Navigation, "chiefen" och reflexjackor

Hej allihopa! :)

Ursäkta att jag inte har bloggat något under veckan, ni är säkert väldigt nyfikna på min prao... Jag trodde ju jag att jag skulle kunna få ihop något inlägg sådär utan vidare om det hela nästan varje dag. Men gissa vem som somnade på soffan direkt efter att ha kommit hem på måndagen? Hm, jo jag var väldigt trött efter varje dag, dock hade jag extremt kul! Jag praoade på en större skärgårdsfärja och tillbringade dagarna med att bl.a. sitta uppe på bryggan och navigera, skala potatis nere i kabyssen (köket på fartyget alltså!), svansa efter diverse AT-matroser (de brukar styra för det mesta, men annars hänger de mycket på däck och så att säga "vinkar bilar".), hänga med en riktigt trevlig städerska där eller sitta nere i maskin med maskinmästaren.

Veckan var riktigt kul måste jag erkänna, har bl.a. lärt mig en massa intressanta uttryck som t.ex. mäss (matsal) och chiefen (maskinmästaren). Annars har jag uppskattat varje syssla jag gjort där också, det fanns liksom inget som jag tyckte att var extremt tråkigt eller liknande, vilket ju är ett stort plus.

Ja, sedan var det ju den där ljuvliga reflexjackan som jag fick låna den veckan! Snubbarna där skulle först ha mig att prova en "vanlig" jacka för dem, men den var ju alltför stor för mig. Så de skojade om att de var tvungna att leta efter en jacka i "smurf-storlek" åt mig... (skratt) Tillslut hittade de en åt mig som bara var någon storlek för stor, den var riktigt mysig när man stod ute på däck de lite kyligare dagarna. :)

De bytte dock besättning väldigt ofta, så jag tror bestämt att jag hann hänga med nästan alla som jobbar där... Men det var bara de i första vakten (de som jag hängde med under måndagen.) som jag faktiskt kan skryta med att jag kan allas namn på... (skratt)



//Amber_sweet


Övernattning, busstidtabeller och musik

Hej allihopa! :)

I fredags blev det inget inlägg, var nämligen så att direkt efter skolan for jag hem till en kompis jag lärt känna via scouterna. En till kompis från parallellklassen var med och vi hjälpte till att laga hemlagad pizza till middag, sedan satt vi och åt i deras lusthus. Det var lite kallt jo, men det var bara att ha fötterna på elementet under bordet och sätta en filt över axlarna så var det riktigt mysigt. Senare under kvällen spelade vi flera sällskapsspel (t.ex. Helt hysteriskt, Rita & gissa och Alias.) och åt hemlagad hallonglass. Vi konstaterade att klockan hann bli över tolv innan vi gick och lade oss... (skratt) Dessutom låg vi ju vakna efter det och snackade en hel del, men jag var duktig och lyckades somna redan vid två-tiden... (skratt)

Jag ser fram emot praon, men jag bekymrar mig lite över busstidtabellen, eftersom jag lär behöva vänta ganska länge på bussen innan jag får åka hem... Nå, i värsta fall får jag väl släpa med mig Sagan om de två tornen att läsa medan jag väntar på bussen. (skratt)

Har faktiskt inte så mycket mera att berätta, så tänkte göra ett musikinlägg av det här:



//Amber_sweet


Prov, prao och scoutmöte

Hej allihopa! :)

Vad skönt det är att ha veckans prov avklarade, tidigare dagar har det varit ett vimmel av pluggande, lektioner och rabblande av engelska och franska fraser. (två språkprov så pass nära varandra är inget vidare kan jag berätta.) Men nu är det äntligen klart och man kan pusta ut och luta sig tillbaka! :)

I övrigt har vi prao nästa vecka dessutom, ser verkligen fram emot det eftersom jag själv ska praoa på båt. Det ska bli både kul och spännande, men jag befarar lite över svenskauppgiften vi fått inför det hela. Om det bara hade varit att man lite kort skulle skriva om praon så skulle ju allting vara helt okej, men nu är det nämligen så att vi ska ta reda på en massa svar på olika frågor och fundera över en massa... I och för sig lär jag ju blogga en hel del angående det hela, så förhoppningsvis ska jag ju inte behöva föra allt för mycket anteckningar, men, men... Nå, det ordnar sig nog, jag gillar ju att skriva. :)

Igår var det faktiskt scoutmöte, båten har vi äntligen fått upp så min patrull höll på med att bära ur alla grejor ur båten. Det var en hel del springande mellan förråden och scouthuset, men sedan fick vi iallafall träna på att kasta livlina. Dessvärre började det regna efter ett tag och jag frös ganska mycket... (blir nog bestämt vinterjacka och vinterkängor som gäller framöver!)



