Bokrecension: Sent i november

Hej allihopa! :)

Så har jag läst ut sista boken i Mumin-serien, lite synd... Men den är bra, det är den!

Bokrecension:

Namn:
Sent i november
Handlar om: Snusmumriken har på känn att han har en bra visa på gång när han går ifrån Mumindalen på sin vanliga vandring, men det som är problemet är att visan ju finns i Mumindalen. Så han är så illa tvunmgen att vända tillbaka efter en liten stunds tvekan. Homsan Toft i sin tur ligger längst ut i fören på hemulens båt, där han bor alltså. Varje gång innan han ska somna föreställer han sig hur han går fram till muminhuset, över bron och genom trädgården. Ibland hinner han fram till dörren innan han somnar, ibland inne. Men så börjar tanken att avta och snart kommer han inte långt utan att inte minnas hur trädgården såg ut. Så homsan Toft ger sig av mot muminhuset, i hopp om att träffa på sin kära muminmamma.

Efter en dramatisk scen på sitt eget tak bestämmer Filifjonkan sig för att bege sig till muminhuset på visit, hon saknar sällskap och hennes hus är så tomt. Hemulen känner sig som om han bara gör oviktiga saker och det närmsta trevliga minnet han har var när han för länge sedan besökte muminhuset, så han beger sig också ditåt i hopp om att kunna vakna om mornarna och vara glad. Så beger sig Onkelskruttet också dit, han är trött på att de där yngre alltid ska gnälla på honom och försöka få honom att minnas saker. Sist men slutligen kommer Mymlan mitt i allt lätt trippande, men hon ska helt enkelt bara hälsa på sin lilla My. Alla de här personerna är omedvetna om varandra och alla är de omedvetna om att huset står tomt, de får försöka att bo där tillsammans  i hopp om att muminfamiljen snart ska komma tillbaka... Men var är de egentligen?
Antal sidor: 160 st.
Bokserien: Sent i november är den åttonde boken i Mumin-serien. Första heter Kometen kommer (om man bortser från Småtrollen och den stora översvämningen alltså), andra Trollkarlens hatt, tredje Muminpappans memoarer, fjärde Farlig midsommarfemte Trollvinter, sjätte Det osynliga barnet och sjunde Pappan och havet.
Kommentarer: Sent i november är en av mina absoluta favoriter i Mumin-serien, men den är nog också en av de mest melankoliska. Storyn är härlig och karaktärerna minst lika trevliga, den är helt klart läsvärd.
Grupp: En underlig blandning av fantasy och humor.
Ålder: ca. 12+
Betyg: ♥♥♥♥
Boken är skriven av: Tove Jansson
Sent i november

//Amber_sweet

Kommentarer
Postat av: Lisaa

fin blogg! =)

2011-03-27 @ 13:46:30
URL: http://bloggarelizzie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0