"Baka baka liten kaka..."

Hej allihopa! :)

I morse när jag vaknade frös jag och ville bara krypa under täcket, det finns även nackdelar med att ha ett tjockt täcke och sedan lägga en lurvig filt över... Nå, jag makade mig upp och stängde av alarmet på lillasyrrans mobil, ja kan ju inte använda min nu när den är trasig... Vi har beställt en ny, men de var visst osäkra på hur de skulle skicka den till Åland så den är lite försenad. Ljuvliga skattegräns!
I alla fall, väl i skolan inleddes dagen precis som alla andra måndagar med klasstimme. Klasslärarna berättade att vi skulle försöka ha friluftsdag på fredag, det blev ju inte av när de plötsligt blev så varmt mitt i allt förra gången.

På hemkunskapen delades vi upp två och två för att sedan få göra mockarutor. Jag och en tjej i min klass började lite trögt, men tyckte det gick rätt bra när vi väl kom igång. Så skojade hon med "Baka baka liten kaka". Eftersom jag kollade på Cartoon Network som liten kunde jag ju ramsan (Cartoon Network = Barnkanal med en massa teckande barnserier, framför allt från Amerika då. Baka baka liten kaka är ganska amerikanskt, om jag minns rätt så brukade det för det mesta vara ett par feminina tjejer eller liknande ha det som klappramsa) och var bara tvungen att dra den när det visade sig att hon inte kunde den. I vilket fall som helst blev mockarutorna jättegoda, måste göra om det någon gång! :)

Senare hade jag franska, satt och kraxade en del på den. Nå, fick i alla fall fram det jag skulle, men franskaläraren var snäll och lät mig inte prata med än nödvändigt... Uppfattade jag det som i alla fall! :o
På matten var jag också kraxig, men då sitter man ju mer och räknar än att prata som tur är, så det var väl direkt inget mera än så.
Urk, blev något irriterad när vi blev väldigt sent släppta från sista timmen av engelskaläraren. Hon släpper oss alltid väldigt sent och man hinner nätt och jämnt med bussen, är sällan att man hinner med något annat före. (tung suck) Annars tycker jag dock att hon är ganska okej, bara för att en lärare släpper en lite väl sent än nödvändigt betyder det ju inte att den är jättedålig.

Bokrecension: Trollvinter

Hej allihopa! :)

Så mitt i allt har jag läst ut en till bok, inte många böcker kvar i Mumin-serien...

Bokrecension:

Namn:
Trollvinter
Handlar om: Det är vinter, muminfamiljen ligger i vinteride precis som alla andra år. Plötsligt vaknar mumintrollet, han försöker förgäves somna om, men det går inte. Han är så illa tvungen att vara vaken och ge sig ut i vintern, det första mumintroll som någonsin gör det. Till en början känns vinter kallt och hemskt, stackars mumin saknar den varma våren och önskar att all hemsk kall snö kunde försvinna. Så träffar han Too-ticki och varje dag som går utlöses fler och fler märkliga händelser, kanske är vinter mer än bara kyla och iskall våt snö ändå?
Antal sidor: 130 st.
Bokserien: Trollvinter är den femte boken i Mumin-serien. Första heter Kometen kommer (om man bortser från Småtrollen och den stora översvämningen alltså), andra Trollkarlens hatt, tredje Muminpappans memoarer och fjärde Farlig midsommar.
Kommentarer: Trollvinter är en ganska mysig bok och dessutom är den ganska härlig att sitta och läsa så här på vintern. Lättare att leva sig in liksom... Nå, många trevliga karaktärer presenteras som vanligt och givetvis en hel del märkliga figurer! T.ex. den som visar sig bo under diskbänken.... Tyvärr tycker jag mig minnas att den var bättre, läser ju om den här serien just nu. Läst dem... Sommaren före sjuan tror jag det var bestämt? Men i vilket fall som helst så levde den tyvärr inte upp till mina förväntningar. :( Dock är ju boken helt klart läsvärd!
Grupp: En underlig blandning av fantasy och humor.
Ålder: ca. 9+
Betyg: ♥♥♥½
Boken är skriven av: Tove Jansson
Trollvinter

//Amber_sweet


Övernattning och Paradise Oscar

Hej allihopa! :)

Huga, redan skola i morgon ju! Först tyckte jag sportlovet var jättelångt, men nu känns det jättekort... Hm, brukar vara så av någon underlig anledning...  I vilket fall som helst var övernattningen ganska lyckad. Melodifestivalen hade väl inte direkt några särskilt bra låtar, om jag ska vara ärlig... Tycker det är lite överdrivet med att ha en massa istället för bara en som de flesta andra länderna? Ja, så tror jag att jag somnade först runt halv tolv tiden, hade lite svårt att somna... Så var det ganska kallt i det där gästrummet, fast jag dragit en filt över sovsäcken. :s

Sedan väl på morgonen satt vi lite slött och tuggade på varsin smörgås. Senare visade min ena kompis Finlands bidrag till Eurovision, vi hade diskuterat det bl.a. föregående dag. Jag hade inte hört den så hon tyckte vi absolut skulle lyssna på den. När vi ändå var vid YouTube så tyckte jag vi skulle lyssna på t.A.T.u -All The Things She Said och Katy Perry - E.T... Är det bara vi som tycker de låtarna liknar lite grand på varandra?


//Amber_sweet

Packning, övernattning och musik

Hej allihopa! :)

Jepp, det mesta är nerpackat... Ja, förutom sovsäck, mp3:n, och borstarna... Eh, kanske någonting till. :s Nå, längtar i alla fall och förhoppningsvis blir det något gott att tugga på också! (skratt)
Har verkligen inte mycket mera att säga, förutom att mamma och lillasyrran försöker att få mig i konkurs då. (monopol, kolla föregående inlägg tack!) Fast vi tog en matlagnings-paus nu... Middag, vet ni.
Eftersom det här inte blev så längte tänkte jag att jag skulle göra ett musikinlägg av det!

t.A.T.u - All The Things She Said

//Amber_sweet

Övernattning, Let's dance och monopol

Hej allihopa! :)

