Två prov och Runebergstårtor

Hej allihopa! :)

Urk, i morgon engelskaprov och sedan franskaprov på torsdag... Nå, jag är så gott som frisk nu med endast lite grand ont i halsen då... Och så kände jag mig lite hängig i morse, men det är ju ändå i och för sig måndag.
Ja, dagen inleddes med att jag fick näsblod. Verkligen ingen trevlig start på dagen kan jag berätta, vet inte om jag hade sovit för lite eller någonting sådant... Men det sinkade min tidsplanering ganska ordentligt i vilket fall som helst. Ont i halsen hade jag på morgonen också, så jag stack till skolan med min halsduk från Paris svept runt mig. Jag gillar den, hittade den i en höstkollektion förra året på C&A! :) 

Vi hade hemkunskap idag och vi gjorde Runebergstårtor, ni vet sådana där muffinsaktiga saker med sylt och vit glasyr på toppen?
Inte har det väl direkt hänt så mycket mera än så idag... Har liksom bara försökt att hänga med på lektionerna och komma ur den här hängigheten.
Hade gärna velat lägga till någon bild på halsduken och bakelserna, men nej den där mobilen vill visst inte samarbeta... (tung suck)



//Amber_sweet

Bokrecension: Småtrollen och den stora översvämingen

Hej allihopa! :)

Blev så glad när vi för något år sedan kom över den här boken, den är ganska ovanlig! Hittade den på SF-Bokhandeln. Tja, nu på boklistan kommer en del av Tove Janson framöver, men läser väl något från bibban också med jämna mellanrum för lite omväxling! (skratt)

Bokrecension:

Namn:
Småtrollen och den stora översvämningen
Handlar om: Mumintrollet och hans mamma har gett sig av på jakt efter hans pappa. På vägen hittar de många nya vänner. Bl.a det lilla rädda djuret och flickan Tulippa med vackert långt blått hår som räcker henne till fötterna, men de stöter även på många faror. Men kanske de klarar sig ur det mesta ganska bra, de är ju så små så de knappt syns. Men kommer de hitta pappan?
Antal sidor: 54 st.
Bokserien: Småtrollen och den stora översvämningen är egentligen den allra första boken i Mumin-serien av Tove Jansson, men denna är ganska fristående och är verkligen ingenting man måste läsa för att förstå bokserien.
Kommentarer: Jag gillar den här boken, den är gullig med trevliga illustrationer. Ändå innehåller den trevlig humor och vältänka idéer. För övrigt tycker jag det är fånigt att folk bedömmer Mumin efter den där japanska tv-serien, böckerna är helt annorlunda och de närmare slutet av serien så pass melankoliska att man knappast kan kalla det barnböcker.
Grupp: En underlig blandning av saga och fantasy, mer än så kan jag faktiskt inte riktigt uttala mig.
Ålder: Passar helt klart alla åldrar och är väldigt lättläst! :)
Betyg: ♥♥♥
Boken är skriven av: Tove Jansson
Småtrollen och den stora översvämningen

//Amber_sweet


Bokrecension: Hunger

Hej allihopa! :)

Har verkligen fått mycket läst nu när jag varit sjuk, men saknar som sagt att träffa folk... Och inte är det någon idé att träffa folk eftersom jag borde spara på rösten, har fortfarande lite ont i halsen. :S

Bokrecension:

Namn:
Hunger
Handlar om: Caine har vaknat upp efter sin långa och sjukliga sömn, efter mötet med mörkret... Eller Giagafen, som Diana har hört honom prata om i sömnen. Diana undrar vad det egentligen var, det som Drake fick sin arm av och vad det var som fick Caine till detta fruktansvärda tillstånd. Men när Cain vaknar har han en plan, en underbar plan! Nere i Pardio Beach blir hungern bara värre och värre, så Sam och några till bestämmer sig för att ge sig ut på åkrarna och se om det finns något ätbart, men vad är det som lurar under marken?
Antal sidor: 447 st.
Bokserien: Hunger är andra boken i serien Gone, första heter Övergivna.
Kommentarer: Skulle nästan påstå att den här var bättre än ettan, den var mycket svårare att lägga ifrån sig. Jag gillar storyn och alla karaktärer, allt är så välgjort och genomtänkt! Måste till och med erkänna att jag gillar Caine, Diana och Drake, även om de är allt annat än trevliga egentligen...
Grupp: Action, vänskap, romantik och en aningen humor. Sedan är det ju i hela sig en underlig blandning av fanfiction och fantasy...
Ålder: ca. 13-14+
Betyg: Väldigt svårt... Men egentligen förtjänar den helt klart ♥♥♥♥½
Boken är skriven av: Michael Grant
Hunger

//Amber_sweet

Bokrecension: Tidvatten

 Hej allihopa! :)

Mår mycket bättre idag, men har fortfarande ont i halsen... :S Nåja, nu när jag varit sjuk har jag i alla fall fått en massa tid över att läsa så här kommer en bokerecension!

