturen är så vacker och Stall Norrsken där hon ska ha sin älskling Avalanche verkar helt okej. Åse och Joakim i hennes klass verkar också ganska trevliga, även om Åse ibland kan vara ganska tystlåten och Joakim i sin tur en aningen snobbig. Fast vad förväntar man sig av stallägarens bortskämda son med en massa priser hängande på sin häst Hot Flames boxdörr? Åse verkar alltid så tyst och har något mindre trevligt förflutet. Tillsammans med stallets yngsta tjej Vera ska de tre rida ut en eftermiddag, till ärkefienderna Åse och Joakims förfäran. Andrea undrar om det var en dålig idé att bjuda med alla när stämningen blir sämre och sämre, men så plötsligt blir det kalabalik när Hot Flame skenar iväg genom skogen och ingenting lär bli sig likt igen.
Antal sidor: 134 st. i pocketform
Bokserien: Eldens gåva är första delen i bokserien Stall Norrsken.
Kommentarer: Eldens gåva är en ganska okej bok, men ibland behöver man nog ha ett litet hum om hästar och sådant för att kunna hänga med i svängarna bör jag förvarna. Den är lite för lättläst för min smak och som sagt tycker jag inte att den alltid är tillräckligt detaljerad. Jag saknar också en del beskrivningar på platser och karaktärer, det är tråkigt att de bara utgår från bilderna och att man ska fatta sin egen uppfattning av de karaktärer som inte råkar vara på bild. För övrigt illustrerar Åsa Ekström boken, en numera ganska känd svensk mangatecknare. Texten i boken övergår ibland till serierutor vilket jag också tycker att ibland blir en aning för odetaljerat.
Grupp: Vänskap, hästar, en del dramatik och fantasy.
Ålder:  ca. 10+
Betyg: ♥♥½
Boken är skriven av: Noomi Hebert/Lena Ollmark
Eldens gåva

//Amber_sweet

Bokrecension: Ibland bara måste man

Hej allihopa! :)

Som sagt känns det inte riktigt som om jag får tid över till bloggen, har haft en del prov just och sedan är ju veckans scoutmöte på kommande också... Hrm, ska i alla fall gläjda er med en till bokrecension!

Bokrecension:

Namn:
Ibland bara måste man
Handlar om: Femtonåriga Paul blir överlycklig när han träffar Noah. Noah med så vackert gröna ögon. Sakta men säkert byggs en relation upp mellan dem två och Paul är lycklig, om det nu inte skulle vara för att det bara blir fler och fler problem som staplar sig på varandra vartefter. Till att börja med ska Paul mitt i allt se till att årets Glada änkans fest ska bli av, Tonys väldigt religiösa föräldrar ställer till vardagen, Tonys tjejkompis faller för den där typen Chuck (Paul som trodde att Joni alltid skulle vara med Ted, men tänk vad fel man kan ha ibland...) och Kyle som Paul trodde att bara ville hålla sig ifrån Paul vill plötsligt prata med honom, inget drömläge direkt.
Antal sidor: 246 st. i pocketformat
Kommentarer: Ibland bara måste man är en härlig bok med vältänkt handling, en ljuvlig känsla för små, små detaljer och trevlig humor. Den ger ett budskap om att saker inte alltid är så enkla och att ibland är en delvis kompomiss nästan lika bra som ett riktigt lyckligt slut.
Grupp: Romantik, vänskap och humor.
Ålder: ca. 12+
Betyg: ♥♥♥♥
Boken är skriven av: David Levithan
Ibland bara måste man

//Amber_sweet

Bokrecension: Tiara och Dr Martens

Hej allihopa!

Stort förlåt till att jag har haft så dålig uppdatering på senaste tiden! Men har haft fullt upp, var på scouttävlingar just i helgen och lärarna har visst fått för sig att det är provperiod nu igen... Nå, ska försöka uppdatera med någon bokrecension nu, men får förhoppningsvis tid till mera inlägg senare i veckan!

Bokrecension:

Namn: Tiara och Dr Martens
Handlar om: stackars Mia har det inte särskilt lätt! Till att börja med dejtar hennes mamma matteläraren (vilket kanske skulle vara okej, om det nu inte var så att hon håller på att bli underkänd i matte... Eller nej förresten, det är nog inte särskilt okej ändå), hennes mamma tvingar på henne en dagbok "eftersom hon måste få ut sina känslor på något vis, hon verkar ju inte vilja prata ut dem", hon kämpar som sagt med matten, mitt i allt vill hennes pappa snacka med henne, på grund av den där cancern han haft. Mia är dock lyckligt omedveten om att saker bara kommer bli värre och värre, eller låter det kul med kompisbråk, okända kungliga saker som hållits hemliga för henne i alla dessa år och mer och mer lär det bli!
Antal sidor: 250 st. i pocketformat
Bokserien: Tiara och Dr Martens är första delen i bokserien En prinsessas dagbok.
Kommentarer: Mia är en härlig karaktär, precis som de flesta andra i boken. Allt är skrivet med härlig ironi och på ett humoristiskt sätt över lag. Det är lätt att känna igen sig och den är helt klart minst lika bra som filmen!
Grupp: Humor, vänskap, romantik och en aningen dramatik.
Ålder: ca. 12+
Betyg: ♥♥♥♥
Boken är skriven av: Meg Cabot
Tiara och Dr Martens

//Amber_sweet

Bokrecension: Boktjuven

Hej allihopa! :)

Jag gillar verkligen den här boken, rekommenderar den starkt.