Ska och sova över hos en kompis ikväll, med en annan kompis... Det är visst redan planerat att vi absolut kolla på melodifestivalen, vilket jag är måttligt road över. Tycker den svenska inte brukar ha särskilt bra låtar och det är mycket intressantare att titta på den stora absoluta finalen med hela Europa i. Så är det ju liksom de bästa låtarna som röstats fram av länderna, det borde ju vara för det mesta ganska bra låtar då, eller hur? Nå, jag lär ju överleva och nog kan jag ge med mig för deras skull... (skratt)

Såg ni på Let's dance igår då? Tyckte det var bra att Alexandra åkte, dessutom var hon ju skadad så det var väl bara besvärligt för henne egentligen. Hon har nog tyvärr redan haft sin glanstid, men duktig, det var hon. För övrigt måste jag kommentera att Jessicas klänning var jättefin, Alexandras gröna också! (skratt) Fast i och för sig var det väldigt många fina klänningar igår kväll och Alexander var ju jättegullig i sjömanskostym! :)
Ja, vi satt och spelade monopol nu igen och jag lyckades sätta de andra i konkurs igen. Inte blev det heller som tur var så många fängelsebesök den här gången heller. Mamma och lillasyrran har bestämt sig för att de tar hand om banken nästa gång, de misstänker nämligen att jag nallar ur den med jämna mellanrum. Vilket jag verkligen inte gör, men de får väl se nästa gång det blir dags igen! ;)
Chobits

//Amber_sweet

Monopol, bokrea och paint

Hej allihopa! :)

Igår kväll satt jag med lillasyrran och mamma och spelade monopol. Var åratal sedan jag spelat det, så mindes inte direkt spelreglerna... Först var det lite krångligt, men efter ett tag var det ganska enkelt när man väl kommit igång. Till att börja med åkte jag i fängelse tre gånger på raken, lyckades hamna på "gå-i-fängelse-rutan" hela tiden. Vi skojade att det inte direkt var någon bra reklam för banken eftersom det var jag som satt med den. (skratt) Fast sedan sist och slutligen satte jag de andra i konkurs när jag lyckades bygga en hel del hus och hotell på mina gator.

Nu idag var det tänkt att vi skulle fara via Sverige igen på bokrea, men vi stack istället via stan och använde presentkorten vi fick i julklapp, jag använde mitt i alla fall då. Lillasyrran hittade inget intressant så hon använde det inte. Tyvärr hade de inte rea på några mangaböcker och den enstaka som jag lite intresserat sneglade på var ganska dyr... (suck) Nå, men de som jag har inhandlat kommer troligtvis snart på boklistan, så det är väl bara att hålla utikik! :)

Satt och hade tråkigt igår, tänkte se vad jag kunde åtstadskomma på paint och blev rätt så nöjd med resultatet:


//Amber_sweet

Vad är du för anime/mangafigur?

Fråga 1. Vad är ditt favorituttryck?
a.
Chiii?
b. Sparka ned.
c. Är du dum eller?
d. Vi ska göra dig en stor tjänst, mjau!
e. Ah, jag hittar nya intressanta uttryck hela tiden! :D
f. Jag är hungrig! / Gääääsp...

Fråga 2. Vad har du helst för dig om dagarna? (om du får välja alltså)
a.
Vet inte, vara med min ägare?
b. Äter choklad, är med kompisar, trollar eller fångar hjärtan.
c. Typ... Är med kompisar? :s Vet inte riktigt...
d. Spenderar så mycket tid jag kan med min pojkvän eller extraknäcker på café tillsammans med gänget! :)
e. Hittar på nya saker och utforskar kvarteret. Gör den tråkiga vardagen till ett äventyr och lever i nuet.
f. Spelar gitarr, äter sötsaker och hänger med gänget! 

Fråga 3. Om jag går och kikar i din drömgarderob, vad har du då där?
a.
Chii, jag bryr mig inte så mycket om vad jag ska ha på mig... :o
b. Snygga korta kjolar, leggings med coola mönster, ett knippe maffiga kängor med lite klack, randiga knäsockor, en del tunikor och eleganta klänningar för finare tillställningar... Ja, så får vi inte glömma min mantel och spetsiga hatt!
c. Ganska mycket svart... Men också lite rosa, svart och jeans för att mildra lite och inte bli för tjatigt.
d. Framför allt söta kläder, tunikor med lite spets och gärna kjolar eller shorts. Gillar rosa också!
e. Jag gillar enkla saker, t-shirts och jeansshorts går jättebra. Dock bär jag även väldigt gärna klänningar!
f. Jag bara älskar strumpbyxor till kjol, ja och så lunkar jag omkring i pyjamas ganska mycket... Hrm, men t-shirts och mjukisbyxor är också något som skulle vara där!

4. Vad är ditt favoritdjur? (bland de som finns med alltså)
a.
Djur? Chii?
b. Hmm... Groda och spindel!
c. Ehm, hund kanske? Fast kattor är också ganska trevliga.
d. Katt, helt klart!
e. Jag gillar nog alla djur... Fast tropiska djur är ganska spännande. :)
f. Sköldpadda! Jamen, söta djur gillar jag i alla fall...

5. Hur har du helst ditt hår?
a.
Löst, alltid.
b. Heh, sätter upp det hela tiden eller sätter det i flätor m.m. så kan inte uttala mig om det... (skratt)
c. Sätter upp ett par tofsar och har kanske i något spänne, men inte direkt så komplicerat i alla fall.
d. Har det i två tofsar på sidorna, i alla till vardags.
e. Har det i flera tofsar, alltid, mycket enklare att sköta!
f. Äh, jag sätter bara i något hårspänne så är det bra! (skratt)

6. Beskriv dig själv med tre ord!
a.
Eh, ah, Chiii?
b. Bestämd, kaxig och glad.
c. Blyg, omtänksam och missförstådd.
d. Snäll, vänlig och social.
e. Nyfiken, trevlig och påhittig.
f. Orealistisk, drömmande och glad.

7. Hur ser ditt drömrum ut?
a.
Bara det finns någonting att sova på är jag nöjd, ja och tak över huvudet då.
b. Åh, en stor säng med en massa kuddar och ett mjukt duntäcke. Så vill jag gärna ha ett tillhörande badrum... (drömmer mig bort)
c. Ganska stor säng, rätt enkelt rum egentligen med skrivbord och garderob... En balkong skulle vara trevligt också.
d. Bara jag trivs i rummet, det finns ett skrivbord, en garderob, en säng, kanske ett fönster och trevlig tapet så är jag jättenöjd! :)
e. Ah, jag vill inreda det själv! Skulle ha en massa kul grejor där... Men framför allt någonting att sova på!
f. Ett ganska ombonat rum för mig och min gitarr, säng och skrivbord... Ja, den vanliga visan. :)

Flest a:n
Du är mest lik Chii i Chobits!
Chii är egentligen en ganska obeskrivlig person, allting snurrar liksom kring hennes ägare Hideki. Fast hon bara är en dator så kan man klart och tydligt ändå se hennes personlighet och hon är en ganska drömmande och enkel person. Hon ler sött och får folk i sin omgivning glada.