Bokrecension:

Namn:
Tidvatten
Handlar om: Saphire saknar den lilla stugan vid viken så otroligt mycket, hennes mamma har fått för sig att hela familjen ska flytta till den där dumma staden Saint Pirans och dessutom tillsammans med Roger! Saphire ogillar honom väl egentligen en aning, men det är ju tack vare honom som hon har Sadie... Och inte kan hon direkt peka ut någonting otrevligt med Roger heller... Nå, syskonen har ännu inte gett upp sökandet på sin far. Conor verkar trivas i det nya huset, men det gör verkligen inte Saphire. Nu verkar det som om det är någonting nytt som hotar Ingo, men det hotar även landet ovan...
Antal sidor: 288 st.
Bokserien: Tidvatten är andra boken i serien om Ingo, första boken heter Ingo.
Kommentarer: Tycker nästan att ettan var bättre, tvåan har inte riktigt kvar den lite gammaldagsaktiga stämningen och jag stör mig lite på Roger. Han är så perfekt snäll och så vidare, önskar Saphire var lite mer rebellisk ibland, men sedan inser man ju att hon faktiskt inte är så gammal.
Grupp: Fantasy, vänskap och lite dramatik.
Ålder: ca. 11-12+
Betyg: ♥♥♥½
Boken är skriven av: Helen Dunmore
Tidvatten

//Amber_sweet

Let's dance och musik

Hej allihopa! :)

Var tyvärr tvungen att stanna hemma idag också, mådde inte riktigt bra när jag vaknade imorse... Har ju som tur är blivit bättre utåt dagen och förhoppningsvis ska jag väl kunna gå till skolan igen på måndag! :) (saknar kompisarna)
Ja, så är det ju Let's dance ikväll också! (skratt)

Nå, har inte så mycket att berätta... Så tänkte göra ett musikinlägg av det här:

Ellie Goulding - The Writer

Och YouTube fortsätter att vägra samarbeta! (suck)
Gillar den här ^^

//Amber_sweet

Jaha, måttligt road

Hej allihopa! :)

Usch, gårdagen var en ganska jobbig dag. Till att börja med hade vi ju det där Mussoliniföredraget på hissan och jag kom av mig mitt i allt. Orden jag sökte fanns inte nedskrivna bland stödorden jag hade till hjälp och jag fick totalt hjärnsläpp. Var knäpptyst i ca. tio sekunder innan jag fortsatte, undrar vad historialäraren sedan skriver på bedömningen av projektet... (skratt) Men annars var jag faktiskt väldigt lugn, jag kände mig inte särksilt nervös som jag brukar vara. Händerna darrade inte hela tiden och jag fick inget tvång av att hålla på med att pilla med håret eller glasögonen, som jag brukar hålla på med när jag är allmänt nervös...
Så hade vi matteprov lektionen efter, det gick väl sådär... Jag hann inte göra alla uppgifter och jag som tyckte allt var så enkelt! Hrm, önskar vi hade haft mer tid på oss.

Ja, så hade vi läkarundersökning under dagen också och jag missade början av geografilektionen när det väl blev min tur. När jag skyndade sedan från skåpet och till geografilektionen och kom in i klassrummet så såg jag att hissaläraren stod och höll på med smartboarden tillsammans med några i klassen, geografiläraren var visst borta och vi skulle ha hissaläraren som vikarie istället. Det tog en stund innan filmen om Frankrike kom igång, men smartboarden krånglade visst... Nå, blev lite besviken på filmen när de inte visade något av maten i Frankrike och inte fick man se några pain au chocolates, crêpes eller croissanter! (harkel)

Senare var det dags för Midvinterfest på scouterna, en vän jag börjat känna därifrån skulle komma fast hon hade varit osäker på om hon kunde först och allt verkade så bra tills jag insåg att jag började må riktigt risigt. Jag hade tänkte vara med, men väl utanför huset fick jag ursäkta mig och sedan ringa mamma och be om skjuts hem igen... (djup suck) Nå, väl hemma så somnade jag på soffan, jag mådde nog inte särskilt bra...
Ja, så har jag legat hemma och haft tråkigt hela dagen nu, men jag är nog ändå glad att jag gjorde det... Kunde ha blivit värre om jag åkt till skolan, så hellre att jag är borta någon dag och vilar upp mig än att jag försöker mig på att sticka till skolan ändå och jag sedan blir borta i flera dagar! :S


