Rockoff, Miss Li och regn

Hej allihopa! :)

I söndags var jag på Rockoff (ett evengemang som hålls här på Åland varje sommar. Det pågår i sisådär en vecka och flera artister/band kommer för att uppträda under kvällen. Varje kväll är det ungefär två till tre artister/band som uppträder.) med en kompis och lyssnade på Miss Li och Daniel Adams Ray. Miss Li tog jag en hel del bilder på, men tog faktiskt inte en enda på Daniel. (skratt) Dock var han bäst i slutet av sitt uppträdande anser jag, men då var jag alltför upptagen med att sjunga med och hoppa i takt med låten för att ens hinna börja fundera på att ta några kort. :) Miss Li var också ganska bra, men det blev inte riktigt lika mycket folk som det blev när Daniel spelade och tyvärr gav hon inte några autografer heller... Hrm, ni ska iallafall få se lite bilder på Miss Li och hennes band:

Miss Li

Publiken hälsade hon hjärtligt på.



I måndags öste regnet ner ritkigt ordentligt där ett tag, givetvis stack jag illa kvickt ut iförd regnjacka och gummistövlar. Paraplyet och mobilen fick komma med också! :)

Mitt paraply

Jag gillar mitt paraply, förutom det gulliga mönstret har den dessutom en sida med genomskinlig plast. :)









//Amber_sweet

Mangarecension: Snow Drop

Hej allihopa! :)

Har faktiskt äntligen lyckats läsa ut Snow Drop, även om den är ganska lång så är det helt klart värt det hela. För den mangan är riktigt bra. :)

Mangarecension:

Namn:
Snow Drop
Handlar om: Sjuttonåriga So-Na slutade tidigare högstadiet efter en dramatisk händelse och började med hemmaundervisning, men nu tvingar hennes pappa henne att börja gymnasiet. Som tur är har hon iallafall sin barndomskompis Ha-Da, även om han är lite bångstyrig ibland. Så hamnar hon bredvid en kille vid namn Hae-Gi i klassrummet. De börjar som fiender, de verkar inte kunna göra annat än bråka. Men har de egentligen mera gemensamt än de båda två anar?
Antal böcker i serien: 12 st.
Kommentarer: Snow Drop är en riktigt trevlig manga med härliga och starka karaktärer, mycket humor och så får man inte glömma de dramatiska vändningar som författaren lyckats riktigt bra med. Detta är en sådan story dock som innebär att ju mera man läser, desto mera förstår man. Allt är inte förklarat från början. Det hela blir tillslut en riktig Romeo och Julia-story.
Grupp: Shoujo, humor, vänskap, romantik och dramatik.
Ålder: ca. 14+
Betyg: ♥♥♥♥½
Mangan är illustrerad av: Shoi Kyung - Ah


Snow Drop

Mangan finns på svenska, men om du vill läsa den gratis på internet (dock på engelska) så finns den här! (obs att denna manga läses som "vanliga" serier, alltså från vänster till höger!)

//Amber_sweet

Bokrecension: Mycket mer än så

Hej allihopa! :)

När jag var till Paris köpte jag den här boken på Arlanda innan vi skulle fara (liksom för säkerhets skull om jag skulle hinna läsa ut de två andra böckerna jag hade med mig), den visade sig vara ganska bra så jag tar med den här som bokrecension!

Bokrecension:

