Friluftsdag

Hej allihopa! :)

För någon vecka sedan fick vi bestämma oss vad vi ville göra på friluftsdagen. Jag valde att promenera vid Norrhavet, Norrhavet lät intressant ansåg jag.
Så idag packade jag en liten ryggsäck med vattenflaska, två mackor och en extra tröja innan jag stack iväg till busshållspaltsen. Vi hade nämligen friluftsdag!

De två kompisarna som var borta igår var borta idag med och de hade också valt att promenera däromkring så de missade en massa! :(
Efter ett tag kom taxibilarna vi skulle åka med och jag hade hoppats på att få åka med min kompis som också var med i samma grupp, men jag fick åka med någon som gått i samma skola som mig, men som jag inte kännde särskilt bra. Taxibilen hämtade också upp några som bodde på vägen dit.

När vi väl var framme stannade vi på en grusväg och vi fick gå en bit. Sedan kom vi fram till en liten stuga där vi pausade. Efter att gått i skogen ett tag i började det bli bergigt och vi delade lite mera på oss i gruppen. En gång måste vi stiga över en myrstack eftersom vi klättrade ner för ett berg och det inte fanns någon annan väg... D: (ogillar myror) Snart började det bli mer i den här stilen, går helt enkelt inte att förklara det vettigt i bara text! :) Så vi klättrade hit och dit på de där klipporna, ganska kul! Men ibland blev det lite krångligt och man måste hoppa ibland. (jag är inte bra på att hoppa längre bitar)

Efter ett tag stötte vi på den andra guppen som gick samma sträcka fast åt andra hållet. Vi åt ganska samtidigt och fick höra vad de andra haft för sig, det hade visst gått ganska bra för dem. De varnade om en död säl som låg längre ner en bit bakom klipporna eftersom en i deras grupp varit nära att gå på den... :S
Jag hittade en fin sten i närheten där vi pausat och ätit. Den var svart och konstigt len. (svårt att förklara, men den var i vilket fall som helst konstigt len för att vara en sten)

Vi klättrade lite mera och jag snubblade omkull! Jag slog mig inte särskilt illa och jag föll inte ner någonstans som tur var. (såg läskigt stora och djupa sprickor lite här och mellan olika bergdelar var när vi klättrade... :S )
Efter ett tag kom vi till ett ställe där man måste hoppa en bit för att komma ner. Det var inget vidare att landa på andra sidan och det var för långt ner när att försöka ta sig ner via där man måste hoppa över. En av lärarna som var med min grupp var snäll och gick över till andra sidan för att hjälpa oss andra över.

När vi gått en bit hade vissa visst tänkt sig bada, det blåste ganska mycket och det var ganska kallt så jag förstod mig verkligen inte på dem. Nå, de hoppade i och jag och min kompis satt och kollade efter intressanta stenar. Min kompis hittade några ganska coola och jag hittade en som såg ut som en halv (och lite till) kakbit. (skratt)

När vi kom fram sjönk de flesta ner på marken för att vila och halade upp sin vattenflaska. När vi suttit där en stund kom en av taxibilarna. Nu fick jag faktiskt åka i samma taxi som min kompis, men då var båda så trötta så ingen orkade prata... (skratt)

//Amber_sweet


Kommentarer
Postat av: Romana

Söt blogg du har! :)

2010-09-01 @ 20:04:39
URL: http://romanaarnoldsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0