Flest b:n
Du är mest lik Chocolate i Sugar Sugar Rune!
Chocolate vet för det mesta vad hon vill och det försöker hon också få fram. Hennes vilja är mycket viktig, men hon har ett gott hjärta. Hon skulle aldrig vilja såra någon eller förstöra för en person. Chocolate är omtyckt av många och får med hjälp av sin karismatiska begåvning ofta många nya vänner vart hon än beger sig.
Sugar Sugar Rune

Flest c:n
Du är mest lik Amuto i Shugo Chara!
Amuto är egentligen en ganska blyg tjej, men folk har ändå uppfattat henne som cool och välmedveten. Amuto ogillar verkligen detta eftersom hon är en ganska söt och blyg tjej som sagt. Ändå är Amuto en stark person när det kommer till kritan, hon kan gå igenom mycket bara hon vill och har någon att luta sig emot i de svåraste stunderna.


Flest d:n
Du är mest lik Ichigo i Tokyo Mew Mew!
Ichigo är en glad och framåt tjej som för det mesta vet vad hon vill. Hon kan ibland dock vara ganska osäker av sig, men många finner henne väldigt trevlig och snäll ändå. Hon har vänner, men är kanske ändå inte den populäraste i skolan. Hon är egentligen en ledarfigur, men på samma gång lite klumpig och tankspridd.
Tokyo Mew Mew

Flest e:n
Du är mest lik Yotsuba i Yotsuba&!
Yotsuba är för det mesta väldigt glad av sig och väldigt nyfiken. Hon låter varje dag bli ett äventyr med sig själv som hjältinnan. Hon är ganska omtyckt och folk tycker hon är en ganska söt, men ibland lite underlig flicka. Idéerna sprudlar och fantasin sätts hela tiden på prov.


Flest f
Du är mest lik Yui i K-On!
Yui är ständigt hungrig och älskar sötsaker. Antingen är hon väldigt pigg och full av energi eller så är hon så trött så hon nästan håller på att falla omkull. Hon håller sin "Gitah" kär och ibland går det framför läxor... Skolan är helt enkelt inte någon av hennes starkaste saker. Men bara hon vill och kämpar hårt så kan hon faktiskt klara det!


//Amber_sweet

Bokrecension: Det svarta fönstret

Hej allihopa! :)

Känns som om jag bara uppdaterar bloggen med bokrecensioner nu... Men det händer helt enkelt inte så mycket när det är lov och dessutom har man ju mera tid att läsa då, så då blir det ju givetvis en hel del att recensera.

Bokrecensioner:

Namn:
Det svarta fönstret
Handlar om: Det stora eleganta huset Weerdwood i norra Skottland verkade så vackert på det svart-vita fotot i broschyren och trettonåriga Con blir alldeles till sig. Det hela verkar så underbart där så hon anmäler sig genast till att få åka dit med skolan, i tre veckor. De ska jobba i huset och trädgården för att den ska bli ett ställe för handikappade barn och ungdomar. Men väl i minibussen dit, bredvid kompisen Gillian, verkar det hela inte som någon god idé och det visar sig att de onda aningarna bara är en början på en spökhistoria, värre än Con någonsin kunnat tänka sig.
Antal sidor: 175 st.
Kommentarer: Storyn är ganska välskriven och karaktärerna välgenomtänka. Dock måste jag förvarna att den inte är särskilt passlig att läsa innan man ska gå och lägga sig, Weerdwood är inte ett särskilt trevligt ställe... Dock saknar jag lite romantik också, då skulle boken vara mycket bättre, men, men...
Grupp: Skräck, vänskap och spänning.
Ålder: ca. 10+
Betyg: ♥♥♥½
Boken är skriven av: Eileen Dunlop
Det svarta fönstret

//Amber_sweet

Bokrecension: Farlig midsommar

Hej allihopa! :)

Blir en del muminrecensioner efter varandra, men ska nog snart variera med lite annat också! ;)

Bokrecension:

Namn:
Farlig midsommar
Handlar om: Det eldsprutande berget förpestar livet i Mumindalen med att ständigt spotta ut sotflagor med jämna mellanrum. Ändå försöker man fortsätta som vanligt och Mumin får som vanligt vid denna tid på sommaren en barkbåt av muminmamman. Men så ändras allting plötsligt när en stor flodvåg drabbar hela dalen. Vattnet bara stiger och stiger, hur ska det går för familjen? Och alla andra i dalen? Men vad är det för stort som kommer flytande mitt i allt?
Antal sidor: 165 st.
Bokserien: Farlig midsommar är den fjärde boken i Mumin-serien.  Första heter Kometen kommer (om man bortser från Småtrollen och den stora översvämningen alltså), andra Trollkarlens hatt och tredje Muminpappans memoarer.
Kommentarer: Det här är första boken i serien där det faktiskt börjar smyga fram lite melankoli. Jag gillar stämningen i storyn och som vanligt finns det många härliga karaktärer. Sedan är ju lilla My med också, jag kan insistera på att hon är mycket bättre i böckerna än i tv-serien. Så om du redan tycker hon är ganska trevlig så bör du läsa den här! :)
Grupp: En underlig blandning av fantasy och humor.
Ålder: ca. 9+
Betyg: ♥♥♥♥
Boken är skriven av: Tove Jansson
Farlig midsommar

//Amber_sweet

Bokrecension: Muminpappans memoarer

Hej allihopa! :)

Ska väl snart sätta in pocketböckerna som jag köpte igår också till boklistan... Men har i vilket fall som helst läst klart den här nu! :)

Bokrecension:

