Mycket för mig, böcker och bilder

Hej allihopa! :)

Ursäkta, nu har det varit dålig uppdatering här igen, men det beror på att jag har haft för mig så mycket. Först var det ju det här med midsommar (vi for till stugan då), sedan var jag till stan i måndags och träffade en kompis (usch, såg en hemskt fin klänning då, men köpte den inte eftersom jag befarade att den endast skulle ligga och skräpa i garderoben då...) och igår... Tja, då försökte jag läsa lite på Sagan om ringen, men det känns ganska meningslöst när man blir trött på den efter endast ett par sidor.

Ah, ja så köpte jag en del böcker när jag var i stan också! Bl.a. fjärde delen i mangaserien NANA, tänker recensera den serien när jag läst ut den. :)

Tänkte ta och visa lite bilder:

Snigel!

Snigel!

Solnedgång

Solnedgång.



Det var någon regnperiod här tidigare, tycker blad och blommor blir så fina när det regnar/regnat.





Ja, högvatten var det vid stranden och i gräsmattan fanns flera våta pölar.



Grodynglerna bara växer och växer, några har till och med redan blivit små söta grodor! Ska se om jag lyckas fånga någon på bild.

//Amber_sweet

Fullt upp, regn och segling

Hej allihopa! :)

Ursäkta att det varit så dålig uppdatering här nu igen! Det beror nämligen på att jag haft så mycket för mig. Bl.a. har det varit övernattningar, besök och en massa annat. En vän till mamma var här bl.a. för någon dag sedan. Hennes son var visst med i någon fotbollskupp som var här på Åland.

Det regnar här nu, vilket bara är bra enligt min åsikt. Visst, det är lite tråkigt sådär mitt vid midsommar, men det var hemskt mycket pollen igår så jag mådde inte alls bra. Det blev dock bättre när vi stack iväg på scoutmöte och seglade. (vi seglar nuförtiden på mötena) Jag tyckte det var jättekul, fick sitta vid rodret dessutom! :)

Har tyvärr inte så mycket att berätta just idag, Sagan om ringen går trögt kan jag berätta förresten, så jag tänkte göra detta till ett musikinlägg:

Nightwish - Over The Hills And Far Away

 

//Amber_sweet

Sagan om ringen, läsning och bilder

Hej allihopa! :)

Ugh, jag håller på att läsa Sagan om ringen just nu och den är väldigt slö vid vissa delar. Känns som om de ska sjunga hela tiden och den är alltför detaljerad om hur det ser ut när hoberna vandrar. Sedan känns språket väldigt gammaldags och är nästan i behov av att ha en ordlista bredvid ibland. Jag brukar vanligtvis gilla detaljerade beskrivningar och lite gamaldags språk i böcker, men det här känns väldigt överdrivet! Det är ju nästan mera detaljerade beskrivningar och sång än handling och så anser jag verkligen inte att det bör vara i en fantasybok. Mera om det hela när jag väl recenserar den, kanske är det helt enkelt början som är slö?

Hrm, nå samtdigt har jag lillasyrran att läsa också. Hon ska få fart på läsningen och för tillfället har jag henne att läsa Mumin-böckerna, hon verkar tycka om dem så det hela verkar gå bara bra.

Tänkte visa lite bilder som jag glömt visa, sedan vill jag nämna att jag ska bort i helgen på övernattning så det är möjligt att det inte blir något inlägg då... Men vi får se! :)

Grodyngel!
Grodynglen har fått ben nu förresten, går och tittar på dem nästan varje dag nuförtiden. (skratt)


Här i simmar grodynglena! (skratt)

Tusenskönor


Tusenskönorna blommar som bäst just nu.


Syrenerna blommade väldigt vackert, tyvärr försvann de ganska fort när det var så varmt... Jag fick ett par ganska trevliga bilder, ser ni förresten det underliga med denna bild som fick mig att ta med den här? ;)


Gjorde den här för ett tag sedan, men tyckte att jag gott kunde ta med den.

//Amber_sweet


DinoRun, lite allmänt och musik

Hej allihopa! :)

Uj, vad söt min dinosaurie ser ut nu! Vågar nästan inte klara nivåerna så att man får en ny, för den här är hemskt söt!

^^

Hrm, i övrigt händer det inte mycket här... Det regnade i morse när jag vaknade, behövdes lite regn nu när det har varit så varmt dessutom så det är bara positivt.
Om ni missat det så har jag förresten sommarlov nu, fick det i onsdags men har haft så mycket för mig att jag inte hunnit berätta något mera om det ännu tyvärr. Vi skulle nämligen sjösätta båten på scouterna samma dag som vi hade avslutning (som tur var så var den på morgonen, så hade ju då inga problem med att komma till mötet på kvällen), efter mötet sov två kompisar över hos mig och sedan i helgen for vi hem till en av dem och sov över.
Den här veckan blir det troligtvis också övernattning i helgen, men ska försöka börja blogga aktivt igen! :)


Eftersom det inte finns så mycket att berätta tänkte jag göra detta till ett musikinlägg:

Taylor Swift - Superman



//Amber_sweet

Bokrecension: Ögat över månskäran

Hej allihopa! :) 

Fy, vad det varit dålig uppdatering här! Jag ber så hemskt om ursäkt, har liksom känt mig lite allmänt uppslukad av DinoRun bl.a. Funderar till och med på att börja skriva om det spelet, det är hemskt kul. Har äntligen just klarat av den svåraste nivån vid namn Insane, finns i övrigt precis som i de flesta andra spel också nivåerna Easy, Medium och Hard. Nå, nog om det! Hade tänkt uppdatera med en bokrecension.

Bokrecension:

Namn:
Ögat över månskäran
Handlar om: På sin sextonårsdag försöker Gemma än en gång övertala sin mor att hon borde få åka till London. Till resten av släkten och societeten, hon är ju ingen liten flicka längre? Men hennes mor säger än en gång nej, de ska stanna i Indien fortsättningsvis enligt hennes åsikt. Plötsligt ger Gemmas mor henne sitt halsband, när Gemma gnäller som värst nästan. Gemma tar förvånat emot den, men sedan blir det värre bråk och då springer Gemma därifrån utan att tänka sig för. Plötsligt får Gemma en syn, en syn där hennes mor dör, för att inte bli fångatagen av ett mörkt skräckinjagande monster. För att övertala sig själv om att denna syn inte var sann, att hennes mor visst mår bra, så beger hon sig till där hon såg händelsen i synen. Tyvärr var synen sann och Gemma skickas till London, till släkten och till en internatskola. Visst har hon tagit sig till London, men hon ville det verkligen inte på det här sättet. Hur ska hon klara det hårda livet på internatskolan med alla jobbiga tjejer? Och varför verkar den där pojken ända från Indien förfölja henne?
Antal sidor: 417 st. i pocketformat
Bokserien: Ögat över månskäran är första delen i trilogin om Gemma Doyle.
Kommentarer: Ögat över månskäran är en vacker, men ändå skrämmande bok. Jag gillar verkligen 1800-talets England och ser det som en av mina favoritepoker, så det var kul att finna en bok som blandade historia med fantasy. Det finns många härliga karaktärer och boken är väl översatt. Jag hittar inte direkt några negativa saker med den, det är fin stämning i den och det går alltid en rak röd tråd genom hela berättelsen.
Grupp: Dramatik, fantasy, romantik, vänskap och lite skräck.
Ålder: ca. 13+
Betyg:
♥♥♥♥½
Boken är skriven av: Libba Bray

Ögat över månskäran

//Amber_sweet

RSS 2.0