Bokrecension: Så länge vi båda andas

Hej allihopa! :)
 
Det har varit lite fullt upp den senaste tiden, men jag har iallafall hunnit läsa ut sista delen i Twilight-serien! ;)
 
Bokrecension:
 
Namn: Så länge vi båda andas
Handlar om: Äntligen är det dags för bröllop och även om Bella är nervös inför det hela är hon väldigt lycklig. Äntligen ska Edward bli hennes och äntligen ska hon få sitt lyckliga sagoslut. Dock bekymrar hon sig för Jacob som varit försvunnen ett tag och hon vet mycket väl att det är på grund av henne. Så väl efter bröllopet beger sig de till bröllopssemestern med den hemliga destinationen, men väl där ändras plötsligt allting dramatiskt efter några dagar... Någonting som kommer vända upp och ned på allas tillvaro.
Antal sidor: 556 st. i pocketformat
Bokserien: Så länge vi båda andas är den fjärde och sista boken i Twilight-serien, första heter Om jag kunde drömma, andra När jag hör din röst och tredje Ljudet av ditt hjärta.
Kommentarer: Tidigare kändes det som om serien bara blev bättre vartefter man läste flera böcker, men den här gången måste jag nog påstå att den föregående boken var bättre. Dessutom tycker jag att det författaren skulle ha tagit ut svängarna i sista boken, det är ju då det ska vara nästan som bäst och "la grande finale" ska ju vara väldigt dramatisk så att slutet känns som en riktig lättnad... Men den var nog lite för slö för att kunna leva upp till de förväntningarna, tyvärr. Dock är ju boken ändå läsvärd, det är den. Så här i efterhand måste jag väl konstatera att serien var ganska bra, men den lär inte klassas till en av mina favoriter.
Grupp: Dramatik, action, vänskap, romantik, humor och fantasy.
Ålder: ca. 13-14+
Betyg: ♥♥♥♥
Boken är skriven av: Stephenie Meyer
 
//Amber_sweet
 

Gustav Vasa-dags bilder

Hej allihopa! :)
 
Igår trotsade jag och några kompisar regnet och begav oss till KastelholmGustav Vasa-dag för att titta på marknaden, diverse gyckelspel och teater och tornerspel till häst då givetvis. Men vädret blev bättre snart, så man behövde turligt nog inte gå med paraply något mycket. (skratt) Tänkte visa lite bilder från tornerspelet nu! ;)
 
 
 
 
 
 
//Amber_sweet
 

Sommarbilder

Hej allihopa! :)
 
Tänkte visa lite bilder från tidigare i veckan nu! :)
 
 
 
 
//Amber_sweet

Bokrecension: Längtans rike

Hej allihopa! :)

 

Har nu läst ut sista delen i trilogin om Gemma Doyle, rekommenderar den starkt!

 

Bokrecension:

 

Namn: Längtans rike

Handlar om: Gemma vet inte riktigt vad hon ska ta sig till. Hennes magiska förmågor verkar vara som bortblåsta, så hon kan inte ta sig och sina vänner till rikena längre. Tänk om hon aldrig får tillbaka dem?! Samtidigt saknar hon Katrik, han syns inte till längre bland zigenarna kring skolan. Under tiden verkar det som om de ska bygga upp den Östra flygeln igen, den som brann ned, men till vilken nytta egentligen? Men så fort som bygget påbörjas så börjar det hända underliga saker... Det är upploppet till en kedjereaktion av väldigt hemlighetsfulla och sällsamma händelser och snart är Gemma någonting på spåren, men varken skolan eller hennes eget liv lär aldrig riktigt bli sig lik igen...

Antal sidor: 796 st.
Bokserien: Längtans rike är sista delen i trilogin om Gemma Doyle, första heter Ögat över månskäran och andra Upprorsänglar.

Kommentarer: Den här trilogin är otrolig, är helt klart en av mina absoluta favoriter. Den är väldigt vackert uppbyggd på både fantasy och historia, vilket är en riktigt trevlig blandning! Samtidigt handlar den om väldigt djupa saker, som t.ex. att man är tvungen att fortsätta för framtiden, för man kan inte gå tillbaka till sitt förflutna. Just tredje boken måste jag erkänna att kanske inte var bland den bästa av dem, men den håller nog fortfarande måttet, helt klart.

Grupp: Dramatik, fantasy, romantik, vänskap, historisk, humor och spänning.

Ålder: ca. 13+

Betyg: ♥♥♥♥

 
//Amber_sweet

Virrande, söta sniglar och kokosbollar

Hej allihopa! :)
 
Igår virrade jag en del på extraknäckandet jo... Var jag inte nära att tappa saker så höll jag liksom på att snubbla på det hala köksgolvet. (skratt) Fast det var ju kul ändå, som vanligt. Tyvärr vet jag inte riktigt när de behöver mig igen, men de skulle höra av sig sade de.
 
När jag väl kom hem efter jobbet åt jag lite snabbt mellanmål och fixade sedan iordning allting inför övernattningen. När mina kompisar kom satt vi på mitt rum och pratade tills det började bli middagstid då vi stekte plättar (efter att vi varit en snabb sväng via närmaste butik för inhandling av grädde och choklad!) åt oss och lillasyrran. Vid sjutiden kollade vi på animen Legender från Övärlden. (den är ganska bra, rekommenderar den åt andra anime-intresserade!) Senare på kvällen var vi ute en sväng på promenad/körrunda då vi träffade på ett par riktigt söta sniglar, kunde inte låta bli att ta foto på dem! :D
 
 
När vi kom hem igen tittade vi på en gammal Bond-film som gick på tv till ganska sent. (vi skrattade hjärtligt åt bl.a. en biljakt där de rundade exakt samma kurva säkert tre gånger) Efteråt var vi uppe till ännu senare och pratade. ;)
 
När vi steg upp kring tio åt vi brunch och satt sedan och pratade ett slag igen. Tyvärr var ena kompisen tvungen att åka lite tidigare, men den andra stannade kvar några timmar till som vi fördrev med att diskuterade bl.a. kattor och böcker, spela på datorn lite och baka oss kokosbollar till mellanmål. (skratt)
 
//Amber_sweet
 

RSS 2.0