Namn:
Mycket mer än så
Handlar om: Sjuttonåriga Auden bor ensam med sin mamma och är väldigt duktig i skolan. Hon har försökt få sin mammas uppmärksamhet på det viset, men det verkar aldrig lyckas och hennes mamma verkar vara mer förtjust i Audens storebror som är ute och reser i Europa. Dock misstänker hon att han snarare är där för sällskapslivet och att roa sig än att plugga, som hennes mamma givetvis går på eftersom hon vill tänka väl om sin son. Audens pappa har just gift sig och  tillsammans med sin nya fru fått en liten flicka vid namn Thisbe. Audens tror att hennes sommarlov ska vara fullt av pluggande och sömnlösa nätter som vanligt, men så tackar hon ja till ett erbjudande att få tillbringa sommaren hos sin pappa och hans nya familj. Efter den sommaren lär ingenting vara sig likt längre.
Antal sidor: 412 st. i pocketformat
Kommentarer: Jag hade väl egentligen tänkt mig något annat av den här boken, men det betyder dock inte att den behöver vara dålig. Den var lite trög i början, måste jag erkänna, men när man väl kommit igång och läsa igenom ett par kapitel så var man fast. Det finns flera härliga karaktärer bara man tar sig tid att ta åt sig av boken, för storyn är egentligen lite komplicerad fast den känns så enkel. Boken handlar mycket om att ge sig ut i världen och spräcka den där lilla rosa bubblan runt sig en gång för alla, men den handlar även mycket om vänskap och familj.
Grupp: Romantik, vänskap, familj, lite dramatik och humor.
Ålder: ca. 13+
Betyg: ♥♥♥½
Boken är skriven av: Sarah Dessen

Mycket mer än så

//Amber_sweet

Bokrecension: Mer än ögat ser

Hej allihopa! :)

Jag lånade den här boken av en äldre kompis till mig, vilket jag är glad att jag gjorde. Den är helt klart läsvärd och rekomenderar den till andra fantasydiggare! :)

Bokrecension:

Namn: 
Mer än ögat ser
Handlar om: Sjuttonåriga Aislinn har sett oknytt så länge hon kan minnas. Oknytt som alver, älvor och alla möjliga underliga figurer som rör sig längs gatorna och i parker och trädgårdar är vardagsmat för henne även om hon forftarande finner dem otäcka. Ingen annan ser dem och oknytten gör elaka saker mot folk utan att de har någon aning. Hennes mormor ser dem också och hennes mamma såg dem visst också. Hennes uppfostran har varit hård, för hon är tvungen att låtsas att hon inte ser oknytten. Hennes mormor har berättat att de gör otäcka saker med de som ser oknytten. Så börjar Aislinn märka att två av oknytten har börjat förfölja henne, dessvärre verkar en av dem intresserad av henne. Vad ska hon ta sig till? Inte kan hon väl inte berätta det för sin mormor? Hon skulle låsa in Aislinn och ordna hemmaundervisning i så fall, men kanske hennes gode vän Seth kan vara hjälpen i nöden?
Antal sidor: 342 st. i pocketformat
Bokserien: Mer än ögat ser är första boken i en trilogi utan namn. Vi kallar det hela Oknytts-serien för enkelhetens skull! :)
Kommentarer: Storyn i sig är unik och egentligen bra, det måste jag medge, men av någon anledning känns vissa delar lite konstiga och inte riktigt lika välskrivna. Dessutom är det tyvärr en del könsroller inblandat i storyn. Jag blir osäker på Aislinn ibland, för ena stunden verkar hon så hemskt rädd och försiktig gentemot oknytten och sedan mitt i allt gör hon väldigt dumdristiga saker...
Grupp: Skräck, fantasy, vänskap, dramatik och romantik.
Ålder: ca. 14+
Betyg: ♥♥♥½
Boken är skriven av: Melissa Marr

Mer än ögat ser

//Amber_sweet

Tillbaka från Paris, bortresta vänner och semesterbilder

Hej allihopa! :)

Bloggpausen var på grund av att vi var bortresta kan jag berätta. Vi for till Paris i sisådär en vecka och hyrde en fin lägenhet under den tiden. Den var på artonde våningen och jag är väldigt höjdrädd så jag var lite bekymrad över det hela först, men sedan visade det sig ju att det gick jättebra. Det var så pass högt upp att man inte blev höjdrädd och det bästa av allt var att man såg Eiffeltornet från balkongen.

Den här Parisresan var lite annorlundare än de andra, vi besökte nämligen en stad utanför Paris den här gången. Staden heter Le Mans och vi åkte dit speciellt för en väldigt vacker turistattraktion under natten. Ni förstår, under sommaren när solen gått ned så sätter de igång projektorer som lyser upp de gamla husen och byggnaderna där. Det visas rörliga bilder och det spelas upp mindre scener runt den hela äldre delen av staden. Man får gå runt och kolla på det och det är helt gratis. Det hela kallas La nuit des chimères. Monstrens natt betyder det ungefär.