//Amber_sweet

Pappersätande monster i väskan

Hej allihopa! :)

Första lektionen hade vi engelska, vi fick bl.a. veta att vi visst ska ha prov i det om någon vecka, hrm... :S
Nå, så fortsatte vi med vårt Parisprojekt också. Vi är nog ganska klara nu, men sedan ska vi väl träna på faktatexterna också så vi har något att säga under föredraget... (skratt) Men modellen på metrostationen är i vilket fall som helst klar nu och bilderna är fixade!
Jag insåg senare att jag inte putsat glasögonen på morgonen, hur kan man glömma bort en sådan sak? (suck) Inte undra på att jag hade tyckte jag såg sämre helt plötsligt...

Ja, så hade vi ju musik idag också givetvis. Vi började med tredje tidsepoken, medeltiden. Vi hade någon munkmusik som bakgrund medan musikläraren pratade och visade power point presentation. Jag kände mig lite sömnig där ett tag, men historia och medeltiden är ju alltid intressant.
På historian var det dags för första föredraget, om Lenin, vår tur i morgon! :O Benito Mussolini, ska vi ju ha då som jag tycker mig nämnt förut.

På tal om rubriken, först försvann ett viktigt papper och igår kväll kunde jag inte hitta hissaboken. Fast i och för sig hittade jag den i skåpet imorse... Men vi säger att det finns ett pappersätande mosnter i väskan ändå, för sakens skull.
Shugo Chara

//Amber_sweet


Måndag, urk

Hej allihopa! :)

Jaha, så var det visst måndag... :( Nå, egentligen brukar jag tycka att måndagar är rätt okej, men den här kändes allmänt jobbig och tung. :S
Ja, dagen inleddes ju med klasstimme som alla måndagar och jag måste komma ihåg att ta med utvecklingsamtalspappret imorgon, de flesta i klassen har redan lämnat in den!

Senare hade vi hemkunskap och vi gjorde morotskaka, vi jobbade två och två. Så mumsade på morotskaka till mellanmål nu när jag kom hem!
Franska, matte och engelska hade jag väl också för den delen. Men vet inte om det finns så mycket att säga om det... :S


//Amber_sweet

Musik och lite allmänt

Hej allihopa! :)

Har städat lite grand idag, men annars har det känt som en ganska allmänt slö dag... Ska se vad jag hittar på ikväll, men jag vet inte ritkigt. Läsningen går lite slött och jag håller för tillfället att läsa på Hunger, andra boken i Gone-serien alltså och boken Tidvatten som är uppföljaren till boken Ingo.

Inte så mycket att berätta idag, så tänkte göra detta till ännu ett musikinlägg:

Dj Melodie - Beautiful Day

Eh, ja, går inte att sätta in låten i inlägget! Men vet att en kompis har samma problem för tillfället så det kanske är något mysko med bloggportalen... :S Men vi får hoppas det funkar snart igen!
I vilket fall som helst gillar jag låten, den är gullig! :)


//Amber_sweet

Servar och historiaföredrag

Hej allihopa! :)

Så inleddes den här fredagen med gympa, som vi alltid har på fredagar. Just den här gången hade vi badminton och vår gympalärare var borta. Vi fick ha bibliotekarien som vikarie istället. Nå, vi spelade badminton och jag är väl si sådär på det hela, serverna får jag bara rätt på ibland och missar badmintonbollar med jämna mellanrum...
På bilden efteråt forsatte vi med att rita av de där flaskorna och plantan. Jag började på växtens kruka, men ska väl sedan fixa dit själva växten, den andra flaskan och ett äpple som är med lite på sidan om.

På svenskan fortsatte vi med huvud- och bisatser, är dock lite delad om det ska klassas som intressant eller som onödig fakta. Men att kunna det bör man nog i alla fall göra för att få vettigare betyg. (skratt)
På bonusen (har det istället för finska, man sitter i ett klassrum och gör läxor medan man kan få hjälp av några lärare som ser till en) satt jag och läste på hissaföredraget vi ska hålla nästa vecka. Hrm, undrar hur det går...
Sista lektionen så började vi med kalligrafi, alltså att kunna skriva "finare", mer att använda på kort eller liknande alltså. Vi fick en tuschpena var med plattad spets och så skulle vi försöka på grunderna. Jag prövade göra några krokar hit och dit, vilket inte alls blev så där värst snyggt. Sedan när jag prövade att skriva lite så blev bokstävernas linjer antingen konstigt tjocka eller väldigt smala... (skratt) Fast det där sista jag skrev såg något vettigare ut i alla fall!