Namn:
Muminpappans memoarer.
Handlar om: En sommar åker muminpappan på en riktig förkylning och blir liggande till sängs. Muminmamman påpekar att han borde sätta sig och skriva sina memoarer, när han ändå inte har möjlighet att flytta sig särskilt mycket ur sängen. Muminpappan går i alla fall med på det hela och börjar berättelsen om sin stormiga ungdom. Kantad av äventyr, nya bekantskaper och en del märkliga händelser och varelser. Men det hela börjar på ett barnhem.
Antal sidor: 165 st.
Bokserien: Muminpappans memoarer är den tredje boken i Mumin-serien. Första heter Kometen kommer (om man bortser från Småtrollen och den stora översvämningen alltså) och andra Trollkarlens hatt.
Kommentarer: Jag anser det här vara en av de bättre böckerna i serien. Så många trevliga karaktärer presenteras som bl.a. Snusmumriken och Sniffs föräldrar. Jag gillar humorn och det hela är ganska välskrivet med fantasifyllda handlingar.
Grupp: En underlig blandning av fantasy och humor.
Ålder: ca. 9+
Betyg: ♥♥♥♥
Boken är skriven av: Tove Jansson
Muminpappans memoarer

//Amber_sweet

Sverigeresa, Orup och pocketböcker

Hej allihopa! :)

Jepp, igår morse steg jag upp tidigt på morgonen för att hinna med färja till Sverige... Den går lite onödigt tidigt om ni vill höra min åsikt om det hela, i vilket fall som helst satt vi och mumsade på sjöfrukost väl på båten. Jag hade en strid med ett par skivor ost och det blev en ganska lång kö bakom mig, det är väl inte mitt fel att de satt fast heller? (skratt) Nå, tanten bakom mig i kön var ganska snäll och verkade inte bli alltför irriterad.
När vi var där kollade vi efter mobil åt mig också, men den jag hittade i en OnOff-affär gick tyvärr bara att beställa på förhand och sedan hämta i butiken...

Jag fyndade en del på Akademiska bokhandeln, fyra ungdomspockets för priset av tre! :) Lillasyrran blev glad när hon hittade tvåan i mangaserien Mjau!, hon har nog letat efter den ett litet tag om jag inte misstar mig helt nu. Men den är gullig, väldigt lättläst också.
Vi bunkrade ju givetvis en hel del mat också... (skratt)
Senare hittade jag dessutom en cd med Orup, blev ganska glad!
Katt

//Amber_sweet

Avliden mobil, misslyckade muffins och slö dag

Hej allihopa! :)

Till att börja med vill jag meddela att min mobil dog igår, alltså dog på riktigt. Inte att den bara fick slut på batteri utan den blev plötsligt jätteskum. Skärmen blev mitt i allt helt vit och jag blev lite bekymrad... Så prövade jag ta ut batteriet och simkortet och sedan sätta på den igen, men nix. Den var död... :( Nå, den var ju i och för sig rätt gammal, men gillade den... Men folk som känner mig och läser bloggen så vet nu i alla fall, så om jag inte svarar på sms så är det på grund av det. (skratt)

Ja, idag vet jag väl inte om jag haft för mig så mycket. Jag satt och skrev för fullt där ett tag, men när någon annan ville ha datorn som jag har det hela sparat på så fick jag visst flytta på mig. (suck) Så insåg jag att jag var sugen på att baka något, fick med mig lillasyrran på att baka muffins. Googlade fram grundreccept för muffins och vi började baka. Sedan när vi väl var klara vet jag väl inte riktigt om de nu blev så goda... Hade tänkt sätta på Nutella, men det smakade inte så gott på sist och slutligen. Och inte hade vi något florsocker så hade inte kunnat göra någon enkel glasyr heller... (röra florsocker och en gnutta vatten, vet ni?)

Men jo, dagen har varit lite allmänt slö och släpat sig fram. Vill förresten förvarna att det inte blir något inlägg imorgon, är på resande fot då! :)
Shugo Chara, Utau

//Amber_sweet

För stor storlek, Orup och dans

Hej allihopa! :)

Jag sade ju att jag skulle meddela när jag prövat jeansen, när vi fick hem dem så såg de jättefina ut. Sedan när jag väl sätter på mig dem så är de för stora! Oj, oj... Nåja, vi beställde just den storleken eftersom storleken under var slut för tillfället och jeansen annars skulle ha kommit någon gång i juli då... Nå, vi ska skicka tillbaka jeansen eftersom de ju helt klart var för stora, så får vi se när de där andra kommer sedan... :s
Ikväll är det ju Let's dance (om någon missat det?) och då ska det vara Orup-tema. Han kommer själv dit och framför varje låt. Jag gillar verkligen hans Jag blir hellre jagad av vargar, så jag har väl ganska förväntningar på det paret som dansar den dansen. (skratt)
Ha en bra kväll och se till att ni håller er friska och krya i alla fall! ;)
Tokyo Mew Mew, Masya

//Amber_sweet


Jeans, ont i halsen och musik

Hej allihopa! :)

Trodde verkligen i morse att jag skulle kunna ta mig till skolan, men nej, den här halsen vill inte riktigt samarbeta. Värkt sedan igår och fast jag lunkar omkring med halsduk och petar i mig lite honung med jämna mellanrum verkar det inte bli bättre! :( Måttligt road...
Nå, fick just höra att ett par hängseljeans vi beställt från ellos har kommit så man borde väl sticka till posten och ta ut dem snart. Meddelar när jag fått dem och prövat dem, förälskade mig i dem redan när jag såg dem i katalogen och sedan när jag kollade upp dem på hemsidan verkade de vara jättetrevliga.
Någon som ska kolla på Let's dance ikväll förresten? Hade fredag igår så tycket det tog ett tag innan det väl blev fredag... (skratt)

Hade inte så mycket att berätta idag så tänkt göra det här till ett musikinlägg:
Vincent - Miss Blue


//Amber_sweet

Honung, halsduk och scoutmöte

Hej allihopa! :)

Jaha, så sitter man här nu igen och mår risigt. I morse insåg jag att "Nej, det här går inte!" när jag försökte peta i mig lite frukost i hopp om att kunna gå till skolan fast jag hade rysligt ont i halsen och kände mig allmänt dålig. Tillslut övergav jag de planerna och gick och lade mig igen... Jag tror bestämt jag sov där ett tag, så helt bra mådde jag nog inte. :(
Känner mig en del piggare nu i alla fall och har försökt äta lite honung (mycket bra och lindrande när man har ont i halsen, testa ni med!) och virat halsduken om mig.
Inser att jag egentligen inte har så mycket att berätta, men kan tillägga att jag kom iväg på scoutmöte igår i alla fall. Mådde väl redan då inte helt bra, med piggnade till utåt kvällen i alla fall! Höll på med knopar och... Urkh, ingen aning om vad det heter, men man knyter ihop pinnar på något vis. Lägger till en "jättefin" paint-bild på det hela, så hoppas jag ni förstår vad jag menar:
Scoutjox

Någon som har koll på vad det heter? Har lite dåligt minne... (skratt)

//Amber_sweet

En massa avklarat, men vad återstår nu?