För tillfället har vi packat upp det mesta och jag går omkring i en svart läderkjol jag köpte i Le Mans, jag tror inte vi har shoppat så här mycket tidigare... Jag lovar att visa bilder på kläderna lite senare! :)

För övrigt är de flesta av mina vänner bortresta just nu, så det blir ingen övernattning den här helgen. Hrm, tänkte iallafall visa lite bilder jag tog i både Paris och Le Mans:

Utsikt från balkongen

Solnedgång

Parad på franska nationaldagen

Parad

Lovar att ladda upp flera bilder senare! :)

//Amber_sweet

Bloggpaus

Hej allihopa! :)

Tyvärr måste jag ta en mindre bloggpaus nu, men jag lovar att jag ska uppdatera lite oftare och att det lär komma en massa spännande och intressanta bokrecensioner när pausen väl är över. Hoppas ni har det trevligt tills vidare, vi ses snart! :)  

Mugi

//Amber_sweet

Övernattning, Dino Run och musik

Hej allihopa! :)

Nu under torsdag till fredag sticker jag och sover över hos en kompis, bara så att ni vet. :) Iallafall tror jag vi ska gå och kika där den där scouthajken som hålls senare i sommar skall vara. Annars ska vi kolla på film som vanligt. Den här gången blir det nog Enchanted som gäller. (det visade sig nämligen att min ena kompis inte hade sett den, så vi tyckte att vi gott kunde kolla på den.)

Film!

Den handlar då om en flicka, vars namn jag tyvärr glömt, som lever i en sådan där tecknad sagovärld. Hon coh prinsen förälskar sig i varandra och ska gifta sig, men det vill prinsens elaka styvmor förhindra, eftersom hon vill ha tronen och kungadömet för sig själv. Då skickar hon, häxa som hon är, iväg flickan till verkligheten "där det inte exsisterar några lyckliga slut". Flickan kommer upp ur en kloak på New Yorks gator och känner sig därför en aningen förvirrad. Men kommer prinsen att lyckas hitta henne förrän styvvmodern tar kål på henne? Eller existerar det faktiskt en annan utväg? Rekommenderar den starkt, det är riktigt gullig! (skratt)

Iallafall har jag suttit och spelat Dino Run en hel del idag, tänkte börja om från början eftersom jag tyckte det var lite tråkigt att bara sitta och spela om banor som man för länge sedan klarat. Dock störde jag mig en del på att min dinosaurie sprang så långsamt nu i början när jag inte lyckats uppdatera dess snabbhet ännu... (skratt)

Jag har dock inte så mycket att berätta den här gången så tänkte ta och göra det här till ett musikinlägg (ursäkta för övrigt att det varit så många sådana senaste tiden!) :

Ellie Goulding - Guns & Horses



//Amber_sweet

Födelsedagsbarn, kräftskiva och grodprins

Hej allihopa! :)

Först av allt vill jag gratta Blunk som fyllde år i söndags! :D

Grattis!

Sedan vill jag nämna att jag var på kräftskiva till stugan i helgen och sov över där. Jag hade med mig två kompisar dessutom så det hela var bara trevligt. :) Bl.a. spelade vi badminton, vi hade nämligen tagit med oss nät och det hemifrån.

Inget nytt att rapportera om Sagan om ringen dock, den är fortfarande slö... Men jag kan trösta er som väntar på bokrecension med att:

1. Det är mindre än hälften kvar av boken kvar nu!
2. Det kommer att komma en massa mer lättlästa böcker sedan, så det lär komma en hel del bokrecensioner efter varandra när Sagan om ringen väl är utläst.

Ja, minns ni att jag lovade att försöka få någon bild på någon av grodorna? Jag lyckades till och med få upp en i handen, så ska givetvis visa den (de är oerhört söta enligt min åsikt) :

Gordprins!

Ja, prins Daniel i egen hög person. Dock ansåg jag att han nog var lite för ung för mig, så någon kyss blev inte av. (skratt)

//Amber_sweet

RSS 2.0