//Amber_sweet

Undervattensfilmer och franska motorcyklar

Hej allihopa! :)

Förlåt att jag inte hann skriva igår, jag var till en kompis efter skolan nämligen... Ja, så har jag varit på scoutmöte nu igen också! Den här gången kom bara två ledare och en del ur scoutgänget var också borta, vet inte riktigt vart exakt alla tog vägen, men, men... Vi lekte några "tidfördrivs-lekar" minst halva mötet, antagligen eftersom det var så pass många borta. Under tiden satt de två ledarna och vände på någon toapappersrulle på andra sidan rummet och skrattade med jämna mellanrum om de inte kollade hur det gick för oss, de har lite intressant humor där borta... (skratt)

Idag har jag väl egentligen haft en relativt rätt bra dag, men jag vet inte riktigt... Nå, till att börja med fick jag åka senaste bussen igen eftersom den jag brukar åka med var så pass sen nu igen. Senare under dagen diskuterade jag och matteläraren stiftpennor. (skratt)
Sedan på franskan var vi endast fem personer, de andra var sjuka eller på elevrådsmöte. Så läraren sköt upp vår ordläxa och vi kollade på film halva lektionen. Sedan körde vi "Rita och gissa-leken", fast på franska givetvis då. Jag var tvungen att rita en motorcykel när det blev min tur i vår grupp att gå upp till tavlan och rita. Den liknade nog mera på en sådan där plast-grunka som småbarn brukar ha... Ni vet sådana där på fyra hjul och med pedaler? (skratt) Ja, så när jag skulle rita verbet flyga så ritade jag en steckgubbe som svävade en bit ovanför marken, ja så blev vingarna lite konstigt på halsen istället för på ryggen... Men det var ganska kul! :)

På engelskan var det väldigt många lärare borta, däribland vår engelskalärare. Så alla som inte hade någon lärare för timmen fick samlas och kolla på film, Atlantis hette den visst... Vi trodde ju det skulle handla om Atlantis och plötsligt så visades en massa undervattendjur med symfonier till. Erkh, trodde jag skulle somna där ett tag... Ja, tills de filmade några sälar och de snurrade kameran. Då blev jag yr... (skratt) Nå, när det bara var tio minuter kvar av timmen så ställde sig rektorn upp och sade lite generat något i stil med: "Ni är väldigt uthålliga... Men, det blir väl ändå lite för mycket det här ändå?" Ja, så fick vi sluta tidigare! :)

Cardcaptor Sakura

//Amber_sweet

Läskig biologi och Parisprojektet

Hej allihopa! :)

Imorse var jag nära att halka omkull när jag tänkt gena till busshållsplatsen. Jag gled med ena kängan och den andra var i luften, så hade jag en arm höjd i luften till på köpet. Det intressanta med det hela var att jag landade på fötterna också, nå grannarna uppskattar säkert lite balett sådär på mornarna... (skratt)
Väl i skolan fortsatte vi med vårat Parisprojekt, det går faktiskt riktigt bra! Vi har bara lite grand kvar på en modell av en metrostation vi gjort av en papplåda. Ska se om jag kan få någon bild på den så att jag kan ladda upp den på bloggen här! Fast ni får vara beredda på att det kan ta ett litet tag... :S

Ja, så har vi hållt på med Benito Mussolini på hissan nu igen. Det har gått rätt bra, men jag har skrivit en massa medan de andra har skrivit ungefär hälften mindre än jag... Hoppas de ser till att göra lite mera nu när vi ska hålla föredrag, för annars kommer jag troligtvis bli något irriterad. (host)
Så fortsatte vi med nästa tidsepok på musiken och har pratat om antikens Grekland bl.a. Vad spelades för slags musik och varför på den tiden? Erhm, ja, ni fattar! :)

Ja, så var det biologin ja... Vi håller på med mat kan jag avslöja och hur maten bryts ner i vår kropp... Urk, är ett ganska passande uttryck om ni vill veta min mening om det hela.


