Bokrecension: Cirkeln

Hej allihopa! :)

Egentligen var det ju tänkt att jag skulle läsa den här boken senare, men vi hade läsdag för ett tag sedan i skolan och då var jag i en grupp där vi läste just Cirkeln. Jag rekommenderar den starkt, riktigt bra fantasybok!

Bokrecension:

Namn:
Cirkeln
Handlar om: Englafors är en väldigt stillsam och rent ut sagt ganska långtråkig grå stad där sex intet ont anande tonårsflickor bor. De är inte vänner och känner knappt varandra. På sin höjd att de har koll på vad de andra heter i princip. Tills en pojke i skolan dör. Självmord, eller det är ju iallafall vad alla både säger och tror. Men är det verkligen så det är? Hade hans möte med rektorn just före händelsen med det hela att göra? Efter den händelsen börjar flickorna drömma underliga drömmar om nätterna och på dagarna händer det märkliga saker... Hotar denna mystiska kraft bara Englafors? Eller är hela världen i fara?
Antal sidor: 515 st. i pocketformat
Bokserien: Cirkeln är den första delen i trilogin Cirkeln.
Kommentarer: Detta är en väldigt spännande bok, det händer ständigt någonting och det finns en klar röd tråd genom hela boken, så man hänger med väldigt bra. Det bästa är nästan att allting kommer fram på ett så pass bra sätt, men ändå står man kvar där med flera nya frågetecken efter att ha läst första delen. Ser verkligen fram emot andra delen! Rekommenderar den starkt som sagt, både storyn och karaktärerna är riktigt bra.
Grupp: Vänskap, fantasy, romantik, humor och dramatik.
Ålder: ca. 14-15+
Betyg: ♥♥♥♥½
Boken är skriven av: Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren



//Amber_sweet

Födelsedagsbarn

Hej allihopa! :)

Jag fyllde år igår, så jag är sexton numera... Känns lite skumt, men man lär väl vänja sig. (skratt) Fick bl.a. av både vänner och familj ett par vantar, två halsband, två filmer, en virkad groda, en del pengar, en anteckningsbok, en tavla och en kokbok. :)

 
Katten Lakrits fick vara med vid frukosten på sängen hon med! :)


Tårtan jag bakade, innan jag satte på grädden dock.

//Amber_sweet

RSS 2.0