//Amber_sweet


Bokrecension: När jag hör din röst

Hej allihopa! :)

Var nyligen till Stockholm, vi hade nämligen höstlov från torsdag till fredag den här veckan. (så kom ju helgen sedan, så det blev ett litet lov det hela :) ) Jag var bl.a. via min absoluta favoritbokhandel Sf-bokhandeln i Gamla Stan och inhandlade Nana och mangan Pigan Shirley. (den sistnämna har jag letat efter att tag, så det var ett riktigt fynd!) Annars hade jag oturen att bli förkyld just då och lite hosta dröjer sig kvar ännu...
Hade tänkt recensera När jag hör din röst nu, så jag får rensa lite ur min "Ska läsa-lista":

Bokrecension:

Namn:
När jag hör din röst
Handlar om: Äntligen ser det verkligen ut som om allting skall ordna sig för Bella. Allting verkar bara gå bra (om man bortser från att Edward fortfarande vägrar att förvandla henne till vampyr alltså...) och Bella är väldigt nöjd. Men så mitt i allt börjar Edward bete sig konstigt. Bella misstänker att han planerar att de skall flytta, hon vill ju inte att hennes pappa Charlie ska råka illa ut om det blir något "vampyrtrassel" igen. Dock visar det sig att Edward har helt andra planer i åtanke när han väl avslöjar dem. Tidigare handlade det om hur de skall klara av att vara tillsammans, nu handlar det mitt i allt om hur de skall klara av att vara utan den andre.
Antal sidor: 451 st. i inbundet format
Bokserien: När jag hör din röst är andra boken i Twiligt-serien. Första boken heter Om jag kunde drömma.
Kommentarer: På sätt och vis var den här boken nästan bättre än den första, men ändå inte. Första boken kändes mera välgenomtänkt. Det var väl i och för sig det mesta i den här boken med, men sedan vid slutet kändes det verkligen som om författaren ångrade sig och klistrade på något lyckligt sagoslut för att göra det enkelt för sig. Dessutom var jag så övertygad över att det faktiskt skulle fixa sig i den situationen Bella hamnade i.
Filmen vs. boken: Återigen vinner faktiskt boken, det var en hel del i filmen som var ganska skumt... (skratt) Bl.a. hur Edward dyker upp mitt i allt när Bella saknar honom, i boken så hör hon ju bara hans röst. En annan skum sak var de där onda vampyrerna, ledaren i det gänget beskrevs som gammal och vis i boken. Att han såg väldigt skör ut o.s.v., men i filmen kommer det mitt i allt en ung snubbe med stirriga ögon som skall föreställa honom. Jag och min äldre kompis skrattade hjärtligt åt hur han hade ögonbrynen höjda hela tiden. (skratt) Annars kändes filmen väldigt ihopklippt igen, vilket ju är lite synd.
Grupp: Dramatik, action, vänskap, romantik, humor och fantasy.
Ålder: ca. 13+
Betyg: ♥♥♥♥
Boken är skriven av: Stephenie Meyer



//Amber_sweet


Provperiod, gympadojjor och höst

Hej allihopa! :)

Ursäkta, verkligen, jag har varit extremt inaktiv med bloggandet i en alltför lång tid nu! Varken jag eller ni trogna läsare mår särskilt bra av det kan jag intyga. Själv måste jag få skriva av mig med jämna mellanrum, annars mår jag inte riktigt bra helt enkelt... Och som trogen läsare till andra bloggar vet jag med mig att det alltid är tråkigt när någon bloggare man gillar är inaktiv under en längre period. Själv har jag varit upptagen med prov och så var jag på Spejardagarna förra helgen. (evenemang som ordnades av scouterna då, flera kårer kom från fastlandet till Åland och sedan hade vi olika samarbetsövningar och sov i tält under natten där.)

Eh, det står ett par överflödiga gympadojjor i hallen och skräpar just nu. Var nämligen så att vi hade orientering förra veckan på gympan och jag hade glömt att ta med extraskor. Jag tänkte att det nog inte skulle göra så mycket, men sedan stod vi ju där i någon värre sumpmark och hade skorna fulla av vatten... Nå, min gympalärare är snäll och lät mig låna hem ett par gympadojjor så att jag inte behövde gå hem i blöta skor, men nu har de där gympadojjorna liksom blivit kvar... Nå, ska försöka få ordning på det här, förhoppningsvis skall de lyckas komma med till skolan imorgon.

Det märks verkligen att det börjar bli höst nu, med jämna mellanrum kommer några mörka moln och även de soligaste dagarna är det ganska kyligt ute. Dessutom faller löven duktigt till marken för tillfället, vi lyckade få löv i både maten och håret under Spejardagarna... (skratt)



// Amber_sweet


RSS 2.0