Hej allihopa! :)

Känns som om jag fått en hel del gjort idag och det är ganska skönt, behöver inte längre gå och oroa mig för de sakerna längre.
Dagen inleddes med att vi hade historia, äntligen har vi lite mera "hederlig och vanlig" undervisning. Vi lyssnar på läraren och sedan läser och gör lite uppgifter, sedan blir det prov på det hela. Tidigare den här terminen hade vi föredrag och lämnade in några frågor... Personligen ogillade jag verkligen den metoden, det hänger liksom inte bara på en själv då utan också på de andra i gruppen också. Jag gillade bäst när svenskan och historian sattes ihop och vi satt och skrev uppsatser, det var bland det roligaste jag någonsin gjort i historia. Okej, roligt och roligt då, men det var som en utmaning som man visste att man kunde klara bara man ansträngde sig och verkligen hängde med på lektionerna. Sådant borde man ha i fler ämnen, det hänger ungefär på hur pass engagerad och bra man är på ämnet då. :) 

Andra lektionen hade vi matte, matteläraren har stuckit till Florida så vi fick en vikarie som vanligtvis annars brukar vikariera i engelska... Eh, ja, ordinarieläraren är alltså där på semester, lät lite som om han skulle ha rymt eller liknande...
På bonusen (har det istället för finska, man sitter och pluggar i ett klassrum under någon lärares uppsikt och man kan få läxhjälp) satt jag och pluggade på fysikprovet vi skulle ha sista timmen och läste igenom texten en sista gång som jag skulle läsa på Parisföredraget.

När det väl var dags för föredraget så ville inte hon i min grupp ha på sig sin basker, hon gav inte ens med sig när jag påpekade att de som hade hållt Japanföredraget minsann hade haft konstigare kläder på sig och att det ju bara var under föredraget hon skulle ha på sig den... I övrigt gick föredraget ganska bra, vi kanske hade lite bråttom här och var och vi glömde väl bort lite saker, men det är förlåtligt. (skratt) Geografiläraren verkade i alla fall nöjd med det hela.
Så väl när det var dags för fysikprovet kände jag väl mig någorlunda förberedd, hade kanske inte pluggat så mycket, men det var ett ganska lätt kapitel... Nå, provet var väldigt enkelt, men jag ojade mig lite på sista frågan eftersom jag borde ha läst lite på det, men tror bestämt jag fick med det mesta.
Jaha, så har man både föredraget och fysikprovet gjort... Men vad återstår nu då? Tja, vi ska ju skrinna på gympan och jag har lite franska och engelskaglosor till imorgon när jag tänker efter... (suck) Nå, nästa vecka är det sportlov! :)

Shugo Chara

//Amber_sweet

Fysik, godis och randiga tröjor

Hej allihopa! :)

Till att börja med kan jag berätta att det är jättekallt här! -28°C, när det var som värst... Fast det är mest på morgonen, nu när jag slutade skolan var det endast -7°C, som tur var.
Dagen inleddes med att jag vaknade si sådär en halvtimme före det egentligen var dags att stiga upp. Jag suckade tungt och somnade faktiskt om, otroligt! Jag drömde ganska konstigt, men trevligt på samma gång. Till att börja med så gick jag och två kompisar på internatskola i Paris. Vi var antingen där varannan vecka, eller så var det en vecka i månaden... Annars var vi här på Åland, som vanligt... (skratt) Men i alla fall, det skumma var att det hela på något vis kretsade kring någon anteckningsbok i rosa läder. Den var liksom jättemjuk när jag petade på den, fick den av mamma i drömmen. :o Nå, jag hade ett eget rum och det var jättesvårt att hitta i skolan, för att komma till mitt rum så måste jag typ gå runt skolan eftersom jag inte kunde komma till det från övervåningen... (skratt) Så var jag tvungen att krypa mellan några stenar för att komma fram till huvudingången, men jag tänkte "Usch, nej det där hålet ser jättelitet ut! Och vad gör jag om jag råkar fastna?!". Så jag backade och kollade noggrannare på vägen, så insåg jag att jag kunde gå runt de där stenarna om jag hoppade på ett par stolar som stod ställda bredvid? (skratt)

Väl i skolan, andra lektionen, så hade vi ju geografi och det skulle ha varit vår tur att hålla vårt Parisföredrag. Tyvärr krånglade smartboarden och de andra gruppernas föredrag tog allt för lång tid för att vi skulle hinna. Vi ska få ha det i morgon istället... Men på sätt och vis var det bra, för hon jag jobbar med hade glömt bort att vi skulle ha föredraget så hon hade inte med sig kläderna hon skulle haft under föredraget, eller pappren med faktatexten... Vi kollade på föredrag om Japan och Indien. Både hade gjort kläder till, särskilt de som höll om Japan. Fast de snackade ju i och för sig mest om olika klädstilar från Japan, så...

Hände väl inte så mycket under dagen, men jag kan tillägga att jag har fysikprov imorgon. :S Ja, så blev jag lite irriterad på biologiläraren eftersom hon stod och snackade om godis och mat nu igen på biologin, jag blir hungrig när det är sista lektionen! (skratt)

För inte så länge sedan såg det ut såhär när jag skulle till bussen på morgonen, hade snöat hela natten:

Snö...



//Amber_sweet

Alla hjärtans dag, rosor och Paris

Hej allihopa! :)

Till att börja med vill jag önska er en trevlig alla hjärtans dag, eller vändag då.
Dagen inleddes med att vi fick var sitt papper, med "Taggningsbingo". Ett papper med tolv rutor med olika texter, t.ex. kunde det stå "är mörkrädd", "är född samma dag som du", "har grå ögon" eller "har åkt traktor". Sedan skulle man gå omkring och fråga folk i skolan och de som stämde in på påståendet skulle skriva sin autograf i den rutan. Jag fick bara tre rutor iskrivna, men, men... De som fick alla rutor ifyllda skulle få något litet hemligt pris, men jag snappade upp att de skulle få dem först imorgon.