//Amber_sweet

Mysteriet med de försvunna drömtårtorna

Hej allihopa! :)

Det här har varit en dålig dag, urusel nästan rent ut sagt. Är nätt och jämnt att jag orkar upprepa allt här på bloggen, men ni vill väl ha något att skratta åt som vanligt?
Nå, till att börja med så var infarten till vårt hus glashal. Det gick dock att komma förbi den om man gick i den djupa snön på kanten och om man tog ytterst små steg när man var tvungen att gå på isen. Sedan var man tvungen att ta en liten omväg för att kunna ta sig någorlunda säkert fram till busshållsplatsen. Så var bussen jättesen och jag åkte med en annan buss som vanligtvis brukar komma först, men som kom samma tid som vanliga bussen brukar. Sedan väl i skolan fick jag höra att den andra bussen åkt i diket!
De i klassen som åkte med den bussen kom till skolan först efter klasstimmen som vi har på måndagsmornarna! (skratt)


Sedan hade vi hk och det gick mycket bättre än jag trodde att det skulle gå. Vi gjorde plättar, drömtårta och havreflarn. Jag gjorde drömtårta tillsammans med en annan tjej i gruppen. Den blev ganska lyckad, fast jag har ju i och för sig inte smakat på den ännu... (skratt) Kom ihåg det här med drömtårta, det är viktigt. Varför får du veta vart efter du läser! Nå, när vi stod och vispade smeten så stod en tjej i den andra gruppen bredvid och vispade smet till sin grupp. Så plötsligt skrek hon till och alla ryckte förvånat till och undrade vad som hänt. Så visade det sig att det hade sprättat en klick av smeten från vispen och hamnat på väggen... (harkel)

På lunchen satt jag och tuggade lite slött på ett knäckebröd eftersom jag var så pass mätt från alla plättarna och jag ville hålla en kompis sällskap vid lunchen.
Nå, sedan sista timmen på engelskan så fick jag plötsligt och oförklarligt en allergireaktion. Kände att ögonen började rinna lite grand, hrm, jättekul...

Sedan när jag väl satt på bussen hem och tänkte visa en kompis vad jag bakat så såg jag till min förskräckelse att en och en halv skiva drömtårta var spårlöst försvunnen! Jag hade tidigare lämnat en kompis ensam med dem, men hon hade bestämt inte ätit dem... Hrm, de misstänkta är alltså: Alla i min hk-grupp, inklusive hkläraren! Ja, så vaktmästaren också. Han kan ha tagit extranyckeln till mitt skåp och snott åt sig någon bit!


Tokyo Mew Mew

//Amber_sweet

Städdag och kläder

Hej allihopa! :)

Här är vi igång med städdag nu igen, men det är nog bra att ha det emellanåt i och för sig. Har hittills städat lite i rummet, i vardagsrummet, vikt en del tvätt och fixat lite i hallen.

Ja, jag fick ju en kofta och ett bälte i julklapp som ni kanske minns? Jag lovade att visa bild på dem, men det har inte ritkigt blivit av...Men jag har tagit mig i kragen och gjort det nu, fast jag och fotografen kom dock inte överens på alla punkter. Lillasyrran ville först inte ta bilder, men efter lite övertalning så gick hon sist och slutligen med på det:



Ja, så beställde vi en ganska fin tunika från ellos för inte så länge sedan, har velat visa den på bloggen också. Men fick det gjort först nu:



Finns att köpa här!

//Amber_sweet

Let's dance och sovmorgon

Hej allihopa! :)

Skönt med sovmorgon, dock lite irriterande när jag först vaknade automatiskt runt åtta-, sjutiden... (skratt) Men jag tycker det är jättebra i och för sig att jag kommit in i skolrutinerna igen!
Såg ni på Let's dance igår kväll då? Jag tycker inte riktigt att Denise borde ha åkt ut, hon kunde mycket bättre! :( Ville bara tilläga: Visste ni att hon har skrivit bokserien Tillsmmans som jag har recenserat här på bloggen? ;)

Har fått frågor om jag ritat tidigare bilder själv och det är lite tråkigt att behöva bekänna att "Nej det har jag inte gjort...", när jag nämnt att jag ritar väldigt mycket på fritiden... Så jag tänkte för en gångs skull visa en bild jag faktiskt gjort själv, på en servett när vi åkte färja och jag fick tråkigt:
Bild jag ritade för ett tag sedan, på en servett när vi satt på färjan och jag hade tråkigt. ^^

//Amber_sweet

Ambre och gympa

Hej allihopa! :)

Har ni sett Ambre ännu? Om ni inte har gjort det kan jag informera er om att hon befinner sig längst ner på bloggen! (skratt) Ambre är franska och betyder bärnsten, därför tyckte jag att den färgen var passande.
Nå, fredagen inleddes precis som alla andra fredagar med den där gympan nu igen. Varför ska man behöva ha gympa så där på morgonen när man nätt och jämnt just vaknat och tagit sig till skolan!? :s Nå, vi var tvungna att spela volleyboll och den for nästan hela tiden in i nätet när jag försökte serva... (suck)

