Kalender, calamari och lillajulmarknad

Hej allihopa! :)

Igår var jag borta hela dagen, befann mig nämligen i Stockholm eftersom mamma skulle leta efter nya glasögon. Dessvärre hittade vi inte några, men vi var och shoppade lite annat också. Vi bl.a. var en sväng via Sf-bokhandeln och jag inhandlade bl.a. en riktigt söt kalender med bilder från animen Kicki's expressbud i. Den är riktigt gullig och har dessutom många anteckningssidor, mycket praktisk! En del böcker inhandlade jag lite här och var dessutom, så snart lär det bli flera uppdateringar på boklistan.







Lunch åt vi på en fiskrestaurang på Hötorget. Varsin calamari var det som gällde. Friterade bläckfiskringar är oerhört gott! Dock var det mitt under lunchrusningen, men kön till kassan löpte på riktigt bra och det fanns tillräckligt med platser åt folk.



Annars har jag just kommit hem från lillajulmarknaden också, den hålls här på Åland en gång i året. Lördagen före lilla advent är det som gäller och på den säljs mycket olika saker. Mest hantverk och sådant, men även bakverk och hemkokad kola eller knäck är populärt. Dessvärre är evenemanget även känt för att man kan bli ganska lerig om fötterna när så många trampar på samma ställe hela dagen. Förra året var det ju dock så pass mycket snö, så det där med leran kunde man ju glömma, men det här året var det en del... (skratt) Själv inhandlade jag bara en smällkaramell och lillasyrran, var tänkt att jag skulle inhandla kokosbollar också, men hittade till min förfäran inte några alls! Alla de få stånd som sålde hade redan sålt alla sina kokosbollar tyvärr. (skratt)

Nå, en glad lillajul önskar jag alla läsare! :)

//Amber_sweet


Läsvecka och inga fler prov m.m.

Hej allihopa! :)

Imorse när jag vaknade konstaterade jag till mig förvåning att det regnade, men det slutade dock ganska tvärt, så när jag stack ut nosen för att kila till skolan hade det redan slutat. De mörka molnen hade dragit sin kos och skymtade långt borta på väg bort. Undrar jag när snön behagar komma...

Den här veckan är en riktigt trevlig vecka, det är nämligen läsvecka och under en lektion varje dag sitter alla i skolan och läser alltså. Själv läser jag boken Skämmerskans dotter och hittills är den ganska bra. :) Visst är det bra med läsvecka så att de som inte brukar läsa så mycket också får läsa en del de med, men för oss som vanligtvis läser mest hela tiden så känns det lite onödigt på något vis... Fast inte skulle jag vilja vara utan läsveckorna, för de är himla trevliga också! T.ex. fick vi två lästimmar på raken idag när vi hade svenska näst sista timmen och sedan lästimme sista timmen då vi skulle haft spanska. (skratt)

I helgen var vi förresten och shoppade, framförallt för att hitta nya glasögon åt mamma, men jag anskaffade mig även två nya pocketböcker som nog snart dyker upp på boklistan!

Annat som känns väldigt bra för tillfället är att veckans prov redan är avklarade och inte ett enda prov nästa vecka skymtar heller! Det är riktigt skönt just så här efter en ganska stressig provperiod. I övrigt blir det förläggning (man sover över i kårlokalen) med scouterna i helgen dessutom, så helgen ser jag helt klart fram emot! :)



//Amber_sweet


Bokrecension: Ljudet av ditt hjärta

Hej allihopa! :)

Det händer av någon anledning en massa för tillfället, bl.a. har vintern inte riktigt hunnit sätta igång ännu... Det är inte ens minusgrader och vid den här tiden förra året hade det redan börjat snöa för flera veckor sedan... Nåja, de ha faktiskt lovat snö redan nästa vecka, så vi får väl se hur det blir med det sedan. :)

I övrigt har jag faktiskt lyckats läsa ut Ljudet av ditt hjärta under kaoset av en massa prov, deadlines och allmänna händelser, så här kommer en ny bokrecension!

Bokrecension:

Namn:
Ljudet av ditt hjärta
Handlar om: Äntligen är Edward tillbaka, men nu är Bella tvungen att välja mellan sin älskade Edward och sin nyfunna vän Jacob som hon blivit mycket god vän med på senaste tiden. Men hur ska man få två ärkefienden att kunna samarbeta? Samtidigt skräms folk av de hemska rubrikerna i tidningarna nuförtiden, de skvallrar om en härjande mördare i Seattle, men är det bara vanligt folk som bekymrar sig över detta? Och vad gör man när plötsligt hela Forks verkar vara i fara?
Antal sidor: 530 st. i inbundet format
Bokserien: Ljudet av ditt hjärta är tredje boken i Twilight-serien. Första heter Om jag kunde drömma och andra När jag hör din röst.
Kommentarer: Ah, äntligen börjar jag nästan förstå hur folk kan tycka så mycket om den här serien! Det var först nu, enligt mig, som det faktiskt började hända saker. De två andra böckerna kändes ju riktigt stillsamma i jämförelse med tredje boken, nu händer det ständigt en massa saker! Men man överraskas fortfarande av en massa. Sedan blir jag lite frustrerad över Bella ibland, men det jämnade ut sig igen när hon umgicks med Jacob "utan tillåtelse"... (skratt) I övrigt kunde den gärna ha fått vara lite mera detaljerad, men, men...
Filmen vs. boken: Än en gång vann boken, filmen kändes väldigt hopklippt och som om någon snabbspolade storyn på vissa ställen. Det blev helt enkelt inte bra... Och dessa effekter som ska vara med i strider och liknande ser mest bara konstiga ut på film. I boken känns det trevligt t.ex. när vampyrerna springer i ultrafart, men när de gör det i filmen ser det bara fånigt ut... Visst fick man en sådan känsla i de tidigare filmerna, men den kändes mera understruket i tredje filmen. Sedan blev filmen så avskalad när man inte fick veta hur Bella tänkte, hon gjorde liksom bara det hon skulle göra utan att man fick veta några orsaker eller åsikter.
Grupp: Dramatik, action, vänskap, romantik, humor och fantasy.
Ålder: ca. 13-14+
Betyg: ♥♥♥♥½
Boken är skriven av: Stephenie Meyer


//Amber_sweet


RSS 2.0