Sedan fick vi gå med den grupp vi var i och göra det som just den gruppen skulle göra. Vår grupp skulle allra först höra på ett föredrag och sedan ett till efter en kort rast... Hrm, fick ont i nacken av att sitta still så länge...
Nå, så efter det hela skulle vi åttor göra dockor i papper. Vi skulle göra en version av oss själv, hur vi skulle ha sett ut om vi bodde i ett annat land. Jag funderade på att göra mig som japan med lolita-stil (japansk klädstil med mycket volanger, rosetter och söta klänningar), men bestämde mig sedan för att göra en mig som Parisiska. Gjorde håret utav brunt garn, ett linne i blant mjukt vitt tyg, halsduk i samma slags tyg, fast brunt och en rosa kjol. Så fick hon gröna knäsockor också... (skratt) Dockorna hängdes sedan upp i korridoren.

På tal om Paris har vi vårt Parisföredrag imorgon, hoppas vi kommer ihåg att ta med oss allt och att det går bra! :o
Efter lunchen tittade vi på teater vid namn Henrik, en tönt. Kanske någon som sett den? Har hört den visst gått på tv förut... :s
Så tänkte jag visa lite rosor från idag, den ena fick jag av en kompis och den andra köpte jag själv:




//Amber_sweet

Mangarecension: Shugo Chara

Hej allihopa! :)

Äntligen har jag läst klart Shugo Chara, den var ganska lång, men det var värt det hela!

Mangarecension:

Namn:
Shugo Chara
Handlar om: Amuto är en ganska populär, men tystlåten middle-school tjej. Alla tycker hon verkar så cool och tuff när hon snäser av hälsningar och när hon sitter tystlåtet för sig själv, men sanningen är att hon egentligen är väldigt blyg och inte vågar öppna sig för folk. Det har varit så ända sedan familjen flyttade dit. Men så får hennes liv en plötsligt vändning när hon en dag vaknar upp med tre ägg bredvid sig i sängen. Alla i färgglada färger och inte låter det klokt heller, men vad har hon för annat val än att ta med dem till skolan? Inte kan man väl lämna dem hemma och lillasyrran eller föräldrarna hittar dem?
Antal böcker i serien: 11. st.
Kommentarer: Shugo Chara är en ganska söt manga med härlig humor och många trevliga karaktärer. Jag gillar händelseloppet, men måste erkänna att den ibland känns lite tråkig... Särskilt i de allra sista kapitlen och slutet går ju att diksutera...
Grupp: Humor, romantik, dramatik, fantasy och shoujo.
Ålder: ca. 9+
Betyg: ♥♥♥½
Mangan är illsutrerad av: Mangaduon vid namn Peach-Pit
Shugo Chara

Mangan finns inte på svenska, men finns på engelska. Om du vill läsa den gratis på internet så finns den t.ex
här.

//Amber_sweet

Musik och Let's dance

Hej allihopa! :)

Vad tyckte ni om att Andreas åkte ut igår kväll? Själv var jag ganska delad, men det var nog i och för sig bra att Jessica gick vidare... Dock höll jag nästan med juryn om att det borde varit Helena och Jessica som skulle dansa i duellen. :s
Igår satt jag och kollade omkring på ellos.se med en kompis, eller tja, vi satt och chattade och diskuterade massa plagg vi skickade som länk till varandra, det var ganska kul... (skratt)

Idag vet jag väl inte direkt om det hänt så mycket, diskade just... Hm, ja så vaknade jag ganska sent också. Men det beror troligtvis på att jag var uppe ganska sent igår kväll och sedan läste en stund efter att jag gått och lagt mig.
Eftersom jag inte har så mycket att berätta tänkte jag att man skulle göra det här till ett musikinlägg:

Cascada - A Never Ending Dream



//Amber_sweet

Snökaos, kalligrafi och försvunna skor

Hej allihopa! :)

Hrm, ja, det har snöar lite här borta, milt sagt... Till att börja med insåg jag att så det hade snöat jättemycket under natten. Jag insåg det nog mest när jag tänkt släppa ut en katt och hade lite problem att öppna dörren... Sedan så när katten väl var ute såg man inte benen på den! (skratt) Eh, ja... Så när jag själv skulle iväg till skolan så gick snön ovanför vinterkängorna! :o
När jag väl var vid skolan skyndade jag iväg till skridskobanan vi brukar skrinna på i skolan, vi skulle nämligen göra det på gympan. Det hade ju snöat en massa så jag chansade på att det inte skulle bli av, vi har ju första lektionerna så ingen hade väl skottat tänkte jag. När jag och en klasskamrat kom ner så var det ganska tyst och öde, men de andra hade visst ställt sig inomhus en bit borta... (är glad att vi gick dit och kollade istället för att gå tillbaka till skolan) Jag hade haft rätt, det blev inget skrinnande av! Istället spelade vi badminton, men vi tog det ganska lugnt eftersom ingen ju hade med sig ombyte.

På bilden håller vi visst fortfarande på med samma uppgift, jag som befarade att de hade hunnit börja med någonting nytt när jag var borta två gånger... (skratt)
En i min klass blev av med sina skor igår, hon hade satt dem uppe på sitt skåp när hon kom in på morgonen eftersom de var blöta. Senare insåg hon att de var försvunna, de hade liksom gått upp i rök. De har letat på skåp, frågat ut elever, frågat städtanterna och letat lite till... Men inga skor, nu ska hon visst få nya, men ganska skumt det hela... :s

Sista lektionen hade vi kalligrafi (att skriva "fint", googla lite på det så hittar ni säkert en massa!) igen, jag har ju missat två gånger när jag varit sjuk, men tyckte ändå det gick ganska bra. Dock såg mina t:n lite underliga ut, de ville inte riktigt se ut som de skulle...
Nu när jag kom hem igen var det skottat i alla fall, så behövde inte vada i all snö igen. Nå, ska väl kolla på Let's dance ikväll och kanske se om jag kan vara med en kompis före det, men vi får väl se! :)


//Amber_sweet

Tält, iskalla fötter och stift

Hej allihopa! :)

Ursäkta att jag inte skrev någonting igår, men hann helt enkelt inte... Nå, har varit på scoutmöte nu igen, är verkligen glad över att jag är frisk igen! Det var jättekallt inne i scouthuset, tolv-gradigt, eller någonting... Trodde jag skulle frysa tårna av mig, fast jag gick omkring i yllesockor. Nå, vi tränade på att sätta upp tält, inomhus då, det går knappast så bra ute i snön... (skratt)
Idag inleddes dagen med studiehandledning, ganska skönt att ha sådant på morgonen när man inte riktigt vaknat ännu. Sitter liksom och pratar eller tittar på film under de timmarna...
På matten fortsatte vi med parantes och x och y... Eh, ja, något åt det här hållet alltså: 2(x+5) Ser kanske konstigt ut vid första anblicken, men är egentligen väldigt logiskt och ganska enkelt.