Efter det hade vi bild, vilket var lite stressande eftersom bildläraren brukar vara väldigt tidig till lektionerna för det mesta... Nå, vi började med att rita av en krukväxt, två flaskor och ett äpple. Jag irriterar mig ibland på att bilden bedöms på hur bra man utför uppgiften och inte på hur bra man ritar egentligen. Jag som sitter och ritar mangajox dagarna i ända får inte någon chans att uttrycka mitt sätt att teckna eller uttrycka mig lite mera när vi får så pass bestämda uppgifter. Det är ganska tråkigt tycker jag... :( Men visst, om man inte har så bra fantasi och kanske inte ritar så bra så kanske man tycker det hela är jättebra?

Sedan fortsatte vi på vårt historiaprojekt också, vi har ungefär bara det sista kvar. Hur han dog och något med kolonier i Afrika som jag inte är såååå insatt i... :s Hrm, tja, men så himla mycket borde det inte vara kvar av att samla ihop fakta, skulle jag tro.


//Amber_sweet

Igår och idag

Hej allihopa! :)

Ursäkta att jag inte hann uppdatera förrän nu! Men jag har haft en del för mig nämligen. Var t.ex. med en kompis igår... Ja, och så har jag varit på årets första scoutmöte också! Fast det var lite allmänt mysko, vi spelade kubb ute i mörkret och snön. Så tror jag vi tappade bort en pinne, om inte någon hittade den när jag var ouppmärksam eller något...

Nå, idag har varit en ganska okej dag, kunde dock ha varit bättre. Dagen inleds med studiehandledning som vi kommer ha nu på vårterminen och det verkar ganska trevligt att ha ett sådant ämne där man för det mesta kollar på film eller bara diskuterar som första lektion en slö torsdag.
Sedan hade vi matte och jag misstänker att jag kan få rätt bra på provet om vi verkligen ska hålla på med det vi gör nu. Vi håller på med diagram och vad det nu var vilket jag tycker är bland det lättaste vi någonsin gjort i matten på högstadiet... Hrm...
Vi fortsatte med historia-/svenskaföredraget också. Just i min grupp forskar vi om Benito Mussolini, en diktator som bodde i Italien och var mest aktiv under andra världskriget, om jag förståt rätt. Jag måste konstatera att det kanske går ganska bra trots allt, jag har just hittat en ganska bra sida där allt fakta inte innehåller en massa allmänt mysko ord som man inte ens hittar någon vettig synonym på när man sätter in det i Word. Jag håller för tillfället på att skriva om Mussolinis ungdom och barndom, han var visst ganska bråkig och allmänt aggressiv som barn... Erhm, säkert en aningen ointressant för er som inte är intresserade av historia så jag ska lova att inte sitta och hänga upp mig på det där! (skratt)



//Amber_sweet

Bokrecension: Ingo

Hej allihopa! :)

Här kommer bokrecensionen, precis som jag lovade! (skratt)

Bokrecension:

Namn:
Ingo
Handlar om: Sapphire och hennes trettonåriga storebror Conor. Sapphire gillar sagan som hennes pappa berättar för henne, den om den vackra sjöjungfrun som en man förälskar sig i och försvinner ner i djupet med. Mannen hette Matthew Trewhella, han som den där farmor Carne pratar om som om hon känt, och som har samma namn som Sapphires pappa. "Bara en tillfällighet", säger hennes pappa och prata aldrig om det hela igen. Inte Sapphire heller, men hon tänker på den säkert varje dag. Men så en kväll händer det... Det som bara inte får hända. Ska Sapphire någonsin återse sin pappa? Och var, var ligger Indigo? Indigo i sången hennes pappa sjöng så ofta för sig själv? "I wich I was away in Ingo..."
Antal sidor: 283 st.
Bokserien: Ingo är första delen i den namnlösa serien... Som jag tycker vi kallar Ingo-serien, för enkelhetens skull! :)
Kommentarer: Jag gillar den här boken, det finns så trevliga karaktärer i den och storyn är väl genomtänkt. Rekomenderar den starkt till alla andra som gillat sagor om sjöjungfrur som liten eller annars också gillar fantasy och undervattensvärldar. :)
Grupp: Fantasy, vänskap och lite dramatik.
Ålder: ca. 11-12+
Betyg: ♥♥♥♥
Boken är skriven av: Helen Dunmore


//Amber_sweet

Gårdagen är historia, i dag är nutid och imorgon är en gåta

Hej allihopa! :)