Bokrecension:

Namn:
Boktjuven
Handlar om: Liesel är en fattig nioårig flicka som bor i Tyskland med sin mamma och lillebror. Så en dag ska Liesel och hennes bror få komma till en fosterfamilj, Liesel kan inte förstå varför. Älskar hennes mamma henne inte längre? På den hemska tågresan dit får hennes lillebror en sådan där plötslig hostattack igen, men det här är hans sista. Efter den minst lika plötsliga begravningen vid den närmsta hållplatsen tappar gravgrävarkillen en svart liten bok. Liesel böjer sig ner och tar den kvickt, så börjar historien om boktjuven och hennes otroliga liv. Men hur blir det i fosterhemmet? Och är verkligen hennes fosterföräldrar de hon tror att de är?
Antal sidor: 585 st. i pocketformat
Kommentarer: Boktjuven är en rent ut sagt underbar bok, den har härliga karaktärer och storyn är både välskriven och genomtänkt. Den kantas av stor lycka, vänskap och finurliga detljer, men också en hel del dramatiska och sorgsna saker också. Det måste finnas sorg för att man ska kunna se det vackra i det lilla ibland, men boken handlar också om ordens kraft att beröra. Man får följa Liesel ända från tågresan till slutet på alltihop. Slutet är dock väldigt sorgligt måste jag förvarna, men det gör bara att själva storyn blir vacker på något vis. Hela boken har sin egen stämning, särskilt när berättaren är en av de alla mörkaste berättare, Döden.
Grupp: Historisk, spänning, vänskap, dramatik och romantik.
Ålder: ca. 13+
Betyg: ♥♥♥♥♥
Boken är skriven av: Markus Zusak
Boktjuven

Amber_sweet

På resande fot, snart bokrecension och musik

Hej allihopa! :)

Ursäkta att det inte blev något inlägg av igår, var nämligen på resande fot! Inhandlade mest mat vi, men i stort sett var väl det intressantaste jag hittade en del tidningar och lite godis...

Jepp, förhoppningsvis blir det snart bokrecension på Boktjuven! En riktigt bra bok, ta er tid att läsa bokrecensionen när den väl kommer åtminstone. :)
Idag vet jag väl inte riktigt vad jag ska hitta på... Ta det lugnt i alla fall, var full gång hela lördagen. Eftersom jag helt enkelt inet har så mycket att berätta idag tänkte jag göra detta till ett musikinlägg: (har inte heller haft något sådant på länge!)

Ellie Goulding - Not Following You



Amber_sweet

Sjuk,randig tröja + basker och dålig uppdatering

Hej allihopa! :)

Jag mådde verkligen inte bra när jag vaknade i morse, var nätt och jämnt så jag fick lillasyrran att stiga upp innan jag var tvungen att lägga mig ner igen. Så ja, har suttit hemma hela dagen nu... :( Fick dock en hel del läst ur Boktjuven, blir kanske bokrecension på den snart!

Det är mycket möjligt att jag fick någon elak bobba igår kväll, var nämligen på mässa för de blivande sjuorna i skolan. Geografiläraren var snäll och lät alla i klassen få en chans att komma på mässan för att kunna visa upp våra arbeten vi gjort i geografin. Själv skulle jag ju givetvis stå med vår metro-modell, baskern jag sydde och den där randiga tröjan. Det var meningen att tjejen som varit med och forskat om Paris skulle varit med, men hon kom tyvärr aldrig... Fick i alla fall stå i korridoren och vinka dit de blivande sjuorna och deras föräldrar, men de hade också en del att visa upp i kemi-, fysik-, trä-, gympa- och slöjdsalen. Tyvärr makade jag mig inte dit före så när jag var och kikade på det hela senare efter det hela höll de redan på att plocka ner... :( Nå, kvällen var ganska lyckad ändå och vi hade ganska bra program enligt min mening. De bjöd på godis där inne också, några som forskat om massajer bjöd på fruktdrinkar, de som forskat om japan (och dessutom gick omkring i väldigt färgglada kläder och en massa hårspännen i håret...) bjöd på Geishachoklad, sist och slutligen bjöd de som forskat om indierna på något bröd med ost på. (minns inte vad det kallades, men det smakade som om de satt på en del pizzakrydda också.) Några killar som antagligen hjälpte till i fysiken cyklade omkring i korridoren lite grand med ett par eldrivna cyklar de gjort på fysiken också, så jo det var ganska stimmigt det hela. (skratt)

Förlåt att det varit så dålig uppdatering på senaste tiden, men har haft fullt upp med geografiprov bl.a. den senaste tiden! :s

Snow Drop, So-Na

Amber_sweet


RSS 2.0