På franskan började vi med nytt kapitel, så fick vi kolla på proven också. Insåg att jag virrat lite och förväxlat några ord på en uppgift och sedan hade jag tappat lite poäng vid sista uppgiften, man ska inte skriva prov direkt på morgonen, det blir oftast lite sämre betyg på det då! :S
Vi fortsatte kolla på filmen om Hitler förresten, kände mig allmänt trött efteråt... Nog är väl filmen okej, men det är trötsamt att stirra på en skärm i 45 minuter...
På bonusen (har det istället för finska) tog stiftet i pennan slut, så måste komma ihåg att byta i den till imorgon... (har stiften hemma och det fanns inga i klassrummet vi var i, så fick använda vanlig blyertpenna resten av dagen. Inte för att det var så mycket kvar av den, men, men...)
Hm, ja, förresten ska vi visst skrinna på gympan imorgon om jag inte är helt ute och cyklar! :)



//Amber_sweet

Hitler, choklad och Versailles

Hej allihopa! :)

I morse vaknade jag någon halvtimme före jag egentligen skulle vakna och jag sov ganska dåligt, var så täppt under natten... När jag kom lunkande nerför trappan, förvånansvärt pigg, så fick jag en stor chock när jag kollade ut genom fönstret. Ute var det ett tjockt lager snö över allting och träden och syrenerna såg helt vita ut! Hm, nå så var bussen lite sen, eller om det var jag som var tidig...
På svenskan kom jag och svenskaläraren fram till att jag ska skriva svenskaförhöret i morgon, är ganska lätt grammatik så behöver inte så lång tid på mig att plugga. Sedan kollade vi på film, om Hitler. Vi har nämligen just hållt på med de här diktatorerna på hissan och vi har samma lärare i de två ämnena sååå...

På musiken började vi med nästa tidsepok, Barocken. Vi diskuterade bland annat Versailles eftersom det palatset byggdes på den tiden. (stort palats med gigantisk trädgård, ligger utanför Paris, rekommenderar er starkt att besöka det någon gång! Trädgården är jättefin att promenera i och palatset är väldigt vackert)
På hissan fortsatte vi kolla på filmen om Hitler, man blir lite trött av att bara kolla på film kan jag berätta... (skratt)
Blev lite irriterad på biologiläraren när hon började prata om choklad och godis sista timmen, då vi hade biologi, var hungrig och ville hem och sova och äta någonting... (skratt)

Det går visst mycket förkylningar nu, två i klassen var sjuka och kom inte till skolan. Sedan for två hem under dagen eftersom de mådde dåligt... :s

Trädgården i Versailles! :)

//Amber_sweet

Tillbaka till skolan

Hej allihopa! :)

I morse skickade klasslärarna iväg mig att skriva franskaprov, jag som hade trott att jag skulle skriva det på franskatimmen! Nåja, tyckte det gick rätt bra och gjorde verkligen mitt yttersta.
Senare hade vi hk, vi gjorde skinksallad, drömtårta och kvark. Jag gjorde dressing och diskade en massa... Hrm, mer än så verkade de inte riktigt våga låta mig göra. (skratt) Men tyckte allt verkligen blev jättegott! Dock blir man inte så mätt på lite sallad, så jag gick nog bestämt och åt lunch efteråt.

På franskan kollade vi på film och fick veta vad vi fått i prov, vi är ju inte så många så jag antar att det inte tar så lång tid att rätta... (skratt) Nå, hade visst fått åtta och ett halvt. (vi har betygssystem med siffror och tio är det högsta...) Lite besviken att det inte blir bättre när jag verkligen gör mitt bästa, men, men... :s
Vi hade engelska idag också bland annat, vi hade visst förhör och det hade jag totalt glömt bort... Som tur var insåg jag att det var ganska lätt grammatik som vi hade hållt på med en hel del tidigare så det var bara att repetera lite snabbt på rasten före.

Har haft utvecklingssamtal idag också, är därför det här inlägget kommer lite senare än vanligt... Nå, det gick rätt bra, men jag tyckte lite att de flesta lärare sade samma sak och inte kom de med de flesta heller med något rakt svar på hur man borde göra för att höja betyget heller. :O
Dock måste jag erkänna att det är skönt att komma tillbaka till skolan igen, träffa folk man saknat under tiden man legat och varit sjuk och sedan ta igen det man missat. :)


//Amber_sweet

Nytvättat hår, franskaprov och kortspel

Hej allihopa! :)

Sitter för tillfället iförd pyjamas och med en handduk på huvudet framför datorn. Har nämligen ganska tjockt hår och det tar en stund att torka... Eh, ja så vill jag inte riktigt använda hårtork i onödan eftersom det ju sliter på håret! :S
Under dagen så var jag med en kompis. Vi satt och spelade kort med lillasyrran, halkade på isen, (är fortfarande väldigt halt, man kan ju liksom tänka sig hur sena bussarna kommer vara imorgon bitti...) åt glass och satt och snackade över lag. Var verkligen i behov av att träffa någon, har ju inte stuckit näsan utanför dörren mer än när jag skulle släppa in och ut kattorna när jag var sjuk... (skratt)
Jag hoppas det skall gå bra på franskaprovet imorgon, men tycker jag har någorlunda koll på kapitlet så det ska väl förhoppningsvis gå någorlunda. :S

Jag har under kvällen suttit och läst flera kapitel på Shugo Chara också, tycker det bara blir bättre och bättre ju mera jag läser av den! Så kommer helt klart sedan recensera den på bloggen!