När jag skrivit klart det här inlägget så måste jag börja på en bokrecension, har nämligen just läst ut en bok!
Nå, i vilket fall som hlest har jag faktiskt haft en rätt så bra dag.
Till att börja med så hade vi engelska första lektionen. Vi hade ett lite mindre förhör på glosorna vi fått i läxa, hände i övrigt inte så mycket förutom det. :s
Ja, sedan fortsatte vi vårt projekt om Paris och vi har visst bara fram till februari på oss, sedan ska folk börja redovisa. Tycker det ska bli intressant att se vad de andra har gjort också, några har hållt på med några kameler i papp t.ex. och några håller på med ett stort plakat om Japan. :)

Tredje timmen hade vi svenska och läraren som vi har i det berättade att vi skulle slå ihop svenskan och historian nu första veckan. (vi har samma lärare i båda ämnena) Vi ska nämligen fixa på föredrag i historian och läraren sade att hon kommer bedöma oss i både svenska och historia med projekten. Till att börja med tänkte jag "Åh, nej!" Sedan vid närmare förklaring tänkte jag "Hrm, det här kanske kan bli kul ändå..." Och sist och slutningen blev det ett dubbelt "Åh, nej!" Till att börja med ska vi samla fakta på mysko sätt och sedan sade läraren att vi ska prata väldigt fritt med endast stödord till hjälp... Sedan är inte gruppen sist och slutligen det bästa den heller... Nåja, ska väl försöka göra mitt bästa... Vill nämligen höja betyget i historia! :s

Så hade vi musik också och vi började med musikhistoria. Vi ska hålla på med nya tidsepoker för varje lektion, idag hade vi om urtids- någonting... (skratt)


//Amber_sweet

Första skoldagen

Hej allihopa! :)

Wow, min mobil lydde mig imorse! Den ringde precis klockan sju, som den skulle! (skratt) Dock var jag något trött, hade inte riktgt kunnat somna nämligen... :s Men på något vis hann jag ut till busshållsplatsen i tid, om inte lite väl tidigt. Det är ganska halt på vägarna så bussen jag brukar åka med var väldigt sen, fick ta den som annars brukar vara senast och när man trött kom traskande in i skolan så ringde det in! Hrm, lagom kul...
Nå, som vanligt hade vi klasstimme först och de delade ut nya scheman, pennor och sudd. Jag tycker vårt nya schema är ganska okej, men ska väl pröva med det någon vecka innan jag börjar uttala mig något mera om det hela.

Första lektionen hade vi geografi och vi började med att diskutera Tyskland och läsa någon text i geografiboken. Vi ska visst sedan läsa om Frankrike också, längtar! :D
Vi missade hk:n eftersom vi hade någon föreläsningsjox, vilket jag är tacksam för. Hk är lite tråkigt ibland... (skratt)

Sedan resten av dagen hade vi lite mer krävande ämnen... Matte, engelska och franska. Fast språk är ju i och för sig alltid kul. Och mattetimmen var ganska slö, så det gjorde inte så mycket. På engelskan kollade vi klart på filmen som vi inte hann kolla klart på före jullovet. Billy Elliot heter den och handlar om en kille som går på boxning eftersom hans pappa vill det. Pappan boxades själv som ung, men Elliot gillar det egentligen inte särskilt mycket. Så en dag börjar balettgruppen att öva i salen bredvid och Billy börjar få intresse för det. Han går i smyg på balett istället för boxningen, det kostar nämligen lika mycket. Men vad ska hans pappa säga om han får reda på det?
Billy Elliot

//Amber_sweet

Jaha, det var det jullovet

Hej allihopa! :)

Sista jullovsdagen och jag vaknade självmant klockan nio, mobilen som hade varit på väckning vid åtta vägrade ringa... Erkh, hur ska jag orka upp vid sju imorgon?

Ska väl kanske vara med en kompis idag, men är inte helt säkert... :S
Hrm, tänkte göra ett musikinlägg av det här:

Florence + The Machine - Rabbit Heart


Gillar den här låten, Florence + The Machine är över lag en bra artist.

//Amber_sweet

Näst sista jullovsdagen

Hej allihopa! :)

I morse vakande jag runt... Åttatiden, min kompis väckte mig och undrade om vi skulle gå upp. Jag stönade och somnade om i si så där en halv timme, men mer fick jag visst inte sova. (skratt) Vi steg upp och jag klädde slött på mig innan vi gick iväg och tog oss lite frukost. Smörgås.
Sedan åt vi plättar till lunch. :)
Nå, det hela var rätt så lyckat. Dock var det lite varmt när vi skulle sova så vi låg vakna ett ganska bra tag... Och jag glömde inte direkt någonting, dock insåg jag att jag kanske borde ha tagit med mig mobilladdare eftersom mobilen dog där på slutet. Men det hade jag faktiskt valt bort att inte packa ner när jag hade packat väskan, trodde att jag inte skulle behöva den.


