Jobbig dag

Hej allihopa! :)

Usch, vilken jobbig dag jag har haft... Helt klart en virrdag med stort V!
Till att börja med försov jag mig en kvart och jag vaknade av att pappa väkte mig och sad att klockan redan var kvart över. Sedan gick allt som smort tills jag stod färdigt påklädd och så vidare och insåg att jag inte hade en aning om vart mina glasögon tagit vägen. Jag sprang omkring och letade, letade, letade och letade lite till... Tillslut hittade mamma dem, kattorna hade visst hävt ner dem från bordet de stått på. Men då hade jag redan hunnit missa bussen för ett tag sedan så pappa var tvungen att skjutsa mig.
Efter en stunds biltur kunde jag rusa in i skolan och skynda iväg till klassrummet. Jag skyndade in med ett väldigt nervöst: "Förlåt att jag är sen!!!" och alla klasskamrater tittade förvånat upp på mig. Klasslärarna avbröt sig, men frågade mig sedan om jag ville ha innebandy eller pyssel på "pyssel/innebandy-dagen". Klasslärarna flinade lite för sig själva när jag svarade att jag ville ha pyssel, nästan alla i klassen ville nämligen ha det. Efter klasstimmen lunkade jag iväg för att ha engelska, men vi hade ju geografi första lektionen så jag var tvungen att skynda via skåpet och byta bok!

Sedan efter geografin var det dags för svenska och när det ringde in och jag gick iväg till svenskan kom en i parallellklassen springande (det var en kille, om det säger er någonting) och knuffade undan alla som var i vägen. Tyvärr var jag i vägen och jag blev omkull knuffad. En tjej i den klassen undrade hur det gått och hjälpte mig upp och jag hasplade irriterat ur mig att nä, det hade nog inte gått något vidare.
På svenskan gjorde jag åtminstone klart kompediumet. Fick en del gjort, samma sak med hissan där efteråt.

Fjärde timmen skulle vi haft franska, men vi fick hål istället eftersom vår franskalärare var borta och det inte var någon som kunde vikariera! :)
På matten spelade vi sänka skepp med kordinationssystem. Sista lektionen hade vi engelska, hände dock inte så mycket...
Mina glasögon!

//Amber_sweet

Fynd

Hej allihopa! :)

Jag såg ganska många bekanta på marknaden! (kolla in mitt förra inlägg) Bl.a en av mina förra lärare, ena fysikläraren, en klasskompis, några sjuor, en del i parallellklassen, ett par nior och en massa andra bekanta också!
Jag och kompisen jag var med gick omkring en stund och kollade på en del stånd opch bestämde oss sedan för att ta en till runda för att köpa grejor. Jag inhandlade ett doftljus i julklapp till mormor (kanel- och vaniljdoft), två påsar kokosbollar från två olika stånd, en påse lakritsremmar (tror pappa köpte två påsar och man fick sex st. för fem euro) och en smällkaramell till lillasyrran.
Mina fynd på marknaden

//Amber_sweet

Lillajulmarknad

Hej allihopa! :)

Ska väl fara nu idag på lillajulmarknad med en kompis nu idag! Hoppas på att hitta något ätbart och kanske någon julklapp, jag vet inte riktigt. Var ett tag sedan jag var där senast... Tror bestämt att jagh inte var där förra året åtminstone! :s Men till er som kliar sig förbryllat i huvudet ska jag givetvis förklara mig:

Lillajulmarknaden hålls varje år vid Kastelholm här på Åland och marknaden är känd för att det brukar vara en massa lera och sådant där... Men i år har det ju kommit en massa snö så det där med leran kan man ju glömma. (skratt) Det brukar säljas en massa intressanta saker där som julgodis, garn, mjukisdjur och hemmagjorda grejor i textil. Ljus tror jag de brukar ha också... Men framför allt mycket hantverksgrejer.