//Amber_sweet

Halt!

Hej allihopa! :)

Mår bättre idag, har haft lite av städdag under dagen... :S Ja, så var jag med en kompis ikväll och medan jag har legat under mitt varma gosiga täcke har jag ju givetvist hört att det skulle vara halt... Men inte anade jag att det skulle vara på det här viset! Det ligger ett fint lager med snö på marken och vid vår infart som brukar vara väldigt isig tänkte jag ungefär att: "Jamen här ser det ju rätt okej ut!". Så när jag börjar lunka iväg inser jag att det är ett lager is under den här snön och är nära att halka... Hrm, lyckades åtminstone att hålla mig på benen.

Ska se hur det går på måndag, ska försöka skriva franskaprov och svenskaförhör, få hissaläraren att gå med på att jag ska få lämna in hissauppgifterna på tisdag istället, ha utvecklingssamtal någon timme efter att skolan slutat och diskutera med geografiläraren när vi ska ha Parisföredraget. Har ju inte kunnat öva nu i helgen på föredraget när jag var sjuk på torsdagen och fredagen och pappren blivit i skåpet... (suck)
Skola...

//Amber_sweet

Bokrecension: Kometen kommer

Hej allihopa! :)

Japp, så kommer jag med en ny bokrecension:

Bokrecension:

Namn:
Kometen kommer
Handlar om: Sommaren är så trevlig i år och muminpappan har byggt en lite bro över floden som ringlar sig fram bredvid huset. Sniff hittar en stig han aldrig märkt tidigare och Mumin och han är ju liksom bara tvugna att följa den. Snart hittar de fram till det stora vackra havet, inte visste de att de bodde så nära havet heller! Dessutom hittar Sniff en grotta och Mumin dyker efter pärlor, allt verkar så bra. Sniff har dessutom planer på att få den där självständiga kattungen till hans egen, men kommer han verkligen lyckas med det? Och vad är det för stackare som blir av med sitt hem? Men framför allt: Vad är det som får regnet svart den kommande natten?
Antal sidor: 149 st.
Bokserien: Kometen kommer är den första boken i Mumin-serien, om man bortser från Småtrollen och den stora översvämningen alltså.
Kommentarer: Jag gillar den här boken, helt klart. Det ligger en trevlig stämning över storyn och jag diggar humorn. (skratt) Dessutom finns det så trevliga karaktärer och vältänka idéer! :)
Grupp: En underlig blandning av fantasy och humor.
Ålder: Ca. 9+
Betyg: ♥♥♥♥
Boken är skriven av: Tove Jansson
Kometen kommer

//Amber_sweet

Fortfarande sjuk...

Hej allihopa! :)

Jaha, så var det med den saken... Får nog lov att skriva franskaprovet på måndagen eller något, men det ska nog gå bra. Dock är jag lite bekymrad över det här med hissauppgifterna som skulle vara inlämnade till idag. :S
Har inte så mycket att säga direkt, somnade just ett tag... (skratt)
Nå, tänkte göra detta till ett musikinlägg: (har äntligen fått YouTube att samarbeta! Prövade klicka i att "Använda gammal inbäddningskod", när jag skulle hämta låtens HTML-kod på "bädda in")

Diana Vickers - Cold Kiss


//Amber_sweet


Sjuk, igen?!

Hej allihopa! :)

Erkh, fattar inte varför jag inte ska kunna få gå en hel vecka i skolan utan att bli sjuk?! Jag var ju sjuk förra veckan och missade torsdagen och fredagen... (inkulsive ett scoutmöte) Och nu har jag missat torsdagen och ett till scoutmöte, jag är måttligt road. Dessutom hade jag franskaprov idag, fast förhoppningsvis kan jag gå till skolan i morgon och skriva det på bonusen kanske... (har det istället för finska) Två andra saker som jag inte vill missa är skridskoåkning på gympan och så skulle det vara hissauppgifter inlämnade till i morgon, men de ligger i skåpet just nu... Eh, om jag blir frisk tills dess kanske jag skulle kunna få hissaläraren att gå med på att få lämna in dem på måndagen så gör jag dem över helgen? :S

Ja, igår hann jag inte skriva något eftersom jag var hos en kompis och sedan hade tänkt åka på scoutmöte, men det blev inte av, kändes som om jag fått en värre allergireaktion och mår dock bättre idag, men ser ändå ut som Rudolf med röda mulen.
Hoppas ni andra håller er pigga och krya åtminstone!



//Amber_sweet

Redan tisdag nu igen?

Hej allihopa! :)

Först verkar det som om alltid går så långsamt på måndagen och sedan har helt plötsligt tisdagen nästan studsat förbi helt... Hm, nå i vilket fall som helst inleddes dagen med engelskaprov, måttligt kul på morgonen när man nätt och jämnt har vaknat dessutom. Det gick väl ganska okej, men vågar inte uttala mig förän jag får ut det! :S
Ja, så tränade vi lite på Parisprojektet och skrev upp vad vi bör ta med oss hemifrån när vi skall ha föredraget. Jag ska se till att ha med mig ett par svarta byxor och några metrobiljetter bl.a. Tunnelbansbiljetter alltså, under Paris går ett stort tunnebanesystem så man kan åka från ena sidan till andra om man så vill! Hon i min grupp skulle se till att ta med sig några turistscarfar hon visst köpt därifrån och två randiga tröjor bl.a.

De andra i klassen hade svenskaförhör, men jag var ju sjuk där förra veckan så jag slapp det som tur var.... Fast troligtvis så får jag väl lov att skriva det lite senare istället. :S
Vi började med nästa tidsepok i musiken, den här gången var det dags för Renässansen. Under 1400- till 1600-talet var det visst. Ganska intressant att de tog upp gamla idéer från det romerska riket som var raserat för länge sedan! :o

Sista lektionen, på biologin då, så diskuterade vi mat och jag blev så himla hungrig och började sakna Paris! Ja, Paris, med all mumsig mat och underbara bakverk... :( Nå, både trött och hungrig blev jag så var bara glad när lektionen slutade. (skratt)

Ja, så är mobilen äntligen lite samarbetsvillig så tänkte lägga upp lite foton på...




Runebergstårtorna! :)



Och halsduken, kanske inte världen bästa bild, men, men... (skratt)

//Amber_sweet

RSS 2.0