//Amber_sweet

Övernattning och snart skola

Hej allihopa! :)

Usch, hur ska jag orka gå upp måndag morgon klockan sju?! Jag sover till si så där klockan nio, tio... Huga buga...
Nå, ikväll sticker jag till en kompis och sover över. En till kompis skulle ha varit med, men hon kunde tyvärr inte komma. :( Men vet inte riktigt vad vi ska göra mera än att äta plättar till lunch dagen efteråt... (skratt) Men ibland är det trevligt att ha sådana där oplanerade träffar med kompisar, man har liksom ingen plan som man måste hålla sig till och man får låta fantasin flöda.

Igår kväll låg jag vaken minst halva natten, det var omöjligt att sova! Låg och vred och vände på mig utan att kunna somna. Försökte lyssna på musik och läsa, men nä... Nå, tillslut fick jag lite sömn. Men det var inte så mycket och jag hoppas jag sover bättre framöver... (suck)
Tokyo Mew Mew

//Amber_sweet

Slöa dagar

Hej allihopa! :)

Usch, slöa dagar är lite jobbiga ibland. Det händer inte mycket och man sitter för det mesta och har tråkigt, ingen kompis verkar riktigt ha tid just den dagen heller. Nå, förhoppningsvis ska en kompis komma hit och sova över ikväll om allt går som planerat! :)
Tänkte göra det här till ett musikinlägg eftersom jag inte har så mycket nytt att berätta, dessutom gillar jag verkligen den här låten:

Nightwich - The Escapist


//Amber_sweet

Bokrecension: Under vingarnas skugga

Hej allihopa! :)

Äntligen har jag läst ut Under vingarnas skugga och givetvis ska det bli en recension!

Bokrecension:

Namn:
Under vingarnas skugga
Handlar om: Shanzoc, Liva och Dýlla reser mot Nyckelväktaren Ísery för att kunna rädda Comíl, som är dödligt skadad. Ísery, som är en framstående magiker, är den enda som kan rädda honom. Ett svårt beslut tvingar vännerna att låta Dýlla flyga i förväg mot lägret, det är ont om tid och Comíl kan väl bara inte dö?! Men ska Dýlla lyckas? Och kommer Shanzoc och Liva komma fram? Men frågan är sedan också vad som väntar dem i lägret?
Antal sidor: 479 st.
Bokserien: Under vingarnas skugga är tredje boken i serien Nyckelväktarna. Första boken heter På ödets vingar och andra Så långt vingarna bär.
Kommentarer: Tror bestämt det här är den mest dramatiska av dem alla tre och många nya trevliga karaktärer presenteras i den här boken också! Längtar till fjärde! :)
Grupp: Fantasy, vänskap, romantik, spänning och dramatik
Ålder: ca. 12+
Betyg: ♥♥♥♥
Boken är skriven av: Julia Sandström
Under vingarnas skugga

//Amber_sweet

Snö, snö, snö...

Hej allihopa! :)

Jag vaknade först klockan elva idag, hrm.... (skratt) Fast jag låg och läste så länge på Under vingarnas skugga igår kväll efter att jag gått och lagt mig, det var nämligen väldigt spännande! Den blir visst bara dramatiskare ju närmare man kommer slutet och just nu har jag ett fåtal kapitel kvar; så ni kan vara beredda på en till bokrecension snart! :)

Nå, när jag kom nerför trappan och gäspade stort så mötte en snötäckt värld min blick. Syrenerna utanför har ett tjockt lager snö på sina kala grenar och man måste erkänna att det ser rätt trevligt ut.
I går kväll när vi skulle försöka tända de kinesiska himmelslyktorna insåg vi att det snöade för mycket. Snön lade sig på lyktorna och vi testade bara med en lykta innan vi konstaterade att vi fick skjuta upp det hela om vi inte ville att det skulle börja brinna någonstans... (suck) Den vi skickade upp verkade flyga ganska lågt först och vi var rädda att den skulle fara in i en björk, men som tur steg den lite sedan och flög iväg.
Dessutom såg man inte alla raketer på grund av den där snön... :S
Kinesisk himmelslykta

Innan tolvslaget satt vi och kollade på Snowroller, sällskapsresan. Den gick på tvåan tror jag bestämt. :) Men i vilket fall som helst måste jag erkänna att filmen är rätt bra och humorn trevlig. (skratt)

//Amber_sweet

RSS 2.0