Lillajulsmarknad

//Amber_sweet

Tråkig dag! D:

Hej allihopa! :)

Ja, dagen har varit allmänt tråkig... Till att börja med var ena kompisen i parallellklassen borta de tre första lektionerna och kom först en bit in på lunchrasten! Och min andra kompis, en klass över mig, var borta idag och kommer tillbaka först på tisdag! :( Dessutom satt de flesta i klassen och hetspluggade på finskaprovet... (har inte finska)

Jag har stått och väntat och väntat på bussen väldigt länge de senaste dagarna, det är nämligen ganska halt! Så jag hinner åka med senaste bussen istället för den jag brukar ta som nästan brukar vara först, tror jag... (skratt)
Jag kom gående till busshållsplatsen och så ser jag en buss komma körande, jag skyndar ut till busshållsplatsen och busschaffören ser mig och stannar... Hade verkligen tur där! :O
Sedan var det dags att ta sig till gympasalen och illa kvickt byta om för att sedan spela innebandy. Jag är väl ganska okej som back, men att skjuta mål går inte riktigt. :s

Sedan hade vi svenska och de visade sig att läsjournalen visst skulle ha varit in idag, men min svenskalärare är ganska snäll så hon sa att det var helt okej om jag fick klart den till måndag.
Sedan hade vi bild, precis som alla andra fredagar. Vi fortsatte med att rita av en ganska berömd kinsesisk tavla av en våg. Jag blev klar med bilden och började färglägga på en bonusuppgift vi fick. Vi pratade en del om en viss Banksy, en anonym graffitikonstnär som kommer från England ursprungligen. Han gör en massa graffiti på väggar här och var. Han är världsberömd nu och fortfarande helt anonym. På en natt lyckades han spreja en råtta, hans symbol, över ett trevåningshus utan någon märkte något alls! Här är en annan sak jag hittat av honom när jag på skoj googlade lite:


//Amber_sweet

Mangarecension: Kill me, Kiss me

Hej allihopa! :)

Som jag lovat så kommer här en mangarecension!

Mangarecension:

Namn:
Kill me, Kiss me
Handlar om: Tae har förälskat sig i modellen Kun och när hon får höra att på hennes kusin Jung-Woo går i samma skola som Kun blir hon överlycklig. Hon bestämmer sig för att byta plats med sin kusin i en vecka, de är nämligen identiskt lika och frågan är om han är mer feminin än vad hon är maskulin egentligen...  Nå, efter en massa övertalningar (och en del mutningar) går Jung-Woo med på att det kanske kan tänkas vara okej att gå i en flickskola en vecka och ha kjol på sig. Allt går som smort för Tae, alla tror ju att hon är Jung-Woo! Men plötsligt dras hon in i ett gängbråk... Kommer sedan verkligen allting att återgå till det normala efter den veckan?!
Antal böcker i serien: Fem st.
Kommentarer: Kill me, Kiss me är en rätt så bra manga med härliga karaktärer och trevlig humor. Dock måste jag klaga på att mangan byter huvudperson i tvåan... :s
Grupp: Humor, romantik och spänning
Ålder: ca. 12-13+
Betyg: ♥♥♥♥
Mangan är illustrerad av: Lee Young You
Kill me, Kiss me 1

//Amber_sweet


Ilningar och musik

Hej allihopa! :)

I tisdags var jag till tandläkaren och fick ett hål lagat, ska visst dit igen nästa tisdag... :( Nu har jag dessutom ilningar, det räckte alltså inte med hemsk tandvärk efteråt när bedövningen började släppa!

Nå, idag har jag mest varit hemma och städat och inte haft så mycket för mig... Läst lite i Brisingr... Nå, förhoppningsvis så kommer snart en mangarecension! Har nämligen för ett tag sedan läst en manga och inte kommit mig för att recensera den.

Tänkte göra det här till ett musikinlägg eftersom det inte fanns så mycket att berätta om för tillfället, dessutom var det ett tag sedan jag över huvud taget gjorde ett sådant inlägg! :)

Diana Vickers - The boy who murded love



//Amber_sweet

Plötsligt var det visst fredag

Hej allihopa! :)

Skolveckan har runnit iväg, samma sak med november! Det är ju december om någon vecka! :O
Jättemysko, verkligen.

Nå, idag inleddes dagen med att vi hade gymnastik de två första lektionerna, som vanligt. Vi skulle visst ha redskapsgymnastik och klasslärarna hade i måndags skojat om att  vi skulle hoppa omkring i tajts och baddräkt. Plötsligt kom klassens sångfågel, och elevrådsrepsentetans med för den delen, in i shorts med rosa tajts under och ett passande rosa linne till. (skratt)
Vi värmde upp med jägarboll, ganska jobbigt om ni frågar mig... Förklarar gärna om ni inte har någon aning om vad det är! Nå, sedan delades vi upp i två grupper. Ena började med att spela basket och den andra hoppade på trampolin. Jag blev i basketlaget och det gick väl så där, jag kan verkligen inte dribbla... Men passa går väl någorlunda. (skratt)
Sedan var det min grupps tur att hoppa på trampolinen. Jag är inte bra på att hoppa, men på något vis så lyckades jag göra det mesta ändå. Det enda som jag helt enkelt vägrade var att göra en kullerbytta, vanlig kullerbytta har jag verkligen inget emot, men på trampolin?! Huga! :(

Tredje lektionen hade vi svenska och vi höll på med ordklasser, igen. Man ska visst hålla på med något sådant en gång om året... Nå, helt emot det är jag faktiskt inte. Man hinner glömma en del efter ett år.
Till lunch var det tacosbuffe och jag klarade av att inte klådda på min blus, wow!

Nästa lektion var det dags för bild, jag lyckades även här hålla blusen fläckfri! (skratt)
Sista lektionen var det dags för geografi-förhör, var bara någon sak jag inte kom på... Irriterande! :mad:


//Amber_sweet



"Ja, ny dator!" och scouter

Hej allihopa! :)

Äntligen, äntligen, har vi fått hit en ny dator och fått igång den också! :D Så nu framöver så kommer väl bloggen förhoppningsvis bli mycket aktivare!

Så har man redan hunnit vara på flera scoutmöten medan datorn varit sönder... :s Nåja, förhoppningsvis ska vi väl få igång den förra också så vi har två!
Åter till det här med scout-grejen, vi har hunnit ha flera möten. Förra försökte vi få upp en liten brasa, dessvärre funkade det inte riktigt... Ledaren för uppdraget skulle absolut göra på sitt vis hela tiden och fast vi hade fått ett papper till vår hjälp. Nå, vi skulle visst få försöka få upp en brasa någon senare gång. Sista tiden av det mötet fick vi tid över så vi satt inomhus och värmde oss lite medan vi spelade kort.

Senaste gången gick vi bara igenom lite båtdelar och var inne hela tiden, så inte så spännande...
För övrigt håller jag för tillfället på med Brisingr, men också på samma gång Ondvinter. Så det kanske blir någon recension så småingom! (kolla igenom min "ska-läsas-lista" här!)

Ute är det snö, vilket inte riktigt är så uppskattat... Snö ska det komma i december, inte riktigt i november... :s
Sugar Sugar Rune, snö!

//Amber_sweet

Uj, uj...

Hej allihopa! :)

Det var verkligen länge sedan, men jag måste beklaga mig över att datorn är helt kaputt... Sitter just nu på laptopen, fast det är väl det bästa man kan ta till... Nå, förhoppningsvis ska vi väl snart få en ny dator!


//Amber_sweet

Bokrecension: Artemis Fowl

Hej allihopa! :)

Vi har fått höra att hemkunskaps-salen kanske ska bli klar till veckan efter nästa vecka, men går det verkligen att lita på? Vi trodde att renoveringen skulle bli klar till jul först... (skratt)
Nåja, här kommer en till bokrecension!

Bokrecension:

Namn: Artemis Fowl
Handlar om: Artemis Folw, tolv år, ett riktigt geni. Tyvärr ett kriminellt geni. Han har äntligen fått tag på den legendariska Boken, en mycket viktig bok för en massa magiska varelser. Med hjälp av den och sin goda vän Butler lyckas han översätta den och få reda på flera hemligheter om dem, han är nämligen på jakt efter pyssling-guld. Då bestämmer han sig för att kidnappa en pyssling, eller snarare vätte, och kräva lösensumma, men vet han verkligen vad han ger sig in på?!
Antal sidor: 250 st.
Kommentarer: Jag gillar den här boken, humorn är ganska bra och storyn är väl genomtänkt! Det finns många intressanta karaktärer och på vissa ställen är det verkligen spännande. :)
Grupp: Fantasy, humor och spänning.
Ålder: ca. 12+
Betyg: ♥♥♥½
Boken är skriven av: Eoin Colfer

Artemis Fowl

//Amber_sweet


RSS 2.0